Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο κοστίζει 345 δολάρια και τρώγεται με chopsticks




Όπως με τα κρασιά, έτσι και με το συγκεκριμένο είδος σοκολάτας, αυτό που το καθιστά ξεχωριστό είναι η πολύχρονη ωρίμανση σε ξύλινα κιβώτια. Αποτέλεσμα; Μία πλάκα συγκεκριμένης σοκολάτας να πωλείται αντί 345 δολαρίων.

Τελικώς, η ωριμασμένη σοκολάτα αποτελεί μία μυστικιστική μα συνάμα πανάκριβη απόλαυση. Φτιαγμένη από μία ποικιλία του Ισημερινού που έχει ωριμάσει για...
τέσσερα χρόνια σε κιβώτια από εκλεκτή ξυλεία, η εταιρεία To’ak, έθεσε στην αγορά τη σοκολάτα 18μηνης ωρίμανσης αντί 345 δολαρίων.




Γιατί κοστίζει τόσο(;) η εύλογη απορία όλων. Η ποικιλία Nacional του Ισημερινού υφίσταται χάρη στην προσπάθεια της To’ak, που φρόντισε να φυτεύσει ορισμένα κακαόδενδρα στις ιδιόκτητες φυτείες της. Η μικρή σοδειά από τον περιορισμένο αυτό αριθμό των δένδρων είναι ένας από τους λόγους της «τσουχτερής» τιμής της γλυκιάς απόλαυσης, της οποίας ετησίως παράγονται μόλις 200 συσκευασίες.



Πόσοι θα μπουν στη διαδικασία να γευτούν την ακριβή απόλαυση; Αμέτρητοι, με τον μέσο όρο στη λίστα αναμονής για την απόκτηση μίας τέτοιας σοκολάτας να είναι περίπου δύο μήνες.
Μάλιστα, οι δημιουργοί την αναδεικνύουν περισσότερο μέσα από τη συσκευασία της, που θυμίζει κόσμημα, την ώρα που προσθέτουν ότι πρέπει να καταναλωθεί με chopsticks φτιαγμένα από bamboo ώστε η γεύση της να μείνει αναλλοίωτη!

topontiki.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου