Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Αφρικανός βίασε το 5 μηνών βρέφος στην Κύπρο


Συγκλονίζει η είδηση σχετικά με κακοποίηση πεντάμηνου βρέφους, το οποίο φέρεται να υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα. Για το αποτρόπαιο συμβάν ύποπτος είναι ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος συνελήφθη και θα παραμείνει υπό πενθήμερη κράτηση, σύμφωνα με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Το τραγικό συμβάν επιβεβαίωσε ο Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, Βοηθός Διευθυντής Παιδοχειρουργικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, μιλώντας στο ΡΙΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιβιτανίδη το βρέφος, το οποίο φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Μακάρειο Νοσοκομείο.
Η μητέρα του παιδιού το πήγε για άσχετο λόγο στο νοσοκομείο (για να εμβολιαστεί στα εξωτερικά ιατρεία) κι εκεί ο παιδίατρος διαπίστωσε έντονο ερεθισμό στα γεννητικά όργανα και σήμανε συναγερμό. Πρόκειται για οικογένεια από την Αφρική και συγκεκριμένα από τη Σομαλία. Πρόσθεσε ότι στα 32 χρόνια της καριέρας του ως παιδοχειρουργός, «δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό».

Σημειώνεται ότι η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία προέβη σε εξέταση του βρέφους, μετά από τις υποδείξεις της γυναικολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, επιβεβαίωσε ότι το βρέφος υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα.

Το παιδί πάρθηκε από τη μητέρα και το ανέλαβε ΜΚΟ.
Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών φαινόμενο πλέον της κοινωνίας, λέει η Πρόεδρος Συμβουλίου «Φωνή» 
Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι φαινόμενο πλέον της κοινωνίας μας, οι καταγγελίες είναι καθημερινές, είπε η Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου σχολιάζοντας την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης πεντάμηνου βρέφους, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα.

«Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό και δεν θα είναι ούτε και το τελευταίο. Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι φαινόμενο πλέον της κοινωνίας μας, οι καταγγελίες είναι καθημερινές», σημείωσε.

Αντιλαμβάνομαι, είπε, το σοκ που υπέστη η κοινωνία όταν για πρώτη φορά έχει φθάσει στη δημοσιότητα περιστατικό για ένα τόσο μικρό παιδί.

«Δυστυχώς, τέτοιες υποθέσεις πολύ δύσκολα στοιχειοθετούνται στο δικαστήριο λόγω του ότι τα ίδια τα παιδιά δεν μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους. Σε αυτή την περίπτωση αν ισχύουν όλα αυτά που έχουν βγει στη δημοσιότητα – ευτυχώς υπάρχει μαρτυρία τρίτων – είτε των ίδιων των ιατρών, που μπράβο τους προχώρησαν σε εξέταση όταν είδαν σημάδια που δημιουργούσαν σοβαρή υποψία σεξουαλικής κακοποίησης, είτε η ίδια η μητέρα του παιδιού που με αρκετή δυσκολία των περιστάσεων της προχώρησε σε αυτή την καταγγελία», συμπλήρωσε.

Πρέπει να αντιληφθούμε, συμπλήρωσε η κ. Παπαδοπούλου, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις όπου τα ίδια τα παιδιά δεν μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους, οφείλουμε ο καθένας από εμάς να την σπάζουμε για αυτά.
«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον πόνο ψυχής στο άκουσμα της είδησης για το 5μηνο βρεφος. Καμία λέξη, καμία περιγραφή και καμια τιμωρία δε θα ήταν ποτέ ικανή να αντιπαρατεθει στη διάσταση του γεγονότος. Νιώθω απλά παγωμένη. Αδιανόητο και ασύλληπτα τραγικό» σχολίασε με τη σειρά της, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.
Με τη σειρά της η κ. Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία το να προστατέψουμε το παιδί, ενώ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να σταθούμε στην καταγωγή των μελών της οικογένειας, καθώς τέτοια περιστατικά μπορούν να συμβούν ανεξαρτήτως εθνικότητας (ναι, μην κακολογήσουμε τους καημένους παρανοϊκούς λαθρομετανάστες σας).

Πηγή: philenews / eleftherostypos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου