Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Αλβανός σκότωσε στον ξύλο τον πατέρα του στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης


Νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα 48χρονος άντρας, αλβανικής υπηκοότητας, στο χωριό Άγιος Αθανάσιος Θεσσαλονίκης. Το άψυχο σώμα του 48χρονου βρέθηκε δίπλα σε παιδότοπο, παραπλεύρως του κεντρικού οδικού άξονα του χωριού. Το πρόσωπο του έφερε πολλαπλά τραύματα. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που οδήγησε από την πρώτη στιγμή τις αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολοφονία.

Ο χώρος αποκλείστηκε από την Αστυνομία. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλεξαν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη της δολοφονίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, η Αστυνομία υποψιάζεται ως δράστη της δολοφονίας τον γιο του 48χρονου. Λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της σορού του άτυχου άντρα, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον γιο του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να τον ανακρίνουν.

Μάρτυρας κλειδί στην υπόθεση είναι μία νεαρή γυναίκα, αλβανικής υπηκοότητας, η οποία φέρεται να είδε όσα διαδραματίστηκαν δίπλα στον παιδότοπο. Ο 20χρονος ομολόγησε στις αστυνομικές αρχές ότι ξυλοκόπησε άγρια τον πατέρα του στο σημείο, όπου βρέθηκε η σορός του.
Δείτε εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του 48χρονου:






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε πτώμα 48χρονου αλλοδαπού στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου φέρον θλαστικά τραύματα
Συνελήφθη για την υπόθεση ο 20χρονος γιος του
Απογευματινές ώρες χθες (17-02-2019), το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για πτώμα άντρα που βρέθηκε στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου.
Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου διαπίστωσαν ότι εντός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ υπήρχε η σωρός 48χρονου αλλοδαπού φέρουσα θλαστικά τραύματα.
Για την υπόθεση συνελήφθη ο 20χρονος γιος του θύματος.
Από την έρευνα προέκυψε ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός των δύο αντρών και μεταξύ τους συμπλοκή.
Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του κ. Ιατροδικαστή, το πτώμα φέρει θλαστικά τραύματα και κάταγμα ρινός, πλην όμως θα ακολουθήσει νεκροτομή προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια του θανάτου, ενώ ο δράστης φέρει εκδορές στα χέρια.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Μια τραγική οικογενειακή ιστορία ξετυλίγεται πίσω από την πατροκτονία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR ο καθ’ ομολογία δράστης και γιος του 48χρονου ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε την οικογένεια του.

Όπως ανέφερε το δελτίο του STAR η γειτονιά στον Άγιο Αθανάσιο μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον πατροκτόνο, ένα παιδί που όπως λένε εργαζόταν από πολύ μικρός για να συντηρεί τη μητέρα και την αδελφή του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν κοινό μυστικό ότι το θύμα γινόταν βίαιο με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο 48χρονος διαπληκτίστηκε με τον γιο του και ήρθαν στα χέρια. Ο 48χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρός με θλαστικά τραύματα και κάταγμα στη μύτη. 

Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο γιος του θύματος ανέφερε για το περιστατικό«Έφυγα από το μαγαζί γιατί δεν ήθελα να συνεχιστεί ο καβγάς. Με ακολούθησε και μου επιτέθηκε αυτός πρώτος. Άρχισε να με χτυπά. Προσπάθησα να αμυνθώ, ανταπέδωσα τα χτυπήματα και ξαφνικά ο πατέρας μου βρέθηκε στην άσφαλτο να αιμορραγεί».

Ο 20χρονος με την εις βάρος του δικογραφία ζήτησε και πήρε προθεσμία κι έτσι θα βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Δείτε το βίντεο του δελτίου ειδήσεων του STAR:





Ελεύθερος υπό όρους ο 20χρονος για τον θάνατο του πατέρα του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος που συνελήφθη για το θάνατο του 48χρονου πατέρα του, ύστερα από μεταξύ τους συμπλοκή που προηγήθηκε, το περασμένο Σάββατο, στον 'Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Με υπερασπιστικό "όπλο" τα ιατροδικαστικά ευρήματα - σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος του 48χρονου προήλθε από καρδιακά προβλήματα κι ότι τα τραύματα δεν ήταν θανατηφόρα - ο νεαρός κατηγορούμενος, υπήκοος Αλβανίας, επιβεβαίωσε ότι συνεπλάκη με τον πατέρα του, υποστηρίζοντας όμως ότι βρισκόταν σε άμυνα.


"Όταν με χτύπησε αντέδρασα. Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή" φέρεται να είπε στην απολογία του, κάνοντας λόγο για "κακιά στιγμή". Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος περιέγραψε στην ανακρίτρια περιστατικά βίας του πατέρα του σε βάρος του ιδίου άλλα και άλλων μελών της οικογενείας του. Τα περιγραφόμενα περιστατικά βίας φαίνεται να επιβεβαίωσαν συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία εξετάστηκαν από την ίδια ανακρίτρια.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.

Για την παραπομπή του σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που δεν αποκλείεται, μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης, να μετατρέψει την εις βάρος του κατηγορία. Η δίωξη που του αποδόθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ενώ ο συνήγορος του 20χρονου ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για "θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη", πράξη που διώκεται επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου