Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Θέλουν να στήσουν προτομή του Κατσίφα στο Άργος - Αντίθετο το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος ~ Θα ενισχύσει «ακραίες αντιλήψεις»


*Πληροφοριακά, πρόεδρος του ΕΕΤΕ απ' το 2018 είναι η Εύα Μελά, η οποία την περίοδο 2007-2009 ήταν Βουλευτής του ΚΚΕ.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο


Την πρόθεση του Δήμου Αργους-Μυκηνών να φιλοτεχνήσουν την προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να την τοποθετήσουν σε κεντρικό σημείο της πόλης έκαναν γνωστή τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, γεγονός που βρίσκει αντίθετο το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

«Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής, εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις» τονίζει το ΕΕΤΕ και...
αποστέλλει ανοιχτή Επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο ΄Αργους- Μυκηνών, με το ερώτημα, ποια είναι η σκοπιμότητα τοποθέτησης μίας προτομής του Κωνσταντίνου Κατσίφα.


Ολόκληρο το κείμενο της Ανοιχτής Επιστολής:
http://www.eete.gr/pressitem/?listid=3&rowid=901

«Πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Άργους- Μυκηνών προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία και τοποθέτηση προτομής του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σας επισημαίνουμε ότι ο Δήμος σας θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση της προτομής του Κ. Κατσίφα στην περιοχή σας.

Το ΕΕΤΕ, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σύμβουλος του δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα «σκοπιμότητας» τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα.

Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής, εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων.

Σήμερα, που το θέμα της ειρήνης στα Βαλκάνια είναι ρευστό λόγω των διεθνών οικονομικών ανταγωνισμών και των επεμβάσεων των Διεθνών Οργανισμών, ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και της Ρωσίας, στα εσωτερικά των βαλκανικών χωρών, μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών. Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, που ο εθνικισμός ενισχύεται στην Αλβανία, που η Αλβανική Κυβέρνηση εγείρει θέματα Τσάμηδων και με συνεργάτη το ΝΑΤΟ διεκδικεί αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και επιδιώκει τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Οι λαοί έχουν συμφέρον να ζουν ειρηνικά, να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, να καταδικάσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα κα τις στρατιωτικές επεμβάσεις, να απομονώσουν όλους εκείνους που έχουν φιλοπόλεμα σχέδια.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, καλεί το Δήμο ΄Αργους Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή».

Πηγή:iefimerida.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου