Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Ίντερνετ... χρυσάφι στην Ελλάδα ~ Στις 10 ακριβότερες χώρες στον κόσμο!


Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με την πρακτική των εταιριών μας! Χιλιάδες άνθρωποι να δουλεύουν μέρα-νύχτα, κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες στα μεγαμπαϊτορυχεία, -ε, κάπως θα πρέπει να πληρωθούν. Κάθε μεγαμπάιτ εξάγεται με ιδρώτα κι αίμα και θα πρέπει να πληρώνεται αναλόγως!
Πέρα από την πλάκα, δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοιο προφανές ΚΑΡΤΕΛ, με τόσο προφανείς εναρμονισμένες πρακτικές και σε μια αγορά που μας την παρουσίαζαν σαν το υγιές κομμάτι επιχειρηματικότητας κι ανταγωνισμού.


Στις 10 πιο ακριβές χώρες του κόσμου για την αγορά δεδομένων κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Cable σε 230 χώρες

Μπορεί η πλειοψηφία των χωρών της ανατολικής Ευρώπης είναι μεταξύ των φτηνότερων στην αγορά ίντερνετ, λόγω της καλή υποδομής των δικτύων, η Ελλάδα κάνει τη διαφορά!

Το φθηνότερο ίντερνετ από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης είναι στην Πολωνία με μέση τιμή ανά 1GB 1,19 ευρώ, στη Ρουμανία με 1,70 ευρώ και τη Σλοβενία ​με 1,99 ευρώ.

Η μέση τιμή στην Ελλάδα ανά 1GB είναι... 29,40 ευρώ (!), γεγονός που την τοποθετεί στα 10 πιο ακριβά μέρη του κόσμου για αγορά δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Όσο πιο σκούρα χρωματισμένη είναι η χώρα στον χάρτη, τόσο πιο ακριβά είναι τα δεδομένα κινητής.
Πολλές χώρες όπου τα δεδομένα είναι φθηνότερα βρίσκονται μέσα και γύρω από την πρώην ΕΣΣΔ ενώ Βόρεια Αμερική, Αφρική και Δυτική Ευρώπη είναι μεταξύ των ακριβότερων περιοχών.

Πηγή



Υ.Γ.: Για τις τελευταίες αυξήσεις στις κάρτες ανανέωσης καρτοκινητών με την παράλληλη μείωση του χρόνου διάρκειάς τους:

Η "φιλοσοφία" της καρτοκινητής είναι ότι πληρώνεις όσο μιλάς.

Οπότε η χρέωση είναι ανάλογη της χρήσης.

Το να βάζεις πλαφόν στα χρήματα της ανανέωσης (πλέον 12 ευρώ) και στο χρόνο χρήσης (πλέον 2 μόλις μήνες) αναιρεί την ελευθερία της καρτοκινητής.

Επίσης η φραγή σε ορισμένο χρονικό διάστημα (2 μήνες μετά την λήξη του χρόνου ομιλίας) όπως και η απώλεια του υπόλοίπου σου (σε μόλις 2 μήνες) είναι καθαρός εκβιασμός.


-Ποιά εναλλακτική έχει αυτός που απλά θέλει να χρεώνεται αναλόγως της χρήσης;

-Καμία...

Η καρτοκινητή πλασάρεται σαν εναλλακτική στο συμβόλαιο, που είναι δεσμευτικό και μηνιαίο.

Με τις νέες χρεώσεις και τις νέες ρήτρες, ουσιαστικά δεν έχουν καμία διαφορά.



1 σχόλια:

Unknown είπε...

Η επιτροπή ανταγωνισμού απλά κοιμάται.

Δημοσίευση σχολίου