Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Δεν περνάει ούτε λαθραίο κουνούπι από τα βόρεια σύνορά μας ~ Σκόπια και Βουλγαρία ενισχύουν τη φύλαξη


Σκόπια,
Οι λαθρομετανάστες στον καταυλισμό στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία σε μια προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς τα σύνορα μας. Πάνω από 500 άτομα σήμερα το πρωί άφησαν το στρατόπεδο εισβολέων με σκοπό να φθάσουν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και να πάρουν το δρόμο προς τη Γερμανία, σημειώνει η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ.

Οι λαθρομετανάστες πέταξαν πέτρες στο ειδικό σώμα της αστυνομίας, η οποία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει βόμβες κρότου-λάμψης για να εμποδίσει το πλήθος να διασχίσει το συρματόπλεγμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές οι λαθρομετανάστες έλαβαν ανώνυμη κλήση μέσω των κοινωνικών δικτύων, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να φθάσουν στα σύνορα των Σκοπίων αφού θα άνοιγε ξανά ο βαλκανικός διάδρομος για τη διαμετακόμισή τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, λέει ότι μετά την αναταραχή στα ελληνικά στρατόπεδα εισβολέων, η αστυνομία έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη συνοριακή γραμμή.

Το περιφερειακό κέντρο για τη λαθρομετανάστευση, τους εισβολείς και το άσυλο- MARRI,  ανακοίνωσε ότι παρά τον αυξανόμενο αριθμό παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στα νότια σύνορα, δεν αναμένεται νέα λαθρομεταναστευτική κρίση.

Και οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Αθήνα προσπαθούν να φθάσουν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα. Με την κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού απαιτούν να μεταφερθούν στο στρατόπεδο εισβολέων της Θεσσαλονίκης, από όπου θα συνεχίσουν προς τα σύνορα…


Η Βουλγαρία ενισχύει τις περιπολίες στα σύνορα με την Ελλάδα 

Η Βουλγαρία έχει εντείνει τις περιπολίες στα σύνορα με την Ελλάδα και είναι έτοιμη να εφαρμόσει το σχέδιο της διαχείρισης κρίσεων, έπειτα από την συμπλοκή  των πάνω από 1000 λαθρομεταναστών με την ελληνική αστυνομία στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, γράφει η ‘Sofia Globe’.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Εσωτερικών, Μλάντεν Μαρίνοφ στην εθνοσυνέλευση στη Σόφια.

Ο Μαρίνοφ ενημέρωσε ότι έστειλε πρόσθετο εξοπλισμό στα σύνορα, όπως θερμικές κάμερες,  κιάλια νύχτας, εξοπλισμό για την παρακολούθηση βίντεο των συνόρων καθώς πρόσθετες κινητές περιπολίες, ώστε να είναι σε θέση  σε κάθε προσπάθεια διάσχισης των συνόρων να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις ελληνικές αρχές για την αποτροπή των προσπαθειών για παράνομη διέλευση από το βουλγαρικό έδαφος.

Η Ελλάδα έχει δεκάδες χιλιάδες (εκατοντάδες χιλιάδες και βάλε) λαθρομετανάστες εγκλωβισμένους από το 2016, στους οποίους έχουν προστεθεί χιλιάδες επιπλέον και ο κύριος σκοπός τους είναι να κινηθούν μέσω της βαλκανικής οδού προς τις  χώρες της δυτικής Ευρώπης.


Σε ετοιμότητα 3000 Βούλγαροι στρατιώτες για λαθρομετανάστες στα σύνορα με Ελλάδα


Απρίλιος 7, 2019. 18:31
Σόφια.
Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι εάν θεωρηθεί αναγκαίο, ο στρατός είναι έτοιμος να στείλει μέχρι και 3000 στρατιώτες τα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα για την αντιμετώπιση ενός πιθανού μεταναστευτικού κύματος.

Ο Καρακατσάνοφ που είναι και πρόεδρος του VMRO-BND,  αναφερόμενος  στην ένταση που παρατηρείται στο στρατόπεδο των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη και την πιθανότητα να μεταφερθούν προς τα βουλγαρικά σύνορα, ήταν καθησυχαστικός:
«Σε σχέση με τις συχνές παρατηρήσεις ότι υπάρχουν εντάσεις που σχετίζονται με τους μετανάστες στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και τον υπουργό Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ. Δεν υπάρχει περιθώριο ανησυχίας. Μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη Βουλγαρία», έγραψε στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα.
Πρόσθεσε όμως:
«Ωστόσο, για να υπάρχει μια πρόσθετη εγγύηση για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας, αύριο το πρωί, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Μπότσεφ, θα υποβάλουμε έκθεση προς τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι ο βουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος, εάν θεωρηθεί απαραίτητο, να στείλει τρεις χιλιάδες στρατιώτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό των μονάδων μεταφοράς και βοηθητικές εγκαταστάσεις, για να βοηθήσει τις δυνάμεις ασφαλείας για την αποτροπή εισόδου σε τυχόν ομάδες παράνομων μεταναστών», έγραψε.
news.bg


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου