Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Το πρώτο τρέιλερ του Joker δείχνει έναν αληθινά τρελό


Αν και βεβαίως η ερμηνεία του Jack Nicholson στο Batman (1989) του Tim Burton ήταν διαφορετική από του Heath Ledger στο The Dark Knight (2008) του Christopher Nolan, και οι δυο θεωρούνται από πολλούς αξεπέραστες.

Στο δίλεπτο σχεδόν τρέϊλερ της νέας ταινίας του Todd Phillips, και από τα μικρά ψήγματα της ερμηνείας του ταλαντούχου Joaquin Phoenix, που χαρακτηρίζεται από ένα εκπληκτικά ευρύ ερμηνευτικό φάσμα, μπορούμε να πούμε -αν και με όχι απόλυτη βεβαιότητα όπως είναι φυσικό- ότι θα απολαύσουμε μία ακόμα εκπληκτική ερμηνεία για τον ίδιο ρόλο (του Jared Leto... δεν μετράει), του Joker.


Διαφορετική σε προσέγγιση, η ερμηνεία του Joaquin Phoenix δείχνει υποφερτά προσγειωμένη, πολύπλοκη, με βάθος και «αληθινή», και θα είναι από ότι φαίνεται –προτρέχουμε- το ίδιο αξεπέραστη. Εξάλλου ο Joker, ως χαρακτήρας και ως ρόλος, έχει υπόσταση, έχει «πολύ ψωμί» (και επομένως κάποιος μπορεί να πειραματιστεί) αφού είναι και ένα τέρας, αβάσταχτα… ανθρώπινο. Δεν είναι λοιπόν ο σούπερ ήρωας που έχει «αλλεργία» στον κρυπτονίτη, δεν κάνει «μαγικά» και δεν έχει υπερδυνάμεις. Είναι ένας πολύ κακός τύπος, που απλά θέλει να κάνει χαμό. Και όσο και αν «δικαιολογείται» ή διανθίζεται η τρέλα του από οιδιπόδειες αναφορές και από καταστάσεις με εκφοβισμούς (bullying) και χτυπήματα της ζωής, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Joker ήταν, είναι και θα είναι πάντα, ο αυθεντικά κακός μη συμπαθής παρανοϊκός, που πληγώνει τον υπερήρωα, που χαστουκίζει την κοπέλα του υπερήρωα, που κλέβει τα λεφτά και ανατινάζει το μισό Gotham.

Στην ταινία του Todd Phillips (που έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Scott Silver), ένας αποτυχημένος stand-up κωμικός, βυθίζεται στην τρέλα (στην ταινία βλέπουμε το υπόβαθρο για την εξέλιξη της ψυχικής του υγείας από τις σκηνές με την μητέρα του) και μετατρέπεται σε έναν ψυχοπαθή δολοφόνο.

Στο Joker, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου (στις ΗΠΑ) παίζουν επίσης οι Zazie Beetz, Robert De Niro, Bryan Callen, Shea Whigman, Frances Conroy, Brett Cullen κ.ά.





https://www.insomnia.gr/articles/entertainment/cinema/joker-movie-2019-trailer/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου