Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Και από Βουλγαρία μπουκάρουνε λάθρο ~ Τους πετάνε ξεβράκωτους!


Οι φωτογραφίες είναι σημερινές από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Διακινητές από τη Βουλγαρία γδύνουν στην κυριολεξία λαθρομετανάστες προκειμένου να τους προωθήσουν στην Ελλάδα.

Θέλουν να είναι σίγουροι ότι δε θα γυρίσουν πίσω και φροντίζουν για αυτό κλέβοντας από μερικούς ακόμα και τα εσώρουχα τους. Οι άνθρωποι με το που πατήσουν σε ελληνικό έδαφος το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ψάξουν για μια σακούλα προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια τους. Τα ψωμιά που κρατάνε στα χέρια τους τα έχουν πάρει από τους Έλληνες κατοίκους του Ορμενίου.
Αυτή την ώρα περιμένουν Έλληνες συνοριοφύλακες για να τους μεταφέρουν σε κέντρο προσωρινής κράτησης. Το πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι χερσαίο και σε γενικές γραμμές πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να περάσεις το ποτάμι.

Και στο παρελθόν υπήρχαν ροές αλλά όχι όπως τις τελευταίες ημέρες” δηλώνει στην parallaxi κάτοικος της περιοχής. Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε και “απελευθέρωσε” τα χέρια των Βουλγάρων διακινητών;

Στην περιοχή μέχρι πριν από περίπου μια εβδομάδα λειτουργούσε το ελληνικό φυλάκιο 30 το οποίο πλέον έχει κλείσει. “Η λειτουργία του και η παρουσία στρατιωτών ήταν από μόνη της αποτρεπτική” τονίζουν κάτοικοι καθώς από τη στιγμή που έκλεισε οι “απέναντι” έχουν αποθρασυνθεί. Το ελληνικό φυλάκιο 30 παραμένει λειτουργικό αλλά είναι κλειστό ενώ εκφράζονται φόβοι για πιθανή λεηλάτηση και κατάληψη του στο μέλλον. Όταν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον διοικητή της μονάδας που ανήκει το φυλάκιο η απάντηση που έλαβαν ήταν “εκτελούμε εντολές”

Οι άνθρωποι των φωτογραφιών είναι οι πρώτοι που μπήκαν στη χώρα μας μετά το λουκέτο στο φυλάκιο. Οι κάτοικοι είναι σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς όπως λένε… τα νέα μαθαίνονται γρήγορα!

https://parallaximag.gr/epikairotita/kseftilizontas-anthropous





"Ανήλικοι" λαθρομετανάστες προσπάθησαν να βιάσουν νοσηλεύτρια σε hot spot στην Ορεστιάδα

Απροστάτευτη βρέθηκε στα χέρια τριών "ανήλικων" λαθρομεταναστών που είχαν πρόθεση να την βιάσουν, μια νοσηλεύτρια στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας! Ευτυχώς, η έγκαιρη παρέμβαση ενός συναδέλφου της την γλίτωσε από τα χειρότερα.

Οι τρεις Αφγανοί λαθρομετανάστες, ηλικίας 16 και 17 χρόνων (ναι καλά...) είχαν επισκεφθεί το ιατρείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις αλλά, όταν διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα με προφανή πρόθεση να της επιτεθούν και να την εξαναγκάσουν σε σεξουαλική επαφή!

Ωστόσο, η γυναίκα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και επενέβη ένας υπάλληλος του hot spot, μαζί με ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία απομάκρυνε από το ιατρείο τους "ανήλικους". Το περιστατικό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους παρέχουν υπηρεσίες στο κέντρο υποδοχής, που είναι υποστελεχωμένο.

https://www.protothema.gr/greece/article/924694/anilikoi-metanastes-prospathisan-na-viasoun-nosileutria-se-hot-spot-stin-orestiada/

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου