Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Προσοχή! Η Αλβανία ζητά μετανάστες-εργάτες από το εξωτερικό


Πριν από μερικές εβδομάδες, ο υπουργός Γεωργίας, Μπλέντι Τσούτσι, επισκεπτόμενος μια μονάδα επεξεργασίας φυτών, εξέφρασε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη μεταποιητική βιομηχανία-  έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.


Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός είπε ότι...
έχει έρθει η στιγμή η Αλβανία να ανοίξει την αγορά εργασίας στην Αλβανία σε αλλοδαπούς, δηλαδή μετανάστες.

Αυτό που ανακοινώθηκε από τον υπουργό πριν από μερικές εβδομάδες, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Κοινό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και  Εσωτερικών προτάθηκε για δημόσια διαβούλευση και προβλέπει, μεταξύ των άλλων, κάποια παρέμβαση στη νομοθεσία που ρυθμίζει τις άδειες εργασίας των αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προτεινόμενες αλλαγές στις διατάξεις που διέπουν την άδεια εργασίας των αλλοδαπών αποσκοπούν στη μείωση της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για την απόκτηση άδειας εργασίας που μέχρι σήμερα ήταν χρονοβόρα.

Το σχέδιο νόμου αποσαφηνίζει τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για την εργασία στη Δημοκρατία της Αλβανίας, προσδιορίζοντας σαφώς τις εμπλεκόμενες αρμόδιες αρχές και το ρόλο τους στη διαδικασία.

Στοχεύει, επίσης, να δίνει τα ίδια οφέλη στους μετανάστες για εργασία στην Αλβανία, όπως ισχύει για τους πολίτες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν, για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών  τους.



gazetatema.net, scan-tv.com
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν το κατάλαβα, τί ακριβώς ζητάει; Λάθρο (με φτηνά μεροκάματα) να δουλεύουν στη συσκευασία του χασίς;

Κρασοπατήρ είπε...

Χάχα άστα να πάνε

Δημοσίευση σχολίου