Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Μας έρχονται οι καλύτεροι... μαχαιροβγάλτες ~ Ακόμη ένα συμβάν στα Διαβατά


Ναι, αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε ανεξέλεγκτους τους Έλληνες που θέλουνε να ψήσουνε σουβλάκια 3 χιλιόμετρα μακριά από το Χοτ Σποτ...

Τέσσερα άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο ύστερα από συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο φιλοξενίας λαθροεισβολέων μαχαιροβγαλτών του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για Αφγανούς υπηκόους, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε στις 11 το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι Αφγανοί που συμμετείχαν στο επεισόδιο χρησιμοποίησαν διάφορα αντικείμενα, ενώ όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις τα πνεύματα ηρέμησαν.


Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο. (Δηλαδή τα ασθενοφόρα, τα νοσοκομεία και οι γιατροί στην Ελλάδα άλλη δουλειά δεν έχουνε παρά να φροντίζουνε τα μιλιούνια των παρανοϊκών που εισέβαλλαν στη χώρα). Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό ερευνάται, ενώ δεν έγινε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.


Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το thestival.gr όταν ένας άντρας ζήτησε από μια παρέα νεαρών Αφγανών να αποχωρήσει δίπλα από το κοντέινέρ του. Οι φωνές τους δεν του επέτρεπαν να κοιμηθεί. Οι Αφγανοί παρέμειναν στο σημείο. Ο άντρας, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο μεταξύ των Αφγανών που μιλούν φαρσί, ζήτησε από την ομάδα του να επιτεθεί στην παρέα των Αφγανών που έκαναν θόρυβο. Η εντολή του εκτελέστηκε άμεσα. Οι νεαροί μόλις είδαν τα μαχαίρια τράπηκαν σε φυγή. Εγκλωβίστηκαν στη νοτιοανατολική γωνία του κέντρου φιλοξενίας και δέχτηκαν αρκετά χτυπήματα με ξύλα και μαχαίρια.



Tο δίκιο του ισχυρού και του… μαχαιροβγάλτη

Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι εντός του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου επικρατεί ανομία. Ο πιο δυνατός ή αυτός που έχει μαχαίρι μπορεί και επιβάλλει τα «θέλω» του. Οι υπόλοιποι υπακούουν.

«Η συγκεκριμένη ομάδα Αφγανών δημιουργεί καθημερινά προβλήματα. Είναι οκτώ άτομα και τους καθοδηγεί ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας ο οποίος και τους προμηθεύει με μαχαίρια. Αυτοί έχουν μαχαίρια, έχουν ραβδιά και μας επιτίθενται. Εμείς δεν έχουμε τρόπο να αμυνθούμε» δήλωσε στο thestival.gr 22χρονος Αφγανός που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας τους τελευταίους έξι μήνες.

Στη δομή των Διαβατών διαβιούν περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Αρκετοί από αυτούς που είναι δηλωμένοι στο κέντρο φιλοξενίας διαμένουν σε ξενοδοχεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι καταγεγραμμένοι και παρά ταύτα μένουν σε σκηνές εντός του ΚΥΤ Διαβατών. Όταν δημιουργήθηκαν τα κέντρα αυτά, έμοιαζαν να είναι η λύση του προβλήματος. Σήμερα, όπως δείχνουν τα γεγονότα, αποτελούν μέρος του μεταναστευτικού προβλήματος.

Με πληροφορίες και από Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων





 
Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν και ασέλγησαν σε ανήλικο αγόρι - Το εκβίαζαν με το βίντεο 
 
 
viasmos


Εφιαλτικές στιγμές φέρεται να έζησε ένας ανήλικος Πακιστανός στα χέρια ομοεθνών του, στη Θεσσαλονίκη.

 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία ο ανήλικος, οι δύο δράστες, ηλικίας 24 και 28 ετών, αφού τον οδήγησαν, στις 2 Νοεμβρίου, σε κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου εργαζόταν ο 24χρονος, με τη χρήση σωματικής βίας, τον ανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να του μεταφέρει την επιθυμία των δραστών να τους καταβάλει χρηματικό ποσό ως λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Εκεί, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τον εξανάγκασαν να αφαιρέσει τα ρούχα του και ο 24χρονος τον βιντεοσκόπησε με κινητό τηλέφωνο, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσει το πορνογραφικό υλικό σε περίπτωση που αποκάλυπτε όσα έκαναν σε βάρος του.

Ωστόσο το μαρτύριο του αγοριού δεν σταμάτησε εκεί.

Οι δύο δράστες στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν και ο 24χρονος ασέλγησε σε βάρος του ενώ ο 28χρονος κατόπτευε τον χώρο προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν τον ανήλικο σε σπίτι που διέμενε ο ένας από αυτούς στην ίδια περιοχή, όπου τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του μέχρι και το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου, όποτε και τον απελευθέρωσαν αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των περίπου 200 ευρώ από συγγενή του.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς απογευματινές ώρες χθες (07-11-2019), ενώ στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, όπου κατείχε το πορνογραφικό υλικό.

Οι δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σε βαθμό κακουργήματος, βιασμό, αρπαγή ανηλίκων, παράνομη κατακράτηση και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου