Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ζωάρα! Δείτε σε τί ξενοδοχείο πήγανε τους λαθρομετανάστες στη Λάρισα


Εξαιρετικά θορυβημένοι είναι οι λιγοστοί κάτοικοι της Καρίτσας του δήμου Αγιάς, για την έλευση προσφύγων τα τελευταία δύο 24ωρα σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Η Καρίτσα έχει αυτή την στιγμή 300 με 350 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν ήδη λόγω των συνθηκών, καθώς δεν υπάρχει εργασία, και οι περισσότεροι ασχολούνται με αγροτικές δουλειές. Όπως αναφέρουν στο χωριό δεν υπάρχουν υποδομές, όπως σχολείο, φαρμακείο ή Κέντρο Υγείας, ούτε καν φούρνος και αναρωτιούνται πως θα επιβιώσουν άλλα 150 άτομα σε έναν τόπο με τόσο τεράστια έλλειψη υποδομών.


Ήδη έχουν συγκεντρώσει υπογραφές, σε ένα ψήφισμα που στάλθηκε σε όλες τις αρχές, εκδηλώνοντας τις αντιρρήσεις τους για την έλευση των "προσφύγων" και όπως επισήμαναν στο onlarissa.gr: «Δεν θα σταματήσουμε εδώ θα μας βρουν μπροστά τους».

-Δεν θέλετε να κάνετε καμία προσπάθεια να τους ενσωματώσετε στην μικρή σας κοινωνία;

«Μα δεν γίνεται να ενσωματωθούν. Άλλωστε τι δουλειά θα κάνουν εδώ. Είναι και αλλόθρησκοι, και δεν μιλάω αποκλειστικά για το θέμα της θρησκείας, έχουν άλλη κουλτούρα και άλλα ήθη και έθιμα. Με το που ήρθαν για παράδειγμα η πρώτη τους κίνηση ορισμένων ήταν να αγοράσουν τσιγάρα και τσίπουρο. Δηλαδή μέσα σε όλο τους τον καημό αυτά τους έλειπαν. Δεν είχαν κάτι άλλο δηλαδή να απαλύνουν τον πόνο τους;».


 Υπενθυμίζεται πως στο ξενοδοχείο «Δοχός» στην Καρίτσα, έχουν φτάσει 14 οικογένειες, συνολικά 73 "πρόσφυγες" μέσα στο Σαββατοκύριακο. Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφτάσουν "40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα", αγόρια (ηλικίας από 12-18 ετών -ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΕΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝΕ ΜΟΥΦΑ ΗΛΙΚΙΕΣ), τα οποία θα στεγαστούν στο ξενοδοχείο «Βίλα Χριστίνα» μέσα το χωριό της Καρίτσας.












 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου