Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Αυτό είναι το (μαλακία τωόντι) σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα


Mαλακία The Great

Στο κέντρο του σήματος δεσπόζει ένα μεγάλο «Μ», ένα γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες και η χώρα μας δεν ήθελε επ' ουδενί να «χαρίσει» στα Σκόπια

Το επίσημο σήμα που θα χρησιμοποείται συλλογικά για τα μακεδονικά προϊόντα παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εργασιών του Τhessaloniki Summit.




Το σήμα, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, θα κατατεθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε.

Όπως αποκάλυψε το πρωί η Voria.gr, το σήμα έχει στο κέντρο ένα κεφαλαίο «Μ» ενώ το Macedonia χρησιμοποιεί το αγγλικό c και όχι το k. Τo «GREAT» χρησιμοποιείται για να παραπέμπει στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Alexander the Great, συνδέοντας έτσι το macedonia με την ελληνική παράδοση και ιστορία. Μάλιστα, στο GR η γραφή είναι έντονη (bold) και παραπέμπει στα αρχικά της χώρας ενώ στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν και τα χρώματα άσπρο και μπλε. Το σήμα έχει τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές προκειμένου να προσαρμόζεται στο φαγητό, το κρασί, τις υπηρεσίες τεχνολογίας αλλά και τον χώρο της περιοχής.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/afto-ine-to-episimo-sima-gia-ta-makedonika-proionta







Γιάννης Νασιούλας: "Κατάπτυστο το νέο εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων"!

Σάλος έχει προκληθεί από την οικτρή έκπληξη που επιφύλασσε η παρουσίαση του νέου εμπορικού σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα. Αντίθετα με ό,τι φρόντισαν οι άνθρωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαδίδεται ψευδώς δεξιά και αριστερά, από το σήμα λείπει η λέξη "Ελληνική"!

"Τζίφος και μούφα το νέο εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων", σχολίασε ο Γιάννης Νασιούλας, επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου σήματος στην Θεσσαλονίκη, παρόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και συνέχισε: "Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δεύτερος μετά τον Γιάννη Μπουτάρη που φέρνει τον Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα, αποπειράται να μας επιβάλει δια της πλαγίας ένα εμπορικό σήμα που εμπεδώνει την παραδοχή πως η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Τα κόκκαλα του Μανώλη Ανδρόνικου θα τρίζουν. Δεν τους συγχωρούμε και δεν θα το επιτρέψουμε".

Και καταλήγει: "Βλέποντας το νέο εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, καταλαβαίνουμε πως όποιος επιχειρηματίας ή εταιρεία το χρησιμοποιεί, συμβάλει στην εμπέδωση του ψεύδους πως η Μακεδονία δεν είναι ελληνική, συμβάλει στην εφαρμογή της άκυρης και προδοτικής συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ. Το σήμα οφείλει να καταλήξει σε αχρησία. Τα προϊόντα που φέρουν το κατάπτυστο αυτό σήμα κινδυνεύουν να καταλήξουν απεχθή στα μάτια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Έλληνες, μην βγάζετε μόνοι σας τα μάτια σας"!




ekdilosi-makedonika-proionta-2__1_
ekdilosi-makedonika-proionta-3
ekdilosi-makedonika-proionta-5


Πηγή: voria, life-events


ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟ:


Το λογότυπο περιλαμβάνει την ελληνική σημαία, ένα σκίτσο με το κεφάλι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις αναφορές «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΕΛΛΑΣ» και «greek product»

Σήμα το οποίο θα κάνει γνωστή την ελληνικότητα των μακεδονικών προϊόντων που εξάγονται σε όλες τις χώρες του κόσμου προτείνει ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Πρόκειται για ένα λογότυπο που περιλαμβάνει την ελληνική σημαία και σκίτσο με το κεφάλι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο, ενώ στο άνω μέρος γράφει «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΕΛΛΑΣ» και στο κάτω «greek product» (ελληνικό προϊόν), με μπλε και άσπρο χρώμα.



Με αφορμή την παρουσίαση του ανάλογου σήματος που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο κ. Χαλιαμπάλιας παρουσιάζει το σήμα που φιλοτεχνήθηκε με δικά του έξοδα.

«Αυτό φωνάζει από μακριά ότι είναι ελληνικό- μακεδονικό το προϊόν» αναφέρει ο γνωστός επιχειρηματίας, επισημαίνοντας ότι «το σήμα (του ΣΕΒΕ) που προκρίθηκε είναι άτονο και δεν καταδεικνύει ότι τα μακεδονικά προϊόντα είναι ελληνικά».

Σύμφωνα με την πρόταση του πρώην υποψήφιου δημάρχου και βουλευτή Θεσσαλονίκης  «στο σήμα πρέπει να φαίνεται με την άκρη του ματιού ότι είναι ελληνικό το προϊόν.  Θα είναι χρήσιμο στις χώρες του δυτικού κόσμου που δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με αυτό το ζήτημα ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να αντιλαμβάνονται άμεσα τη διαφοράς της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική Μακεδονία».    

Το αρχικό σήμα που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) φερόταν ότι θα υποστεί τροποποιήσεις και η λέξη «Macedonia» επρόκειτο να  μετατραπεί σε «Μakedonia», ενώ η λέξη «Divine» στη φράση «The Divine Great Land» επρόκειτο να αντικατασταθεί με τη λέξη «Greek». «Ας ελπίσουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα οδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση» σημειώνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/makedoniko-sima-me-ton-mega-alexandro-protini-o-chaliampalias?fbclid=IwAR1-PrVt_89d3zvCeBbJKDcZTFXElXs9QAeF4VrzJ1Xa8vTQG5dGELVsHww


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου