Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης ~ Παρανοϊκή δολοφονική ρατσιστική επίθεση σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ! (Ηχητικό)


Δεν το χωράει νους λογικού ανθρώπου αυτό που συνέβη στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Κεντρικής Μακεδονίας, κύριο Γιώργο Παλαιολόγου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε σε κατοικία των Αμπελοκήπων για να παραλάβει μία γυναίκα 40-45 ετών. Ξαφνικά η γυναίκα άρχισε να ωρύεται στην μητρική της γλώσσα και σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν 6 αλλοδαποί από Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία κι άρχισαν να γρονθοκοπούν με δολοφονική μανία τους διασώστες! Οι άτυχοι εργαζόμενοι μπήκαν για να προστατευθούν...
μέσα στο ασθενοφόρο και κάλεσαν την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και είδαν τους παρανοϊκούς αλλοδαπούς να ξεσπούν πλέον πάνω στο όχημα του ΕΚΑΒ, κάλεσαν ενισχύσεις για να απεγκλωβίσουν τους διασώστες που κατέληξαν τελικά οι ίδιοι τραυματισμένοι στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά, κακώσεις στο κεφάλι και τα άκρα. Συνελήφθησαν οι 5 από τους 6 αλλοδαπούς.


Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη, ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως καταγγέλλει ο κύριος Παλαιολόγου, είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά εδώ και 4 χρόνια.





Ακούστε το σχετικό σημερινό ηχητικό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική εκπομπή "Διπλός Ελληνικός" του Focus Fm 103.6 της Θεσσαλονίκης:






Ενημέρωση 4 Φεβρουαρίου 2020:
Καταδικάστηκαν δύο αλλοδαποί για επίθεση εις βάρος διασωστών του ΕΚΑΒ 



Σε φυλάκιση 10 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο νεαροί αλλοδαποί που επιτέθηκαν και χτύπησαν διασώστες του ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια περιστατικού το οποίο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, πριν από δύο εβδομάδες, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για πρόκληση σωματικών βλαβών και αντίσταση, ενώ οι κατηγορούμενοι -ένας 18χρονος Μαροκινός κι ένας 25χρονος Αλγερινός- δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και δικάστηκαν ερήμην. Κατόπιν της ίδιας καταγγελίας κατέστησαν κατηγορούμενοι και τρεις ανήλικοι, αραβικής καταγωγής, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Όπως κατατέθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, το καταγγελλόμενο συμβάν εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πλήρωμά του κλήθηκε σε διαμέρισμα όπου ζει οικογένεια μεταναστών για περιστατικό λιποθυμίας γυναίκας.

"Αφού την παραλάβαμε, την κατεβάσαμε υποβασταζόμενη με το ασανσέρ στο ισόγειο. Μόλις βγήκαμε στο πλατύσκαλο της οικοδομής, εκείνη αντέδρασε κι άρχισε να φωνάζει, δείχνοντας άρνηση να συνεργαστεί για την μεταφορά της στο εφημερεύον νοσοκομείο" είπε, εξεταζόμενος ως μάρτυρας, ο πρώτος από τους δύο διασώστες που κατήγγειλαν τον εις βάρος τους ξυλοδαρμό.

"Εκείνη την στιγμή -συνέχισε ο ίδιος την κατάθεσή του- κατέβηκαν στο ισόγειο ο γιος της γυναίκας μαζί με άλλα άτομα και μας επιτέθηκαν ταυτόχρονα χτυπώντας μας με γροθιές και κλωτσιές... Ευτυχώς κάποια άλλα άτομα απ' αυτούς κατέβηκαν, μας προστάτεψαν και τους απομάκρυναν ενώ εμείς καλέσαμε την αστυνομία».

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους. Σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Πρόδρομος Δεβελόγλου κατήγγειλε ότι πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν γίνει κατ' επανάληψη στόχος προπηλακισμών και τραυματισμών, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τα συναρμόδια υπουργεία να βρουν λύση στο πρόβλημα, διότι, όπως είπε, "θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να δώσουμε εντολή να μην μεταβαίνουν οι συνάδελφοι σε ανάλογα περιστατικά για την παροχή των πρώτων βοηθειών αν δεν έχουμε τη συνδρομή της Αστυνομίας".






4 σχόλια:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ είπε...

Μονο απελαση χωρις χρονοτριβη.Αλλα αυτο για να γινη ο λαος δεν μπορει νακαθεται στον καναπε τουπρεπει να αντιδραση δυναμικα καιμοταν λεμε δυναμικα λεμε αμεσα ναποαρουντον νομο στα χερια τους και οταν λεμε τον νομο στα χερια του λαου θα πρεπει να κανουν συγκεντρωση ολοι η κατοικοι του Αμπελοκηπου να παρουν αποφαση που να επιδωθη στηντοπικη αστυνομια στουουργειο προστασιας του πολιτηκαι στουσ αρχηγους κομματων αστηρο ψηφησμα που να λεει καθαρα και ξαστερα οτι η πολιτεια ειναι ανικανη να προστατεψη τους πολιτες απο τετοια κρουσματα βιας απο λαθροεισβολης που συμβαινουνκαθε μερα ξυλοκοπουν κατοικουσ ξυλοκοπουν οποιον βλεπουν μπροστα τους για να τον κλεψουν .Η ΑΝΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΗ ΤΕΛΟΣ Η ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙΜΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝΠΡΙΝ ΣΥΜΒΟΥΝΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝΒΟΥΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΩΣΟΥΝ.

Πολυθεϊστής είπε...

Πάμε στοίχημα πως θα παρουσιάσουν ως fake news και αυτήν την είδηση;;;

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Να δοθούν και στα ΕΚΑΒ τώρα, δυνατότητες αστυνομικών, γκλομπς και όπλα με πλαστικές σφαίρες.

Etienne είπε...

Να καλέσετε τον εθνικό ιεροεξεταστή Δημητρά που κάνει παντού μηνύσεις. Σίγουρα θα κάνει μήνυση στους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Δημοσίευση σχολίου