Ήταν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένας υπάλληλος διανομής φαγητού επέστρεφε στο κατάστημα που εργάζεται, έχοντας μόλις παραδώσει μία παραγγελία στον Ασπρόπυργο. Στην περιοχή Νεόκτιστα, δύο Ρομά που είχαν στήσει ενέδρα και περίμεναν κάποιο υποψήφιο θύμα, εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του και τον πέταξαν κάτω από το μηχανάκι κι άρχισαν να τον χτυπούν.

Δεν δίστασαν να τον απειλήσουν με όπλο προκειμένου να του αρπάξουν όσα χρήματα είχε πάνω του και στη συνέχεια διέφυγαν πεζοί προς τον καταυλισμό Ρομά της περιοχής. Επί τόπου έσπευσε πλήρωμα της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή. Αφού πήραν περιγραφή των δραστών από τον ντελιβερά, ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις εντός του καταυλισμού τον Ρομά.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο κακοποιούς που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στη θέα των πάνοπλων ανδρών της ΟΠΚΕ. Ο λόγος για έναν 35χρονο Ρομά, ο οποίος είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί κι έναν 40χρονο, επίσης Ρομά, ο οποίος είχε νοσηλευτεί πρόσφατα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι δράστες οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου που ανέλαβε την προανάκριση, ενώ τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω τους αποδόθηκαν άμεσα στον υπάλληλο διανομής φαγητού.

https://www.reader.gr/news/koinonia/320385/heiropedes-se-speira-roma-poy-htypisan-kai-listepsan-ntelivera-ston-aspropyrgo