Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Χίος ~ Πολίτες μπούκαραν σε ξενοδοχείο και λιντσάρισαν ΜΑΤατζήδες - Κακός χαμός και στη Λέσβο (Βίντεο)




Σε λιντσάρισμα ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο "Ερύθα" της Χίου προχώρησαν μετά τις 2 το μεσημέρι πολίτες που κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο μετά την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της πόλης και της πορείας που ακολούθησε στην Αστυνομία.

Όπως μετέδωσε ο Γιάννης Τζούμας στο Ράδιο "Αλήθεια" οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωματία που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και έβαλαν κατά αυτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικός πέταξε από μπαλκόνι χημικό στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να γενικευθεί ο αναβρασμός και τα επεισόδια. Από τις συμπλοκές στην περιοχή του Καρφά τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές.







Εθνοφύλακες παρέδωσαν τα όπλα τους στην Ταξιαρχία

Είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό στην ιστορία του νησιού και στην ιστορία της Εθνοφρουράς. Δεκάδες συμπολίτες μας Εθνοφρουροί, συγκεντρώθηκαν στην Ταξιαρχία με τον οπλισμό τους, όπλο και κιβώτιο με σφαίρες στην Ταξιαρχία, με στόχο να τον παραδώσουν διαμαρτυρόμενοι για την βιαιότητα των ΜΑΤ και την Κυβερνητική πολιτική βίας στο λαθροεισβολικό πρόβλημα.

Οι Εθνοφύλακες δεν παρέδωσαν τελικά τα όπλα έπειτα από παρέμβαση του Ταξίαρχου, όμως εξέφρασαν την έντονη δυσαρέκειά τους για το γεγονός ότι ο στρατός συνέδραμε αποφασιστικά και επικοινωνιακά στο παιχνίδι της κυβέρνησης.






Λέσβος: Πολίτες με όπλα εναντίον αστυνομικών - Χάος αυτή την ώρα

 Τελευταία Ενημέρωση






Εχουν τραυματιστεί αστυνομικοί - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Στέλιος Πέτσας: Αποσύρονται μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ από τα νησιά
Ταμπουρωμένες στο στρατόπεδο Κυριαζή στη Λέσβο βρίσκονται αυτή την ώρα έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες δέχονται πυροβολισμούς από κατοίκους της Λέσβου που κρατούν καραμπίνες.

Το κλίμα είναι πολεμικό, με τους αστυνομικούς να περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν τις οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δέχονται πλέον επιθέσεις με όπλα.
Στη θέση όπου θα κατασκευαζόταν το νέο κέντρο δύο αστυνομικοί δέχτηκαν νωρίτερα πυροβολισμούς με καραμπίνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα πόδια από σκάγια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Επίσης, μία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις 18.30 οργανωμένη ομάδα ατόμων εισέβαλε σε δεύτερο ξενοδοχείο στο Δήμο Γέρα, όπου διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα. Οι κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποσυρθούν άμεσα οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από Μυτιλήνη και Χίο.






Με εντολή Μητσοτάκη αποσύρονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο - Χίο

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο μιας και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Κατά τα επεισόδια στα νησιά τραυματίστηκαν 52 αστυνομικοί και 22 πολίτες, ενώ έγινε μια σύλληψη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι την Πέμπτη έχουν κληθεί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 5 το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των νησιών σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.


ΜΑΤ σε ρόλο χούλιγκανς στο λιμάνι Μεστών Χίου










1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας αρχίσουμε...

https://et-8451.blogspot.com/2020/02/a31.html

Μία ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας. Πρώιμη πρόταση, αλλά εφικτή για όλους.

Δημοσίευση σχολίου