Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ρομά παρίσταναν τους αστυνομικούς & λήστευαν λάθρο


Τρεις άνδρες Ρομά και μία γυναίκα αποτελούσαν αυτή την ομάδα, η δράση της οποίας είχε αναστατώσει την πραγματική ΕΛ.ΑΣ, καθώς έφθαναν συνεχώς καταγγελίες από αλλοδαπούς ότι “στη διάρκεια ελέγχου” των εγγράφων τους, έπεσαν θύματα ληστείας ή κλοπών από τους… αστυνομικούς! Μάλιστα ήταν αρκετοί οι αλλοδαποί-θύματα της συμμορίας, που ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί- “μαϊμού” τους οδήγησαν και στα σπίτια τους για δήθεν “κατ οίκον έρευνα” στη διάρκεια της οποίας εξαφάνισαν ό,τι είχε αξία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατάφεραν μέσα από έρευνα να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση. Συνελήφθησαν,...
σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις, στο Καματερό και στα Άνω Λιόσια, τρεις Ρομά, εκ των οποίων δύο άνδρες 50 και 28 ετών και μια 29χρονη γυναίκα, μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, αντιποίηση, απάτη, παράνομη βία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους.

“Αστυνομικοί” από τον Σεπτέμβριο του 2019

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από το Σεπτέμβριο του 2019, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στις περιοχές της Φυλής, Ζεφυρίου, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών με τη μέθοδο της αντιποίησης της Αστυνομικής Αρχής.
Ως προς τον τρόπο δράσης, λέει η Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, δρώντας από κοινού ή κατά μόνας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι του αστυνομικούς, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα.

Χτυπούσαν ή απειλούσαν

Προκειμένου δε να εξαναγκάσουν τα θύματα τους να τους παραδώσουν τα ανωτέρω, χρησιμοποιούσαν, απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμέτοχη τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής
Συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, μέλη της σπείρας
Αναζητείται ακόμα ένας (1) συνεργός τους
Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών και είκοσι (20) κλοπών
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής
Συνελήφθησαν, πρωινές της 25-2-2020 και απογευματινές ώρες της 26-2-2020, στο Καματερό και στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τρείς (3) ημεδαποί, εκ των οποίων δύο άνδρες 50 και 28 ετών και μια 29χρονη γυναίκα, μέλη της σπείρας, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, αντιποίηση, απάτη, παράνομη βία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Αναζητείται ακόμα ένας (1) συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχα συστήσει από το Σεπτέμβριο του έτους 2019, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στις περιοχές της Φυλής, Ζεφυρίου, Ίλιου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών με τη μέθοδο της αντιποίησης της Αστυνομικής Αρχής.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, δρώντας από κοινού ή κατά μόνας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι του αστυνομικούς, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα.
Σε κάποιες περιπτώσεις μετέβαιναν με τους παθόντες στην οικία τους, όπου με το πρόσχημα της κατ΄οίκον έρευνας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα παραμονής των παθόντων, ενώ σε άλλες, προκειμένου να εξαναγκάσουν τα θύματα τους να τους παραδώσουν τα ανωτέρω, χρησιμοποιούσαν, απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μικροποσότητα κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim .
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών και είκοσι (20) κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμέτοχη τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς διέπρατταν ληστείες και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε την 25-2-2020 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής (σχετικό το από 2-3-2020 Δελτίο Τύπου).
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, αντιποίηση κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, παράνομη βία από κοινού και προμήθεια – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες :
  1. ΤΑΣΣΟ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Αγγελικής, γεννηθέντα την 2-4-1991 στην Αθήνα και 
     
     
     








    1. ΤΑΣΣΟ Χρήστο του Αποστόλου και της Νικολίτσας, γεννηθέντα την 10-8-1970 στο Ζεφύρι



     
     
     
     
     
     
     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου