Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ρε δεν πηδιέστε, που δίνετε ακόμη και τώρα ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους Κρατικούς Υπαλλήλους!


Για να μην τα... ΜΑΣΑΜΕ και να τα λέμε ακριβώς όπως είναι, εκτός από “απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων” καλό θα έκανε και μία “απαγόρευση άσκοπου αρμέγματος”. Το ότι “τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται εγκαίρως για να μην αποδειχθούν μάταια” δεν ισχύει μόνο για θέματα υγείας αλλά και για θέματα υγείας της οικονομίας.

Μέτρα εγκαίρως και όχι μάταια δηλαδή ΚΑΙ για την οικονομία. Γιατί λοιπόν 800 “φιλελεύθερα” ευρώ για ενάμιση μήνα και όχι...850;;; Γιατί όχι 1200;;; Κάπως “βγήκε” αυτό το 800ρι. Δεν μπορεί. Γιατί όχι αναπλήρωση του 80 ή του 90% του μισθού όπως σε όλη σχεδόν την ΕΕ;;; Γιατί “νεοφιλελεύθερη” αναστολή και όχι κατάργηση φορολογικών υποχρεώσεων των κατεδαφισμένων επιχειρήσεων;;; Γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε καν Πορτογαλία, σωστά;;; Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος εδώ, σωστά;;; Δεν είμαστε εύπορο Κράτος εμείς. Τόσα διαθέτει εδώ ο “μηχανισμός στήριξης” για τους είλωτες μλκς του ιδιωτικού. Λογικό. Τόσα μπορούμε, τόσα δίνουμε, σωστά;;; Σωστά...Υπάρχουν όμως κάποια μαγαζιά που έκλεισαν κι αυτά από τον ιό, αλλά.. περιέργως κανείς δεν ασχολείται με αυτά και τι έχουν πάθει οι πληττόμενοι εργαζόμενοι τους.

.
Πρέπει να φέρουμε μερικά παραδείγματα που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα ακούσουμε σε ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΕΛ, ΑΠΌ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΟΤΕ:
.
.
ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ λοιπόν...:

-ΟΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
-ΚΟΝΙΑΡΕΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
-ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ
-ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΟΡΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΡΑΥΜΟΝΔΟΥ ΝΤΑΝΚΑΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
-ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΥΛΗΣ
-ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
-ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΕΩΝ
-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"
-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ... κλπ,κλπ
.
.
Το 800ρι για 2 μήνες δεν ισχύει για σένα που τρούπωσες σ΄αυτά, γιατί ο “φιλελεύθερος” εργοδότης σου εσένα... ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΟΡΟΣ!!! Ακόμα και το... ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ θα το πάρεις κανονικότατα, αν είσαι αυτός που έπαιζε φλάουτο στη κλειστή πλέον φιλαρμονική του δήμου! Εάν πάλι είσαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή έστω απλός υπάλληλος και ξεκουράζ... συγνώμη... εργάζεσαι, σε κάποιον από τους παραπάνω θαυμάσιους δημόσιους... φορείς, οι οποίοι αν και απόλυτα... χρήσιμοι, έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας λόγου του ιού και ΠΑΡΟΛΟ που είσαι σπίτι σου και δεν... μελετάς χορούς π.χ, ο μισθός σου θα πέφτει κανονικά. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Ότι μισθός κι αν είναι. Ακόμα και αν είναι μισθός για εγκεφαλικά, μιας και δεν φαντάζομαι το “διοικητικό συμβούλιο”του Κρατικού φορέα που παρακολουθεί στενά το “Ζευγάρωμα της Σαλαμάνδρας” να παίρνει μισθό πείνας... εεε, τι λέτε;;;

Η “φιλελεύθερη” μισθοδοσία σου συνεχίζεται κα-νο-νι-κά είτε έκανες... περιηγήσεις στον κοινοβουλευτισμό, είτε είσαι “Διοικητικός Υπάλληλος” στο σπίτι σου, είτε “χαμηλόμισθος” στο κλειστό ΟΑΚΑ, είτε είσαι η καθαρίστρια που τη βαφτίσαμε δικαστικό, είτε “βεβαίως” αν είσαι 25ρης συνταξιούχος ΔΕΚΟτζής και πάρεις το 800ρι 3 φορές τώρα και άλλες 3 τον άλλο μήνα. Το “επίδομα ευθύνης” μόνο, που παίρνουν οι ΓΓ και οι Προιστάμενοι Διοίκησης του Τέρατος είναι 1.5 χιλιάρικο. Φοροφαγάδες φτάνουν να ξεπερνούν τα 4 χιλιάρικα το μήνα. Αναπληρωτές γ.γ. και ειδικοί γραμματείς λαμβάνουν 3 χιλιάρικα και άλλο 1 σαν “επίδομα ευθύνης”. Μετακλητοί και παρκαδόροι παίρνουν 2 χιλιάρικα plus. Διορισμένοι που τρούπωσαν αμείβονται ΑΔΡΑ για να ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ σε ΠΑΝΑΧΡΗΣΤΕΣ υπηρεσίες με αστεία ονόματα. Όλοι πληρώνονται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ παρόλο που το μαγαζί έχει κλείσει, παρόλο που “μένουνε σπίτι”, μειώνοντας ισόποσα το όποιο περιθώριο για στήριξη αυτών που πραγματικά πλήττονται.

Αυτό ισχύει σήμερα για τον καλύτερο και πιο “εύπορο” εργοδότη του πλανήτη Γη και για όσους δεν πλήττονται πουθενά. Δηλαδή όλοι αυτοί θα πάρουν σε 2 μήνες, εν μέσω πανδημίας 4, 6, 8, 18 χιλιάρικα για να μένουν σπίτι τους ουσιαστικά ή ακόμα και κυριολεκτικά και του άλλου του λες “σε στηρίζω με 800 το δίμηνο και σε 2 ταχύτητες μάλιστα ή αναστολή φοροέρωτα 6 δις και μετά αν δεν βγαίνεις ΠΑΡΕ ΔΑΝΕΙΟ και φέρτα”;;; Γιατί;;; Επειδή 1 δημόσιος ταϊζει 4 του ιδιωτικού;;;

Το να εξακολουθούν να καταβάλλονται μισθάρες στον υπάλληλο του Τέρατος εν μέσω πανδημίας για να κάθεται σπίτι του, ΔΕΝ ελαφραίνει τα βάρη, τα ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ. Μπορεί αυτό να υποστηριχθεί τώρα ή μελλοντικά από τον ιδιωτικό που είναι στη ΜΕΘ;;; Επ΄ουδενί. Το μόνο που κάνει, τώρα που όλα έχουν κλείσει, είναι να ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ και θα συνεχίσει να το κάνει για όσον καιρό θα συνεχίζεται η τραγική ιστορία με τον ιό που θα χτυπάει αυτούς που ΠΑΡΑΓΟΥΝ χρήμα, αφήνοντας ανέπαφους αυτους που το ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ.

Όλοι αυτοί ΜΕΘΑΥΡΙΟ θα εισπράξουν ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ “μένοντας σπίτι” επιδεινώνοντας το ΝΑΥΑΓΙΟ της πραγματικής οικονομίας στην “νεοφιλελεύθερη” Μπανανιάρα.

Να πούμε την αλήθεια;;; “Μηχανισμός στήριξης” του πληττόμενου ιδιωτικού με ταυτόχρονη διατήρηση του “μηχανισμού αρμέγματος” του... ΔΕΝ γίνεται.

kalithanos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου