Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Νέες ρατσιστικές επιθέσεις στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης


Νέα ένταση προκλήθηκε χθες το βράδυ στον Δενδροπόταμο, ανάμεσα σε Ρομά και μετανάστες.

Λίγο μετά τις 12:00 το βράδυ, περίπου 200 Πακιστανοί βρέθηκαν στην περιοχή κρατώντας μαχαίρια και ρόπαλα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πήγαν στον Δενδροπόταμο για αντίποινα στους Ρομά, καθώς την Κυριακή του Πάσχα, οι Ρομά ζήτησαν από όλους τους μετανάστες που μένουν στην περιοχή να φύγουν.


Άμεσα βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι της περιοχής και παραλίγο να υπάρχει αιματηρή συμπλοκή. Σύμφωνα με την αστυνομία, δέχθηκε κλήση για παρέμβαση, αλλά όταν έφτασαν στον οικισμό ΟΠΚΕ και δικυκλιστές δεν εντόπισε μετανάστες, παρά μόνο τους Ρομά, που ήταν αναστατωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, σε περιπολίες που έγιναν έπειτα προσήχθησαν περίπου 10 αλλοδαπoί για το περιστατικό.


Πώς άρχισαν όλα 

Στον Δενδροπόταμο τους τελευταίους τουλάχιστον τέσσερις μήνες, παρατηρείται πολλοί μετανάστες να νοικιάζουν σπίτια ή να διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια. Για αρκετό καιρό δεν σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο το Μεγάλο Σάββατο υπήρχε ένα αιματηρό περιστατικό που ήταν αφορμή για τον ξεσηκωμό των Ρομά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το βράδυ της Αναστάσεως ένας Πακιστανός μαχαίρωσε νεαρό τσιγγάνο, μετά από μια παρεξήγηση. Την επόμενη ημέρα, περίπου 100 Ρομά συγκεντρώθηκαν και επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια, όπου διαμένουν μετανάστες και τους ζήτησαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν από την περιοχή.

Αρχικά, οι μετανάστες δεν αντέδρασαν και υποσχέθηκαν πως θα έφευγαν. Ωστόσο, έπειτα από τηλεφωνήματα, συγκεντρώθηκαν ακόμα περισσότεροι στον Δενδροπόταμο, έτοιμοι για αντίποινα στους Ρομά.

Όπως μαθαίνουμε η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ωστόσο οι Ρομά είναι σε επιφυλακή για νέα "επίσκεψη¨ των Πακιστανών.


https://www.makthes.gr/dendropotamos-pakistanoi-pigan-me-machairia-kai-ropala-gia-antipoina-stoys-roma-275159

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://m.youtube.com/watch?v=DqCaCL5zJj0

0-6 TV είπε...

0-6 tv

Δημοσίευση σχολίου