Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ναι ρε! Και οι ημεδαποί εγκληματούν, -κάντε μόκο τώρα παλιοφασίστες!


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην Δυτική Αττική και η οποία εξαρθρώθηκε την 1-4-2020 από το Τ.Α. Μεγαρέων (σχετικό το από 7-4-2020 Δελτίο Τύπου).
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συρροή και κατά συναυτουργία, διακεκριμένη κλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και αντίσταση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες: 



ΣΟΥΛΗΜΑΝΗ Γεώργιο, αγνώστου πατρός και της Μαρίας, γεννηθέντα την 19-11-1997 στην Κόρινθο.




 ΣΟΥΤΑ Ιωάννη, αγνώστου πατρός και της Χριστίνας, γεννηθέντα την 14-9-1998 στην Κόρινθο.




 
 ΜΑΡΟΥΔΑ Αθανάσιο του Γεωργίου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 5-3-2001 στην Κόρινθο.






Τον μη συλληφθέντα:
ΛΟΥΚΑ Ασημάκη, αγνώστου πατρός και της Παρασκευής, γεννηθέντα την 25-7-1997 στην Κόρινθο






Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, την διευκόλυνσης διερεύνησης της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22960-28001 του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται ημεδαπός συνεργός τους
Εξιχνιάσθηκαν (4) περιπτώσεις ληστειών και (3) κλοπές οχημάτων
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές στην Δυτική Αττική.
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 1-4-2020, τρεις (3) ημεδαποί, 23χρονος στα Μέγαρα και 19χρονος και 22χρονος στην Κορινθία, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορινθίας, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ημεδαπός συνεργός τους.
Ειδικότερα και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δράστες διέπρατταν κλοπές οχημάτων και ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και οικία.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί :
  •  (3) περιπτώσεις ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων στα Μέγαρα και στον Ασπρόπυργο
  •  ληστεία σε οικία στα Μέγαρα
  •  (3) κλοπές οχημάτων από τις περιοχές Μεγάρων, Νέας Περάμου και Ιλίου
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου