Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Προσοχή! Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, οι γύφτοι σταμάτησαν τις γυφτιές + Ρομά news today


Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Χίο του πρόεδρου  των Ελλήνων Διαμεσολαβητών Ρομά ,τις προηγούμενες μέρες και των θετικών σχολίων του για το κέντρο κοινότητας, αλλά περισσότερο γιατί πλέον συζητείται σοβαρά η ένταξη των παιδιών ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία και διαπιστώνεται από όλους η αναγκαιότητα της, νοιώθω ικανοποίηση.

Αποδεικνύεται ότι, αναγνωρίζεται το έργο της διακυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι αν δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από το 2015 μέχρι το 2019,...
,δεν θα υπήρχαν τα  κέντρα κοινότητας, δεν θα υπήρχε η  Ειδική Γραμματεία Ρομά στο υπουργείο Εργασίας και δεν θα είχε γίνει, καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ένταξη των ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Επειδή όμως ξεχνάμε ή κάποιοι δεν ξέρουν ,ας θυμηθούμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ουσιαστική ένταξη των Ρομά, ώστε στα επόμενα χρόνια οι νέες γενιές Ρομά να έχουν διαγράψει από τη ζωή τους τον αποκλεισμό, το περιθώριο, τον ρατσισμό .Γιατί, όλοι θυμόμαστε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια τους ήθελαν αόρατους,  τους προτιμούσαν επαίτες που τριγύριζαν ολημερίς στο δρόμο.
  • Αρχικά δημιουργήθηκε η  Ειδική Γραμματεία Ρομά στο υπουργείο Εργασίας, με αποστολή την ουσιαστική κοινωνική ένταξη και την αντιμετώπιση των σοβαρών  προβλημάτων που παρατηρούνταν. Βασικός στόχος ήταν να σταματήσει η γκετοποίηση, να μειωθεί η ακραία ανεργία, η ακραία φτώχεια, μιας και η χώρα μας είχε τα υψηλότερα ποσοστά και στην ανεργία και στην ακραία φτώχεια, ο αναλφαβητισμός και  ο παραβατισμός.
  • Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η χώρα μας ξαναμπήκε στον χάρτη της Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και η χώρα μας πλέον αποτελεί υπόδειγμα όσον αφορά τις δράσεις για τους Ρομά.
  • Είχε, ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, χαρτογραφήθηκαν οι οικισμοί και είχαν καταταγεί με βάση την κατάστασή τους.
  • Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, δημιουργήθηκαν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και δόθηκε κίνητρο για την υποχρεωτική εκπαίδευση όλων όσων έπαιρναν το ΚΕΑ.
  • Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το έπαιρναν το 95% των Ρομά και όρος, για να είναι κάποιος δικαιούχος, ήταν να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο.
  • Έγινε ουσιαστική δουλειά με 100 διαμεσολαβητές και νέους Ρομά, με στόχο την ενεργοποίηση των κοινοτήτων Ρομά και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά.
  • Αδιαμφισβήτητη συμβολή σε όλο αυτό το εγχείρημα είχαν τα Κέντρα κοινότητας που νομοθετήθηκαν από την Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ .
  • Στην Χίο στο Κέντρο Κοινότητας ,λειτούργησε  παράρτημα για ΡΟΜΑ, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση, καθώς και ενημέρωση παροχών, επιδομάτων και κοινωνικών προγραμμάτων.
  •  Περίπου 45 παιδιά Ρομά  πήγαν σχολείο,  150 Ρομά ήταν ωφελούμενοι από το ΚΕΑ  και περίπου 45 Ρομά εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας.
Όλα αυτά δείχνουν, ότι αν υπάρχει η πολιτική  βούληση όλα πετυχαίνονται και όλα τα παιδιά  σταδιακά θα  πηγαίνουν σχολείο και όλοι οι ενήλικες εντάσσονται στην αγορά εργασίας.Όλα αυτά, έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους Ρομά και υλοποιούνται επαρκώς από τον Δήμο Χίου, δεν ξέρω βέβαια τι σκοπό έχει η σημερινή κυβέρνηση η οποία δεν έχει δείξει στο παρελθόν ιδιαίτερες ευαισθησίες σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, που μάλλον  τους θεωρούσε βάρος και ανάξιες απασχόλησης.
Συμφωνώ, για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από όλους τους εργαζόμενους στο κέντρο κοινότητας, για το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και για το μέχρι σήμερα έργο της νυν δημοτικής αρχής ,με την  ευχή αυτό να συνεχισθεί,  αλλά και με ταυτόχρονη ενίσχυση και αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η Εικόνα των παιδιών ρομά να πηγαίνουν στο σχολείο και να μην περιφέρονται άσκοπα στο δρόμο, είναι η καλύτερη απόδειξη του έργου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαιτείται να συνεχισθεί και να μην είναι ένα ακόμη θύμα της ιδεοληπτικής εμμονής της σημερινής κυβέρνησης σε κάθε τι «διαφορετικό».

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός / alfavita.gr




ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ:


Μέχρι πότε αυτή η εικόνα στο Κάστρο Χίου;

Αξίζει στη Σούδα ο ρόλος της μάντρας σιδερικών;


Το θέμα έχει πολλάκις αναδείξει ο “π” μέσα από δημοσιεύματα του, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μορφή του. Ωστόσο η υποβάθμιση της Σούδας όχι απλά συνεχίζεται αλλά κάτω από την αδιαφορία των αρχών, εντείνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα.
Καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με πρακτικές ομάδας αθίγγανων που έχουν μετατρέψει ένα τμήμα της Σούδας, που γειτνιάζει με την Ιχθυόσκαλα σε άτυπη μάντρα σιδερικών, συγκεντρώνοντας τόνους άχρηστων αντικειμένων από τα οποία παίρνουν τα μέταλλα και τα προωθούν για πώληση.
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας προχωρούν σε εργασίες αφαίρεσης μετάλλων, προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο και ενοχλώντας τους περίοικους που αναζητούν λίγες στιγμές ξεκούρασης.


Σύμφωνα με τους ίδιους, παρότι έχουν αποταθεί πολλές φορές στους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, ουδείς μέχρι σήμερα έχει παρέμβει για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που απέστειλαν στον “π” αγανακτισμένοι αναγνώστες ζητώντας άμεσα την παρέμβαση της Αστυνομίας. 

https://www.politischios.gr/hios-poli/mekhri-pote-aute-e-eikona-sto-kastro




Μεσσήνη: Ρομά καταδίωξαν αυτοκίνητο, πυροβόλησαν στον αέρα και ο οδηγός του τράκαρε (pics)




Σκηνικό από δρόμους της... Αμερικής χθες μεσημέρι στην πόλη της Μεσσήνης.

Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και καρφώθηκε πάνω σε περίφραξη!
Ωστόσο, σύμφωνα με μάρτυρες, αφορμή για αυτό το περιστατικό ήταν... πυροβολισμοί, που προήλθαν από άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα από την ταραχή του να τρακάρει -ευτυχώς, παρά τη σφοδρή σύγκρουση, χωρίς να τραυματιστεί!


Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, στο αυτοκίνητο από όπου προήλθαν οι πυροβολισμοί επέβαιναν Ρομά, οι οποίοι αμέσως μετά το περιστατικό τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.
Η αστυνομία ψάχνει να βρει τα κίνητρα για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς. Θεωρεί, δε, ότι το γεγονός πως οι πυροβολισμοί έπεσαν στον αέρα σημαίνει πως οι δράστες δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, αλλά σκόπευαν στον εκφοβισμό.



Βόλος: Πρόβλημα με τη συμπεριφορά Ρομα σε παραλία του Αγ. Στέφανου καταγγέλλουν κάτοικοι των Αλυκών







Πάτρα: Παιδική πορνεία, σε κοινή θέα, στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο!



Ο συναγερμός που είχε ηχήσει από τον φορέα που περιθάλπτει τον πληθυσμό του καταυλισμού στον Ριγανόκαμπο αγνοήθηκε από αρχές και φορείς. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί.

Ως ο χειρότερος καταυλισμός Ρομά από απόψεως εξώθησης των παιδιών σε επαιτεία και πορνεία, είχε αναδειχτεί από το πρόγραμμα «Υγείας για όλους» αυτός του Ριγανοκάμπου του δήμου Πατρέων. Τι άλλαξε από τότε; Τίποτα.

Εκκλήσεις του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του προγράμματος καθηγητή Παιδιατρικής Γιώργου Χρούσου και της προέδρου του ΔΣ και συντονίστριας του Προγράμματος Ελένης Σωτηροπούλου, προς τους τοπικούς φορείς για να παρέμβουν.
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και όχι μόνον δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις αλλά η κατάσταση έχει διογκωθεί περαιτέρω.

«Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις μας και τις εκκλήσεις προς τους τοπικούς φορείς δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ετσι συνεχίζεται η πορνεία και η επαιτεία από τα παιδιά του συγκεκριμένου καταυλισμού» μας είπε η κ. Σωτηροπούλου και πρόσθεσε:

«Καλούμε και παρακαλούμε τους φορείς να παρέμβουν. Υπάρχουν τρόποι να ελέγξουν την κατάσταση και να εξαναγκάσουν τους γονείς να σταματήσουν την εκμετάλλευση των γονιών τους. Είναι γνωστό ότι σε συγκεκριμένους χώρους της Πάτρας, πλατείες, χώρους ανοιχτούς πάρκινγκ, στην σιδηροδρομική γραμμή στα Βραχνέικα, στον Κόκκινο Μύλο και αλλού πηγαίνουν άρρωστοι ψυχικά ηλικιωμένοι και για πέντε και έξι ευρώ εκμεταλλεύονται σεξουαλικά κοριτσάκια και αγοράκια του καταυλισμού. Ολοι γνωρίζουν τα περιστατικά αυτά αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει. Εμείς τα έχουμε αναδείξει πολλές φορές και στο πρόσφατο συνέδριό μας το θέσαμε. Εχουμε προσφύγει και στα αρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες. Το πρόβλημα της Πάτρας, και κυρίως του καταυλισμού του Ριγανοκάμπου, είναι σοβαρότατο».

«ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ»

Η κ. Σωτηροπούλου επισημαίνει δε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα για τον εντοπισμό αυτών των περιστατικών. «Πέραν του ότι όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια μας, ο μακροσκοπικός έλεγχος που κάνει ο παιδίατρος εντοπίζει τα ευρήματα που δείχνουν ότι υπήρξε η σεξουαλική κακοποίηση. Βλέπουμε στον καταυλισμό κοριτσάκια βαμμένα, με σκουλαρίκια, με χρυσαφικά κλπ. κι αν τα ρωτήσεις ποιος σου τα αγόρασε απαντάνε «ο άλλος παππούς». Υπάρχουν και σε άλλους νομούς της χώρας Ρομά αλλά ζουν υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Η Πάτρα έχει τον καταυλισμό με τα περισσότερα προβλήματα».

Οπως προσθέτει η ίδια «υπάρχουν και στην Ηλεία κρούσματα σε μικρότερη έκταση. Επίσης στην Ανδραβίδα έχουμε εγκαταλελειμμένα παιδιά. Εχουμε βρει παιδάκι με 39 πυρετό να περιφέρεται με ένα σακάκι στους δρόμους. Αναγκάζουν τα κορίτσια να παντρεύονται 12 και 13 ετών και να γεννάνε παιδιά τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείπουν. Αν δεν σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη επιδοματική πολιτική δεν θα ελεγχθεί αλλιώς η κατάσταση».

Υπενθυμίζουμε ότι με έκθεσή του ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος είχε επισημάνει ότι: «Τα παιδιά βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής, ζουν φρικτές καταστάσεις και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους».

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Το ερχόμενο Σάββατο, 28 Ιουνίου, οι κινητές μονάδες του προγράμματος «Υγεία για όλους», για 8η φορά, θα βρίσκονται στον συγκεκριμένο καταυλισμό προκειμένου να εξετάσουν τα παιδιά και να τα εμβολιάσουν. Η συγκεκριμένη παρέμβαση γίνεται σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, την Α' πανεπιστημιακή Κλινική του «Αγία Σοφία», την παιδιατρική Κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», την παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, το «Καραμανδάνειο», το Τμήμα Πάτρας του ΕΕΣ και τη συνδρομή της αστυνομίας. Το όλο πρόγραμμα στηρίζει το υπουργείου Υγείας. Απών από την παρέμβαση ο δήμος Πατρέων παρ' ότι κλήθηκε να συμμετάσχει και να βοηθήσει στη φροντίδα των παιδιών.

Ο εμβολιασμός και ο παιδιατρικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που συνέταξε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Θεοδωρίδου.
«Ισως πάμε και στον καταυλισμό των Βραχνείκων αλλά κυρίως αυτή τη φορά εστιάζουμε στον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου. Εχουμε συνολικά εμβολιάσει 11.000 παιδιά Ρομά με 23.000 εμβόλια. Κι όλα αυτό το έργο γίνεται με τη στήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών που μας παρέχουν τα απαιτούμενα υλικά. Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται από κανέναν φορέα».

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Η κ. Σωτηροπούλου επισημαίνει ότι με την κατάλληλη καθοδήγηση κάποιες από τις οικογένειες μπαίνουν σε μία υγειονομική σειρά. Ενδεικτικό είναι ότι φυλάνε σε σακούλες τα βιβλιάρια υγείας που τους έχει εκδώσει το πρόγραμμα «Υγείας για όλους» και κάθε φορά που πηγαίνουν οι κινητές μονάδες για έλεγχο και εμβολιασμό τα φέρνουν μαζί τους.
«Πιστεύω ότι υπάρχουν διαδρομές και λύσεις για να προφυλάξουμε τα παιδιά και οι οικογένειες αυτές να ζουν υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Για να φτάσουμε όμως στο σημείο αυτό θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να ενεργοποιηθούν. Τα προβλήματα είναι διαπιστωμένα χρόνια τώρα, ανταπόκριση δεν βρίσκουμε» καταλήγει η κ. Σωτηροπούλου.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ














Οι Ρομά «τρέχουν» τους πυροσβέστες και στη Λοκρίδα



Δεν είναι μόνο η Καμηλόβρυση που έχει πρόβλημα…
Την ώρα που όλη η Ελλάδα είχε σκύψει πάνω από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρτίνο και τις καταστροφές που προκάλεσε, το απόγευμα του Σαββάτου (20/6), η Πυροσβεστική και οι κάτοικοι του Κυπαρισσίου Αταλάντης έτρεχαν για πυρκαγιά που είχε μπει στον σκουπιδότοπο που έχουν δημιουργήσει η Ρομά στην περιοχή.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Κοινότητας, είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς είναι ο τόπος που ξεγυμνώνουν καίγοντας τα καλώδια και βάζουν φωτιά στα χόρτα και τα σκουπίδια που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.




Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, μέχρι και αυτοκίνητο έχουν πετάξει στο σημείο και το χουν κάψει!


 
Δυστυχώς η παραβατικότητά τους επεκτείνεται και σε άλλες δράσεις: Λεηλατούν σπίτια και πηγάδια, κλέβουν λάστιχα ποτίσματος, βάνες από γεωτρήσεις. Σπάνε τις λάμπες του φωτισμού…
«Η αστυνομία και ο δήμος θα έπρεπε να είχαν επέμβει… χθες», λέει στο LamiaReport κάτοικος της περιοχής που ζητά βοήθεια από τις αρχές πριν η κατάσταση ξεφύγει ακόμη περισσότερο.
Η πυρκαγιά στο διπλανό Μαρτίνο, είναι απόδειξη ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά (πόσο μάλλον η παραβατική) μπορεί να αποβεί καταστροφική.
Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο το απόγευμα του Σαββάτου:









Καθαρισμός σε οικισμούς Ρομά στην Δ.Ε. Συμπολιτείας


Σε ολικό καθαρισμό και απολύμανση σε δύο καταυλισμούς Ρομά στην Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας προχώρησε την Παρασκευή η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Αιγιαλείας, γεμίζοντας… πολλά φορτηγά από άχρηστα αντικείμενα. Μάλιστα το επόμενο διάστημα ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλους οικισμούς.
Σε πρώτη φάση, πραγματοποιήθηκε βιολογικός καθαρισμός στους καταυλισμούς της Ροδοδάφνης στον Αγ. Κωνσταντίνο και σε αυτόν πίσω από το πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας.
΄΄Με σκοπό να βελτιώσουμε τις συνθήκες στους καταυλισμούς, προχωρήσαμε σε καθαρισμό που περιελάμβανε κόψιμο και απομάκρυνση χόρτων που είχαν να κοπούν χρόνια και καθαρισμό από άχρηστα αντικείμενα που είχαν συσσωρευτεί, κάποια από τα οποία μεγάλου όγκου, όπως παλιές ηλεκτρικές συσκευές ή σκελετοί αυτοκινήτων. Η κατάσταση αυτή εγκυμονούσε κινδύνους και για την πρόκληση πυρκαγιάς΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.




Ρομά εντοπίστηκαν με όπλα και αφέθηκαν ελεύθεροι- Συνελήφθησαν λίγο αργότερα για διάρρηξη! (Φωτογραφίες)




Οι δυο άνδρες, είχαν εντοπιστεί το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς, καθώς είχαν κριθεί ύποπτες οι κινήσεις τους και στην κατοχή τους είχαν βρεθεί δυο πυροβόλα όπλα.
Με την... ταμειακή μηχανή στα χέρια συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών δυο Ρομά κατά την διάρκεια διάρρηξης ταβέρνας στο Παλαιό Φάληρο τα ξημερώματα της Τρίτης.
Τους δράστες συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ 116-5 της Νέας Σμύρνης που έφτασαν στο σημείο, δύο μόλις λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκαν για διάρρηξη. Οι δυο κακοποιοί κατάφεραν να εισβάλουν στο κατάστημα στην ταβέρνα, στις 02:46 τα ξημερώματα, σπάζοντας  ένα τζάμι και ανενόχλητοι έψαχναν τους χώρους.
Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως οι δυο Ρομά, είχαν εντοπιστεί στις 22:20 το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της ομάδας 116-2 του Παλαιού  Φαλήρου, καθώς είχαν κριθεί ύποπτες οι κινήσεις τους και στην κατοχή τους είχαν βρεθεί δυο πυροβόλα όπλα replica, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αποφυλακιστήρια τους που αφορούσαν υποθέσεις κλοπών και ληστειών. Οι δυο άνδρες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά δυο ώρες αργότερα, αφέθηκαν ελεύθεροι!
Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών, επετεύχθη παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, με πνεύμα αυταπάρνησης και με κύριο γνώμονα της προστασίας της κοινωνίας.



https://newpost.gr/



Επίθεση Ρομά σε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Επίθεση σε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποίησε ομάδα Ρομά το πρωί της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα, η ομάδα Ρομά επιτέθηκε στην αμαξοστοιχια 1313 (Κιάτο – Πειραιά).
Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία νωρίτερα είχε παρασύρει ένα άτομο που κινούνταν πάνω στη γραμμή με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Η επέμβαση της ΕΛΑΣ ήταν άμεση για την απομάκρυνση των ατόμων από το σημείο.



Ομαδικός ξυλοδαρμός 52χρονου από Ρομά στη Μεσσηνία για μία θέση παρκαρίσματος


 

Δύσκολες ώρες βίωσε το βράδυ της Πέμπτης ένας 52χρονος με την οικογένειά του, που κατοικούν στην Ασπροπουλιά του Δήμου Καλαμάτας.
Μιλώντας στην εφημερίδα “Ελευθερία” ο 52χρονος περιέγραψε αναλυτικά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από ομάδα Ρομά, για μία θέση… πάρκινγκ.
Ειδικότερα, όπως λέει, το βράδυ της Πέμπτης και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του με την οικογένειά του, ένας νεαρός Ρομά πάρκαρε ακριβώς έξω από το σπίτι του κλείνοντας κατά ένα μέρος την είσοδο του πάρκινγκ. Η σύζυγος του 52χρονου, αφού τον ρώτησε αν ψάχνει κάποιον στην περιοχή, του ζήτησε να παρκάρει λίγο πιο κάτω για να μην κλείνει την πρόσβαση στο σπίτι. Αν και έδειξε να το δέχεται, αφού μπήκε στο αυτοκίνητο άρχισε να μαρσάρει επιδεικτικά και κινήθηκε με επιθετική διάθεση προς την πόρτα. Τότε ο 52χρονος του ζήτησε τον λόγο και πριν καλά-καλά τελειώσει τη φράση του ο νεαρός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τον γρονθοκόπησε. Πιάστηκαν στα χέρια και αφού η οικογένεια του νεαρού, που βρισκόταν μέσα στο αμάξι κάλεσε… ενισχύσεις, εμφανίστηκαν περισσότεροι από 10 ομόφυλοί τους από κοντινό καφενείο και συνέχισαν ομαδικά τον ξυλοδαρμό του 52χρονου. Και όλα αυτά μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου του και των τριών κοριτσιών τους.
Η σύζυγος του θύματος κάλεσε την Αστυνομία, η οποία έφτασε μετά από λίγη ώρα αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί, αφού πρώτα μία ομόφυλή τους μεγαλύτερης ηλικίας, τους είχε ζητήσει να σταματήσουν, σώζοντας ουσιαστικά τον άνδρα από τα χειρότερα.
Από τον ξυλοδαρμό ο 52χρονος υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό και εξαρθρώθηκε ο αγκώνας του. Αφού πέρασε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετά 24ωρα από το σοβαρό περιστατικό, ο 52χρονος περιέγραψε τα παραπάνω εμφανώς φοβισμένος, ενώ έχει αρχίσει να σκέφτεται με την οικογένειά του ακόμα και να φύγουν από το χωριό.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου