Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ανώμαλα ζώα βανδάλισαν (ξανά) το μνημείο των νεκρών της Marfin με σύμβολα των ΛΟΑΤΚΙ

 Τα μάρμαρα στο κέντρο της Αθήνας έχουν υποστεί βανδαλισμό με σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και συνθήματα μετά από πορεία που πραγματοποιήθηκαν “δικαιωματιστές” κι ενώ είχαν διαταχθεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε Μέτρα Τάξης

«Μπορούμε και χειρότερα» αναγράφουν με ροζ μπογιά στο καφάο πίσω από το μνημείο των νεκρών της Marfin, ενώ πάνω στη μαρμάρινη πλάκα με κόκκινη μπογιά έχουν αποτυπώσει σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας οι βάνδαλοι μηδενιστές.

Οι μαρμάρινες επιφάνειες και τα στόρια εμπορικών επιχειρήσεων σε όλο το μήκος της Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, μετα την τελευταία πορεία (08/03) ανήμερα της “Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας”, έχουν υποστεί βανδαλισμό. Οι “δικαιωματιστές” ανακράζοντας συνθήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν πορεία ενω με μπογιές, ανέγραψαν συνθήματα και σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε μαρμάρινες επιφάνειες στα σημεία που πέρασε η πορεία κι ενώ σε Μέτρα Τάξης είχαν διαταχθεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ωστόσο η παρουσία ενστόλων δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για τους βανδάλους ταραξίες να εκτονωθούν στις μαρμάρινες επιφάνειες.

Ταραξίες  ειχαν προκαλέσει βανδαλισμό στο μνημείο για τους νεκρούς της Marfin, αναγράφοντας με κόκκινο σπρέι αντέγραψαν συνθήματα, και σε πορεία “δικαιωματιστών” (20/09 2020) για το Ζακ Κωστόπουλο οποίος κατέληξε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μετά από επεισόδιο κι ενώ είχε εισβάλλει σε κοσμηματοπωλείο της Γλάδστωνος στην Ομόνοια, αυτοτραυματίσθηκε με γυαλιά από τη σπασμένη τζαμαρία στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Είχε προηγηθεί βανδαλισμός στο μνημείο νεκρών της Marfin (07/07 2020) δύο μήνες από την εντοίχιση της μαρμάρινη πλάκας, με τους δράστες να κλέβουν – πάνω αριστερά-  τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας από τη μαρμάρινη πλάκα.


 

Το μνημείο είχε εντοιχίσει (09/05 2020) στη Σταδίου μπροστά από τις εγκαταστάσεις της άλλοτε τράπεζας Marfin εις ανάμνηση για τους τέσσερις δολοφονημένους υπαλλήλους (05/05 2010) μεταξύ των οποίων και το αγέννητο έμβρυο της 4μηνων εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζουλια και Νώντα Τσακάλη.

Πηγή:https://www.nantiareport.gr/athina-vandalisan-xana-to-mnimeio-ton-nekron-tis-marfin-me-symvola-ton-loatki/

 

 


 

 





 

 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου