Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Στάρι πιάνουν, χρυσός γίνεται!


Το 2007 πουλήσαμε μαλακό στάρι (για ψωμί) 30-35 λεπτά. Φέτος 2010 πουλήσαμε μαλακό στάρι για ψωμί), 10 λεπτά.
Με ένα κιλό στάρι που σήμερα έχει κόστος παραγωγής 20 λεπτά και πουλήθηκε ήδη με 10 λεπτά ζημιά, γίνονται 7 κιλά ψωμί που κάνουν 10 ευρώ, λίγο πάνω, λίγο κάτω!

Από τα 10 λεπτά πάμε στα 10 ευρώ για να γίνει το στάρι ψωμί... 100 φορές πάνω, δηλαδή 9990%, αν είναι δυνατόν!!! μείον 5000% να έχουν τα έξοδα, έχουμε ένα κέρδος 5000 τα εκατό σε αλευροβιομηχάνους, φουρναραίους και εμπόρους-μεσάζοντες εις βάρος του αγρότη και του καταναλωτή.
Κλέβουν τον κόσμο στην ψύχρα. Το ψωμί φέτος έπρεπε να έχει 50 λεπτά το κιλό!

1 σχόλιο: