Επιχειρώντας να δώσει μια εξήγηση γι' αυτή τη διαφορετική αντιμετώπιση, η γερμανική εφημερίδα «Tageszeitung» καταλήγει στην εκτίμηση ότι αυτή η «κατανόηση» των Γερμανών για το ιρλανδικό πρόβλημα ίσως να οφείλεται στη μεταπολεμική εποχή, όταν οι Γερμανοί ήταν ευπρόσδεκτοι στην Ιρλανδία, προφανώς με το λανθασμένο σκεπτικό ότι όποιος πολέμησε τη Βρετανία δεν μπορεί να είναι και τόσο κακός.
«Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο...
καμία χώρα δεν ήθελε να παίξει εναντίον της Εθνικής Γερμανίας εκτός από τους Ιρλανδούς» σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα...
Άααα, δεν τα ξέρεις όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ τότε πρωθυπουργος της Ιρλανδίας, ο Ήμον ντε Βαλέρα (παλιος αντιστασιακος του πολέμου της ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας), τον Μάϊο του 1945 κήρυξε ...εθνικο πένθος για τον θάνατο του Χίτλερ!!!
(Γουστάρω φτύσιμο στους Άγγλους! :-) )
Πάντως έχουνε τραβήξει χίλια μύρια από τους Άγγλους για εκατοντάδες χρόνια, οπότε έχουνε & ένα "μικρό" δίκιο τα Ιρλανδά. Βέβαια τρώγονται και αρκετά μεταξύ τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ, ήταν η μόνη χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα: Αλβανία Ιταλία Γερμανία Βουλγαρία
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (σε ημέρες)
Ελλάδα 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 (η υπερδύναμη της εποχής)
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0
Δανία 0 (οι Δανοί παραδόθηκαν σ’ ένα μοτοσικλετιστή του Hitler που μετέφερε αίτημα του Hitler στο Δανό βασιλιά για διέλευση του Ναζιστικού στρατού. Ο Δανός βασιλιάς για να δείξει την υποταγή του, παράδωσε το Στέμμα του στο μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στο Hitler ....)
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Αλβανοί 1165
Ιταλοί 8000
Βούλγαροι 25.000
Γερμανοί 50.000
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Ελλάδα 10%
Σοβιετική Ένωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%