Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Στούρνοι» οι Έλληνες μαθητές στην Ευρώπη


Έτσι είναι, όταν "για να μην μείνουνε πίσω τα παιδιά των μεταναστών στα σχολεία", δεν κουράζουμε περισσότερο & τους υπόλοιπους μαθητές, θα έχουμε αυτά (και  χειρότερα).
Στα παραπάνω προσθέτουμε και την με κάθε ευκαιρία αποχή από τη διδασκαλία των καθηγητών και δασκάλων με απεργίες, ψηφοφορίες, εκλογές, πορείες, αδιαθεσίες, βροχές κ.κ.κ...

«Στούρνοι» παραμένουν οι Έλληνες μαθητές σε σύγκριση με μαθητές πολλών άλλων χωρών του κόσμου, αφού σύμφωνα με την τελευταία έκθεση PISA του ΟΟΣΑ, παρά τη σχετική βελτίωσή τους στα μαθηματικά, στην κατανόηση κειμένου και στις φυσικές επιστήμες, οι επιδόσεις τους παραμένουν κάτω από τον μέσο όρο!

Η έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη, πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. Το 2009 αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις 470.000 δεκαπεντάχρονων μαθητών από 65 χώρες.

Η βαθμολογία των ελλήνων μαθητών στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου είναι 483, με μέσο όρο των 65 χωρών τους...
 493 βαθμούς, στις επιστήμες 470 με μέσο όρο 501 και στα μαθηματικά 466, με μέσο όρο 496.

Νέα ανερχόμενη δύναμη στην εκπαίδευση αναδεικνύεται η Κίνα. Οι κινέζοι μαθητές από τη Σαγκάη, οι οποίοι έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στην έρευνα, υπερτερούν και στους τρεις τομείς που μελετήθηκαν, ενώ ακολουθεί η Νότια Κορέα.

Η επί σειρά πρωταθλήτρια Φινλανδία κατρακύλησε στην τρίτη θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι μαθητές από το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Ολλανδία.

Μεγάλη βελτίωση στις επιδόσεις τους παρουσίασαν μαθητές από χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις όπως η Γερμανία και η Πολωνία. Χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την έρευνα του 2000 εμφανίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία

Στο επίκεντρο της τελευταίας έρευνας του PISA τέθηκαν οι ικανότητες των μαθητών στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου.

Βέβαια μερικοί βλέπουνε το ποτήρι μισογεμάτο

3 σχόλια:

  1. Λάθος και οι δύο απόψεις. Η μόνη σωστη είναι η των αρχαίων Ελλήνων... πως δάσκαλος και μαθητης ευρίσκονται σε σχέση 1 προ 1. Διαλέγεις τον δάσκαλό σου και σε διαλέγει κι αυτος.
    Αυτες οι ιστορίες με τις στατιστικες αφορουν μόνον τη δημόσια ομοιόμορφη εκπαίδευση της (καπιταλιστικης παύλα προτεστάντικης) "βιομηχανικης εποχης" και μετα.

    Πάντως, άμα δεν ιδρώσει ο κώλος σου στην καρέκλα, παιδεία ΔΕΝ αποκτας! Αυτομάτως ***δεν*** γίνεται αυτο! Ουδέποτε έγινε!

    (Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, κάτι κατα καιρους δημοσιεύματα για "καλα πανεπιστήμια", για το "ΕΜΠ έξω απο την πρώτη 200άδα", κτλ κτλ παρόμοια, εμένα μ' αφήνουν παγερα αδιάφορο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάζονται όμως και τα χρήματα για το 1 προς 1. Αν δεν κάνω λάθος η αριστοκρατία είχε αυτό το προνόμιο στην Αρχαία Ελλάδα.

    Παιδεία μόνο από η οικογένεια δύναται να δώσει. Τα σχολεία μόνο εκπαίδευση παρέχουν.
    Τώρα τι εκ(παίδευση) δίνουν είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Κάνετε λάθος και οι δύο. Είστε φασίστες, ιμπεριαλιστές και τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου που δεν αναφέρετε ότι στην αρχαία Ελλάδα, δάσκαλος και μαθητής γαμ.. μεταξύ τους."

    Ή τουλάχιστον έτσι μας λένε πολλοί "μορφωμένοι" αριστερίζοντες "καθηγητές" της ιστορίας, που πολλοί εξ αυτών ίσως να είναι και κρυπτοπαιδέρες και κρυπτο-ομό, ξέρετε, από εκείνους που δεν χορταίνουν την είσοδο από την πίσω μεριά ή αλλιώς μπασοκώληδες.

    Βεβαίως, τώρα, πότε προλάβαιναν και έκαναν μάθημα, είναι αλουνού Μαρξ μανισφέστο, μιας και οι "καθηγητές" δεν μας διαφωτίζουν μ' αυτό.

    Άλλωστε, οι τελευταίοι, αντί σήμερα να μορφώνουν παιδιά, "μορφώνουν" τις συνειδήσεις τους προς την αριστερή πολιτική, ώστε να γίνουν κομ-μουνι-στοπρόβατα και ΣΥΡΙΖΟγίδια, που θα ακολουθούν την οποιαδήποτε διαδήλωση ξεκινά η αριστερά, ασχέτως λόγου. Η πορνοκρατεία σε όλο της το μεγαλείο.

    Και όσο για την παιδεία: Ξεκινά στο σπίτι και συνεχίζει ΚΑΙ στο σχολείο. Αλλά χρειάζονται και πρότυπα που να ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ αυτά που λένε. Αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή