Το συγκεκριμένο το είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Πρόκειται για πολύτελή τόμο με έγχρωμες φωτογραφίες συνταγών και μαγειρεμένων αρχαιοελληνικών φαγητών. Γραμμένο από τη Μαρία Λόη στις εκδόσεις Μίλητος, γνωστές για τα λευκώματά τους.
Πρωτoκυκλοφόρησε το 2004 με τιμή 51 ευρώ. Ξαναεκδόθηκε και πωλείται στα βιβλιοπωλεία περίπου 40 ευρώ.
Όμως στην τελευταία μου επίσκεψη στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης, διαπίστωσα ότι πωλείται μόνο...
15 ευρώ! Για αγορά μέσω διαδικτύου (13,5 ευρώ) επιβαρύνεστε με ταχυδρομικά έξοδα.
Τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης δραστηροποιούνται στη Θεσσαλονίκη και παρέχουνε έκπτωση 10% στους κατόχους κάρτας των δανειστικών βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οπότε... 15-10% = 13,5 ευρώ τελική τιμή! Εξαιρετική επιλογή για δώρο στον εαυτό σας ή τους οικείους σας.
Ενημέρωση: Πλέον μόνο με 5 ευρώ!!!
Αρχαίων Δείπνον Συνταγές της Μαρίας Λόη
Κύριος Συγγραφέας: Λόη, Μαρία, Λινάρδου, Γεωργία, Μακρογαμβράκης, Θανάσης
Εκδότης: ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004
Έτος έκδοσης: 2004
Σελίδες: 220
Σχήμα: 22x24
Βάρος: 2,1 kg
ISBN: 960-8460-57-3
Το "Αρχαίον Δείπνον" ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι γνώσεων με τους ανθρώπους που εδώ και χρόνια ερευνούμε ό,τι μπορεί να ερευνηθεί. Σαν ένα μεταξύ μας στοίχημα... Κι έτσι αποφασίσαμε να συναντήσουμε αυτόν τον περίφημο μάγειρα του 4ου αιώνα π.Χ., τον Αρχέστρατο και με τη βοήθεια της προκλητικά πλούσιας γλώσσας που διαθέτουμε ως λαός, να ταξιδέψουμε πίσω και να εξηγήσουμε, όσο πιο απλά και ευχάριστα γίνεται, αυτό μας το ταξίδι. Ένα ταξίδι, στον κόσμο της γαστρονομίας, στον κόσμο των συμποσίων, του Πλάτωνα, του Σοφοκλή, της Αρχαίας Αγοράς, του Κεραμεικού... Ένα ταξίδι στις παραξενιές του Ομήρου που δεν τα πήγαινε καλά με το κρασί, στον "εκκεντρισμό" του Αρχέστρατου που υποστήριζε ότι ο καρχαρίας είναι νοστιμότατος και ότι το χέλι είναι το καλύτερο απ' όλα τα ψάρια αν μαγειρευτεί καλά.
Ένα ταξίδι στα πειράγματα του Αριστοφάνη. Γιατί πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι μια ιστορία, έναν λαό, έναν πολιτισμό, τον μαθαίνεις μέσα από απλά καθημερινά πράγματα. Και πιστέψτε με, αυτού του είδους οι συνήθειες, σπανίως λαθεύουν.
Μαρία Λόη
*Στο πρώτο μέρος του βιβλίου δίνονται γενικές πληροφορίες για τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, ενώ οι συνταγές φτιάχνονται με σύγχρονα υλικά.
Το αρνητικό του είναι ότι δεν δίνει την αρχική πηγή της συνταγής σε κάποιο αρχαίο κείμενο, όπως κάνει...
η Σοφία Σουλή στο "Γεύσεις Ελλήνων".
Στο συγκεκριμένο, υπάρχει η πηγή, η ονομασία στα αρχαιοελληνικά, το αρχαίο κείμενο, η απόδοση στη νεοελληνική, η εκτέλεση της συνταγής και φυσικά έγχρωμη φωτογραφία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου