Κείμενο-κόλαφος για τον Περισσό διακινείται εδώ και τρεις μέρες στο Διαδίκτυο, καθώς το πρώην στέλεχος του κόμματος Αλέκος Χαλβατζής -γιος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Σπύρου Χαλβατζή-, δημοσιοποίησε κείμενο, σύμφωνα με το οποίο στη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ βρίσκονται «λαθρεπιβάτες».:
Ο Αλέκος Χαλβατζής ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο κείμενο 11.000 λέξεων, στο οποίο περιλαμβάνονται παρατηρήσεις για τη δράση και λειτουργία του ΚΚΕ, την επιστολή που είχε στείλει στην Κ.Ε. του κόμματος με τίτλο «για την ανησυχητική κατάσταση και πορεία του Κόμματος, για την κυριολεκτικά τρομακτική προοπτική του, όπως προδιαγράφεται», καθώς και τωρινές απόψεις, οι οποίες, υποστηρίζει, τον δικαιώνουν.
Ο Αλ. Χαλβατζής κάνει λόγο για «σοβαρή εκτροπή και βαθιά κρίση του ΚΚΕ» και επιτίθεται στη σημερινή ηγεσία του κόμματος, καθώς, όπως υποστηρίζει, «τα τελευταία χρόνια με δόλια μέσα? λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους».
Σημειώνεται ότι κ. Χαλβατζής πριν από 21 μήνες, τον Μάιο του 2010, έστειλε γράμμα στην Κ.Ε. του ΚΚΕ, μετά από 4 μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2010, ενημερώθηκε για τις απαντήσεις της ηγεσίας, τις οποίες χαρακτηρίζει συκοφαντικές, και στη συνέχεια αποχώρησε από το κόμμα. Ο κ. Χαλβατζής είναι πρώην μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και μετά του τμήματος Διαφώτισης της Κεντρικής Επιτροπής (μέχρι τον Ιούνιο του 2009) και, όπως γράφει, είχε πλήρη άποψη και γνώση για τα τεκταινόμενα στον Περισσό.
Στο κείμενο-γράμμα προς την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Χαλβατζής κάνει λόγο για αθόρυβη εσωκομματική κρίση, καθώς και ότι στα ερωτήματα που έθετε έπαιρνε γενικόλογες απαντήσεις, μετά την υπεκφυγή, αργότερα τη συγκάλυψη και τέλος τον παραπληροφορούσαν. Τις απαντήσεις αυτές έδιναν ακόμη στελέχη του Πολιτικού Γραφείου και η γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα.
«Από πάνω»
Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, σε άλλο σημείο του κειμένου του υποστηρίζει ότι «σίγουρα υπάρχει όχι μόνο ευθύνη αλλά και πρωταγωνιστική εμπλοκή στην εκτροπή της γ.γ. της ΚΕ, Α. Παπαρήγα». Στα συμπεράσματα που καταλήγει είναι ότι η «εκτροπή προωθείται εδώ και καιρό "από μέσα" και "από πάνω"», καθώς και ότι στελέχη «επέδειχναν υπερβάλλοντα ζήλο, ιδιαίτερο φανατισμό, πλειοδοτώντας σε "επαναστατικότητα"».
«Κάποια από αυτά τα στελέχη έχουν ενεργό ρόλο στις μεθοδεύσεις, άλλοι πήγαν "με τους νικητές" και άλλοι ανέχτηκαν και πλέον στηρίζουν από εξαγορά ή από φόβο» όλα όσα συμβαίνουν, σημειώνει ο κ. Χαλβατζής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ εκτιμά πως τα δύο τελευταία χρόνια -της κρίσης- το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά κατάφερε να σφραγίσει τις εξελίξεις με την παρουσία του και αυτό υποδηλώνει πλήρη αδυναμία ή και ανυπαρξία της πολιτικής πρωτοπορίας.
Το κόμμα «δίνει γραμμή» στο ΠΑΜΕ
Ντύνουν τους φοιτητές... εργάτες για τις διαμαρτυρίες
Σκληρή κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΜΕ ασκεί ο κ. Χαλβατζής, καθώς υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως κομματικό παράρτημα και για να αιτιολογήσει τη θέση αυτή λέει ότι το κόμμα αποφασίζει και οι συνδιασκέψεις του ΠΑΜΕ αποφασίζουν δια βοής!
Αναφέρει δε ότι έγιναν τον χειμώνα 2009-2010 συνδιασκέψεις του ΠΑΜΕ αλλά τις μάθαμε εκ των υστέρων και όπου ρώτησε του απάντησαν «δεν ξέρουμε αν και σε ποιους έγιναν οι διαδικασίες στη βάση».
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, ότι αποφασίζει το ΠΑΜΕ και να καλεί σε απεργία, χωρίς αποφάσεις των σωματείων και στη συνέχεια ανάλογα με την αντίδραση του κόσμου είτε να χαιρετίζει είτε να καταγγέλλει τον κόσμο ως απεργοσπάστες ή «αντικειμενικά συμμάχους της αστικής τάξης».
Για τις ακτιβίστικες ενέργειες του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι στέλεχος του κόμματος ανέφερε «έτσι μας φοβούνται», καθώς και ότι σε αυτές συμμετέχουν επαγγελματικά στελέχη και ένας μικρός σκληρός πυρήνας φοιτητών που έχουν μετατραπεί σε... «εργάτες».
Ενα ακόμη παράδειγμα που αναφέρει είναι κινητοποιήσεις που χαρακτηρίζονται ως «ορόσημα», με ντουντούκες να... φωνάζουν για τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου που καλύπτει την περιοχή από «Ομόνοια, Σύνταγμα και πάλι στην Ομόνοια», αλλά να βλέπει ότι αυτό δεν ισχύει. «Με αυτά η κομματική καθοδήγηση βλογάει τα γένια της» γράφει ο κ. Αλέκος Χαλβατζής.
«Εξάμβλωμα»
Αντίστοιχη αναφορά κάνει για το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), το χαρακτηρίζει «εξάμβλωμα», για να προσθέσει ότι η ΚΝΕ «στην ουσία έχει χάσει σχεδόν κάθε νεολαιίστικο χαρακτηριστικό και έχει μετατραπεί σε μια συρρικνούμενη εκτελεστική ομάδα για το χαμαλίκι».
«Κάπου κάπου η ΚΝΕ κάνει συναυλίες, πικετοφορίες, αποκλείει τα διόδια ή διοργανώνει αντιπολεμικές εκδηλώσεις για τα μάτια του κόσμου», γράφει στην επιστολή του προς την Κεντρική Επιτροπή ο κ. Χαλβατζής,
Και με σημείο αναφοράς τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, υποστηρίζει ότι αναπτύχθηκαν απαράδεκτες αντιλήψεις, κάθε λογής τυχοδιωκτισμός και αυθαιρεσίες στο όνομα των φοιτητών.
Η τακτική
Μη μιλάς και μη ρωτάς, γιατί θα κατηγορηθείς για... πράκτορας
Ο Αλέκος Χαλβατζής στο γράμμα προς την ηγεσία του ΚΚΕ μιλά για... «σκιάχτρα». «Oποιος ρωτάει πολλά είναι περίεργος, όποιος είναι περίεργος μάλλον διαφωνεί, όποιος διαφωνεί μάλλον επηρεάζεται, όποιος επηρεάζεται είναι τελικά οπορτουνιστής, αν είσαι οπορτουνιστής ''προφανώς'' θα γίνεις και φραξιονιστής και όλοι ξέρουμε ότι από φραξιονιστής λίγο θες για να γίνεις πράκτορας, αν δεν είσαι ήδη». Η Κ.Ε. του ΚΚΕ με βάση το γράμμα του Α. Χαλβατζή κατέληξε σε απόφαση 7 σελίδων -φλύαρη, αστήρικτη και συκοφαντική τη χαρακτηρίζει ο ίδιος- και έπειτα από διευκρινίσεις που ζήτησε το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ (καθώς κατηγορούνταν ότι καλεί τα μέλη για «δράση ενάντια στις αποφάσεις»), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος του είπε ξερά «έτσι έκρινε η Κεντρική Επιτροπή».
Εμμέσως πλην σαφώς στην απάντηση που έδωσε η ηγεσία του ΚΚΕ διατυπωνόταν η θέση ότι ο κ. Χαλβατζής εκφράζει απόψεις φραξιονιστικές που απορρίφθηκαν πριν από 2 χρόνια. Οπως διευκρινίζει ο Α. Χαλβατζής ενημερώθηκε σε δεύτερη συνάντηση ότι το κείμενο υπερψηφίστηκε από όλα τα παρόντα μέλη στη Σύνοδο της ΚΕ του ΚΚΕ πλην ενός. Ολα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, καταδεικνύουν ότι «η εκτροπή του ΚΚΕ παίρνει διαστάσεις και ρυθμούς κατρακύλας, χιονοστιβάδας και μάλιστα σε διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες μπερδεμένες και εκρηκτικές».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου