Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκρηκτική άνοδος της ανασφάλιστης εργασίας




Αύξηση της ανασφάλιστης - «μαύρης» εργασίας στο 30,8% (από 23,2%) για τους Ελληνες και στο 45,9% (από 38,2%) στους λαθρομετανάστες δείχνουν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του ΙΚΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν...
 στο 1% των επιχειρήσεων της χώρας και ανακοίνωσε χθες ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχ. Χάλαρης, σε σύνολο 17.583 απασχολούμενων οι 6.166 ήταν ανασφάλιστοι.


Οι 2.267 ήταν αλλοδαποί και αντιπροσωπεύουν το 45,9% σε σχέση με τον αριθμό των απασχολούμενων αλλοδαπών στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν έναντι 38,2% που είχαν εντοπιστεί στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Οι 3.899 ήταν Ελληνες, ποσοστό 30,8% των 12.641 ημεδαπών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, έναντι 23,2% πέρυσι.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ εσοδων << Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι απώλειες του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων μισθωτών από την ανασφάλιστη εργασία «αγγίζουν» τα 9 δισ. ευρώ. Οι απώλειες αυξάνονται αν συνυπολογιστούν η επικράτηση των ευέλικτων συμβάσεων (το 50,1% των προσλήψεων στο τρίμηνο ήταν με μερική και εκ περιτροπής εργασία) και οι μειώσεις μισθών κατά 22%, κατά μέσο όρο, την ίδια περίοδο όπως έγραψε χθες η «Η».


Ρεκόρ σε 13 κλάδους

Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια - ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις, λιανικό εμπόριο, καθαριότητα, κατασκευές, φιλοξενία, υπηρεσίες ασφαλείας (security) και επιχειρήσεις φασόν.

imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου