Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σεισμός Θεσσαλονίκη & Βόρεια Ελλάδα 22 Μαΐου 2012


Ένα δυνατό τράνταγμα στο κέντρο στις 3:01 τα ξημερώματα. Σαν να έπεσαν κάτι σοβάδες από την απέναντι πολυκατοικία...

Πάλι σεισμός. Περιμένουμε τι θα δώσουνε οι σεισμογράφοι.

Ενημέρωση: Επίκεντρο στην Βουλγαρική Επικράτεια 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ. Εστιακό βάθος τα 9km. Βόρεια του Pernik & 23km δυτικά της πρωτεύουσας Σόφια.

177 Χιλιόμετρα βόρεια της πόλης των Σερρών, πολύ πιο έντονος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (κατ' εμέ τουλάχιστον) από αυτόν που έγινε στις 13 Μαΐου.
  

(Reuters) - A moderately strong 5.8 magnitude earthquake struck Bulgaria on Tuesday at a relatively shallow depth of 5.7 miles (9 km), only 14 miles (23 km) west-northwest of the capital Sofia, the U.S. Geological Survey said.

The quake hit at about 3 a.m. local time. There were no immediate reports of damage or injuries.













Σεισμική δόνηση ισχύος 5,8-6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε στις 03:00 τη Σόφια, χιλιάδες αγουροξυπνημένοι κάτοικοι της οποίας βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.


Ο διευθυντής του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών Νικολάι Μιλόσεφ είπε ότι ο πρώτος που προσέγγισε ένα άνευ προηγουμένου εδώ και δεκαετίες μέγεθος στη Βουλγαρία, τα 6 Ρίχτερ, ήταν ο κύριος, όπως φαίνεται.

Στην εκτίμηση αυτή οδήγησε τους Βούλγαρους σεισμολόγους το γεγονός, ότι εντός της πρώτης ώρας μετά τον σεισμό ακολούθησαν περίπου δεκαέξι μετασεισμικές δονήσεις.

Όπως συμβαίνει συνήθως όταν τεκτονικές πλάκες και στρώματα γης μετακινούνται, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δόκτωρ Μιλόσεφ σε δηλώσεις του στη δημόσιες ραδιοφωνία ΒΝΡ περίπου στις 04:00.

Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίζεται ανάμεσα στη Σόφια και στην πόλη Πέρνικ, η οποία απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα δυτικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την πυροσβεστική και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Βουλγαρίας.

Παρά την καταστροφική, όπως θεωρείται, ισχύ του σεισμού, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις της εθνικής υπηρεσίας της Βουλγαρίας στις 05:00 είχε αναφερθεί μόνο η κατάρρευση ενός σπιτιού, στο χωριό Ρουντάρτσι στα δυτικά περίχωρα της Σόφιας.

Ωστόσο, θύματα δεν έχουν αναφερθεί ούτε στην προκειμένη περίπτωση (οι κάτοικοι δεν βρίσκονταν στο σπίτι αυτό), ούτε αλλού.

Υπήρξε πάντως απομάκρυνση των κατοίκων από μια μονοκατοικία στην Πέρνικ, όπως και σε μια πολυκατοικία σε νότια περιοχή της Σόφιας, εξαιτίας των μεγάλων ρωγμών, που σχηματίστηκαν στους τοίχους.

«Επί ποδός πολέμου» τέθηκαν ωστόσο η κλινική της Σόφιας «Πιρογκόφ» αλλά και ιατρικά συνεργεία στην πρωτεύουσα, στο επίκεντρο Πέρνικ και σε άλλες κοντινές —και μη— περιοχές από το επίκεντρο του σεισμού.

Οι Βούλγαροι ιατροί δεν προλαβαίνουν να φροντίσουν τα πολυάριθμα κρούσματα πανικού, τα συμπτώματα ταχυκαρδίας και νευρικούς κλονισμούς κατοίκων της Σόφιας.

Αρκετοί πολίτες έχασαν τις αισθήσεις τους από τον πανικό τους, μετέδωσαν δημοσιογράφοι της ΒΝΡ από νοσηλευτικά κέντρα της Σόφιας.

Δύο φορές ενημέρωσε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και μία τη δήμαρχο της Σόφιας Ιορδάνκα Φαντάκοβα ο διευθυντής του Γεωφυσικού ινστιτούτου από τις 03:00 ως τις 04:00, όπως είπε ο ίδιος ο δόκτωρ Μιλόσεφ στη δημόσια ραδιοφωνία.

Ο σεισμός έγινε περισσότερο αισθητός σε δύο άξονες: Δύση-Ανατολή (Πέρνικ-Σόφια-Στάρα Ζαγορά) και Βορράς-Νότος (Πέρνικ-Μπλαγκόεφγραντ-Βόρεια Ελλάδα), όπως ανακοινώθηκε.

Το μέγεθος των 5,8–6 Ρίχτερ(οι Βούλγαροι σεισμολόγοι δεν είχαν καταλήξει σε οριστική εκτίμηση ως τις 05:00) ξύπνησαν χιλιάδες κατοίκους πόλεων και χωριών σε απόμακρες άκρες της χώρας, όπως φάνηκε από πολυάριθμα τηλεφωνήματα ακροατών.

Δεκάδες κάτοικοι της Σόφιας και άλλων πόλεων καλούσαν την δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ τα χαράματα.

Ο διευθυντής του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Βουλγαρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει συσχέτιση της ισχυρής δόνησης στη Σόφια και του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού στην Εμίλια Ρομάνια, στην Ιταλία.

Επειδή η απόσταση ανάμεσα στους δύο σεισμούς είναι τόσο μεγάλη, μπορεί να γίνεται λόγος για χρονική σύμπτωση και μόνο, σύμφωνα με τον Βούλγαρο σεισμολόγο.

Ως εκ θαύματος, μόνο πεσμένες καμινάδες, ρωγμές στους σοβάδες τοίχων κατοικιών και άλλες μικροζημιές είχαν αναφερθεί στην Πέρνικ, στη Σόφια και άλλες πόλεις ως τις 05:00.

Η ισχυρότερη μετασεισμική δόνηση, περίπου 4 βαθμών Ρίχτερ, σημειώθηκε περίπου στις 04:30.

Ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας μεταδίδουν συνεχώς ιατρικές συμβουλές και καλούν τους πολίτες να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να παίρνουν (ελαφριά) καταπραϋντικά φάρμακα, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν νευρολογικά προβλήματα.

Το επιτελείο αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων του Δήμου της Σόφιας ενεργοποίησε αμέσως η δήμαρχος Ιορδάνκα Φαντάκοβα, η ομόλογος της οποίας στην Πέρνικ δήλωσε στη ραδιοφωνία ΒΝΡ, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το κοντινό φράγμα «Στουντένα», το τοίχος του οποίου βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί ρωγμές.


Τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από το σεισμό 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα την επαρχία Πέρνικ της Βουλγαρίας και την πρωτεύουσα της χώρας, Σόφια.

Στο επίκεντρο του σεισμού, την πόλη Πέρνικ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, έχουν προκληθεί μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε σπίτια και σε όλη την επαρχία έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στη Σόφια έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ζημιές σε 13 σχολεία και 10 παιδικούς σταθμούς.

Οι κάτοικοι του Πέρνικ, τρομοκρατημένοι από τον ισχυρό σεισμό, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, βρίσκονται σε υπαίθριους χώρους και μέλη του Ερυθρού Σταυρού έχουν αρχίσει να τους διανέμουν εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμα.

Οι δημόσιοι οργανισμοί, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούν σήμερα σε όλη την επαρχία και οι αρχές συνέστησαν στους πολίτες να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί άλλες 30 μικρότερου μεγέθους μετασεισμικές δονήσεις.

Πολλοί κάτοικοι φεύγουν από την πόλη προς τα κοντινά χωριά για να φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών.

Η υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιων Έργων Λίλιανα Πάβλοβα, η οποία μετέβη στο Πέρνικ για να να επιθεωρήσει την κατάσταση στο φράγμα Στουντένα, σε μικρή απόσταση από την πόλη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Το φράγμα Μπέλι Ίσκουρ στο όρος Ρίλα, από το οποίο τροφοδοτούνται με πόσιμο νερό τα θέρετρα Σαμόκοφ και Μπόροβετς και μέρη της Σόφιας, είναι σε καλή τεχνική κατάσταση. Ο σεισμός δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο σύστημα υδροδότησης της Σόφιας και στους ταμιευτήρες.

Συνεργεία έχουν αρχίσει τους ελέγχους για την καταγραφή ζημιών σε κτίρια στις περιοχές της Σόφιας, του Μπλαγκόεβγκραντ και του Κιούστεντιλ.

Ο σημερινός σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε την περιοχή της βουλγαρικής πρωτεύουσας από το 1917, όταν είχε καταγραφεί σεισμός 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.



236 σχόλια:

  1. autos den htan san ton prohgoumeno
    dierkhse polu k kounhse polu
    let be the last!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδιά ήταν χοντρό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν λες "έκρηξη" στο κέντρο...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. reseis ? ti fasi ?? ti sovades leei ??? kai ti ekriksi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά και στις Σέρρες κούνησε αρκετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΡΟΦΑΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΙΑ 5,6 ΠΡΙΝ 9 ΛΕΠΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αρκετοι σεισμοι τωρα τελευταια 1 η ωρα ειχε και λαρισα.τελικα μαλλον και αυτα τεχνιτα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παιδιά ξύπνησα μένω καλαμαριά, μάθαμε επίκεντρο και ρίχτερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είχε βουητό αλλα είχε διάρκεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. paidia kamia sxesi me ton proigoumeno.auto itan dinato.mathame pou egine?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. thessaloniki pantws dytika kounise polu kala kai kratise kapoia deyterolepta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ποσα ριχτερ εγινε στις σερρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΒΑΛΑ Πρωτη φορα κουνησε ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. poso troma3a.. eniw8a oti kounouse olh h polukatoikia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποσο ητανε ξερει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως δεν ήταν έκρηξη και έπεσε τίποτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σέρρες έτριζε το σπίτι! Πολύ ώρα κούνησε.. Εγώ ξύπνησα από το πέρα δώθε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κούνησε πάααρα πολυ! Αφου ξυπνησα από τον υπνο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. maaaar min diavazeis sxolia..kounithikame sou lew!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mexri na to deis MAAAAAAR ximerose:PPPPPP

      Διαγραφή
    2. tonnnnnnn!!an k eimai patra..mou metedwses to fovo s...an fovasai,pare me thl:)

      Διαγραφή
  21. Kαι Ανατολικά κουνηθήκαμε αρκετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. και στις σερρες κουνησε παρα πολύυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη Θεσσαλονίκη. Η δόνηση...
    είχε μέτρια ισχύ και δίηρκεσε περίπου τρία δευτερόλεπτα. Σε λίγο αναμένεται η επίσημη εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του ΑΠΘ.

    από το thestival.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. pedes kai edw xarilaou kounise..!!! KALA !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. βουλγαρία 5.6 ρίχτερ..γι΄αυτό κουνήθηκε και καβάλα θεσσαλονίκη σέρρες κ.τ.λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μενω μποτσαρη και ακουστηκε και θορυβος !!! κατατρομαξα !!!!!!!!!!!! δν ηταν σεισμος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για σου γειτωνα σεισμος ολα λεν για βουλγαρια σοφια επικεντρο 5.6

      Διαγραφή
  27. ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΟΦΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 5,6 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. http://zoo-m.blogspot.com/2012/05/301.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αλλάζω το "έκρηξη". Αρχικά οι κουρτίνες φούσκωσαν σαν από ωστικό κύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χεστηκα νομιζα πηγαινε το κτιριο περα δωθε. ροτοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Που να ξέρω πόσο κούνησε Σέρρες?Ήταν αρκετο πάντως και κουνούσε κυκλικά.Αφού όταν το ένιωσα είπα "μα δεν ήπια,γιατί κουνιέμαι έτσι?"χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στην Πολιχνη κουνησε αρκετά. Ψυχραιμια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κρασοπατήρ μην τρομάζεις τον κόσμο ρε συ, τι ωστικό κύμα? Αέρας λέγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ξανθη μολις ξυπνησα τρομαγμενη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Skata!! kala lew egw na paw na meinw stin fisi mesa se skini.,. oute sismous fovase oute tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ενοικιάζεται σκηνή στο σειχ σου, τιμές λογικές :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μου κούνησε την καρεκλα κυριολεκτικα.Αριστοτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Prwta Italia, meta Sofia, kala pame...
    De mas ftanei to mnimonio, twra tha exoume kai vradinous seismous.

    +1..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. eutyxws h purosvestikh einai dipla :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.01 τα ξημερώματα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με προκαταρτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 26 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, Σόφια και 8 χλμ. βορειοδυτικά Περνίκ, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. serres kounithika enw imoun toualeta kai vgika gymnos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα τετοια μας

      Διαγραφή
    2. 32 ευρώ στον "στα τέτοια μας"!

      Διαγραφή
    3. me 33 gamame thn mana sou

      Διαγραφή
    4. Ωχ, αυτός ήταν ο χαμένος μάλλον. Και να σου πω... Πώς ξέρεις οτι είναι η δικιά μου? Τόσοι ανώνυμοι εδώ... Αμαν! Έχουμε ίδιο όνομα! Μήπως μπερδεψες τις μάνες μας ;)?
      (μη βρίζεις άτομα μεγαλύτερου IQ)

      Διαγραφή
  43. PAIDIAKOUNITHIKE OLOKLIRH H POLIKATOIKIA SAN NA PLAGIASE ENA PRAMA!!!!!!! THESSALONIKI"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έκρηξη; Από πού κι ως πού; Πώς έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. kala oi ypervoles merikwn dn exoun oria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σεισμός 5,6R στη Βουλγαρία

    Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 03:03

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.01 τα ξημερώματα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με προκαταρτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 26 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, Σόφια και 8 χλμ. βορειοδυτικά Περνίκ, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ..

    Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 03:08


    http://www.zougla.gr/kosmos/article/sismos-56r-sti-voulgaria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. thessaloniko en wra sex ...anti na teliwsw xestika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 10xlm estiako vathos!!!?

    Kai emeine tipota orthio?

    o.O

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. whoa, άνθρωποι! ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΟ!!!!!!! μιλήστε πολιτισμένα :P δεν έγινε τίποτα σοβαρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σέρρες πολύυυυ κούνημα και σε διάρκεια και ένταση. Σκέφτομαι τους κακομοίρηδες στη Βουλγαρία, τι θα μάθουμε αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. drama epesa apo to krevati(kouketa)pou koimame me ton aderfo mou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Mages katalavete oti prepei na prosexoume ton planiti ligo...!!! Alios Mas Gamise...!!! Anakiklosi pedes..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. tha mporouses na syntonisteis ston rythmo tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. και στη Πυλαια κουνηθηκαμε καλα, νιωθω οτι ηταν πανω απο 3". :/ οι γατοι μου τρομαξαν παντωςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Παιδιά εκεί που καθόμουν στο ποδήλατο θαλάσσης που έχω στο σπίτι, ήρθε ένα μπαρμπούνι που πετάχτηκε απ' το σεισμό και με χτύπησε στο πρόσωπο. Μετά, έπεσα κάτω και προσπαθούσα να κρατηθώ απ' τα πόστερ της Γιαγιάς μου όσο η πολυκατοικία χόρευε τουίστ. Και είδα και ένα Dragonite απ' το παράθυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιούμορ φίλε μου. Έχει λόγο ύπαρξης. Αμα δεις, μερικοί έγραψαν ελάχιστα πιο πιστευτά πράγματα από μενα πιο πάνω ;)

      Διαγραφή
  56. Ένιωσα το σεισμό σε 2 φάσεις, πρώτα ήταν κυκλική κίνηση για αρκετά δευτερόλεπτα, 3" μόνο που λέει παραπάνω δεν ήταν με τίποτα, κουνιόταν και το πολύφωτο, μετά σταμάτησε λίγο και σηκώθηκα πάνω και άρχισε πάλι να κουνάει πιο δυνατά και να τρίζουν τα έπιπλα
    Κάθε μέρα σεισμούς έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to polifwto poses lampes exei?

      Διαγραφή
    2. Θα το κάνω όταν τις βγάλεις απ' τον δικό σου

      Διαγραφή
    3. tha tis vgalw otan tha erthei i mana sou na mou tis roufoiksei..i skoupa

      Διαγραφή
    4. Σε βαρέθηκα πάω για χέσιμο. αν θες έλα να τα φας μετά

      Διαγραφή
    5. i mana sou mou eipe oti peinouse..

      Διαγραφή
    6. ωχ ξαλαφρωσα. σου κρατησα σε ενα πιατο σε περιπτωση που πεινασεις. δε μου λες εχεις σκοπο να κατσεις εδω να τον παιζεις ολη νυχτα? αν ειναι να φερω ποπ κορν

      Διαγραφή
  57. serres enw evlepa tsonta thin NOVA..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. hmoun ksapla kai ithela na piasw to soytien mou wspou egine seismos irthe pio eykola sto xeri mou e kai to foresa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πριν 10 λεπτά ήταν μια συζήτηση για σεισμούς. Τώρα... Καλωσήρθατε στη συλλογή μεταμεσονύχτιων ανεκδοτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Pw Pw Se 3 ores ksipnaw gia Paneladikes...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. na kopeis kai na gineis skoupidiaris ston dimo

      Διαγραφή
    2. Giati ipirxe periptwsi na koimitheis? Apla anoigokleines ta matia panw sto vivlio prospathwntas na matheis 400 selides se 5 wres kai pali kala egine seismos kai ksypnises.

      Διαγραφή
    3. makari na ginw skoupidiaris...!!! varea kai anthigiina ensima...!! ;) kai 1400 sto xeri

      Διαγραφή
    4. 400 eyrw kai tha kaneis kai deyterh douleia

      Διαγραφή
    5. Sta akterga tha se steiloun re arkoudiari na spas petres.

      Διαγραφή
    6. oxi den diavaza... mia tenia evlepa !! ekei p anatinaxtike to treno varese k o seismos...!! egw xestika pio poli apo apo auto..!! :P

      Διαγραφή
  61. Καλά οι υπερβολές μερικών δεν περιγράφονται.. Και αφού το ρίξαμε στις υπερβολές, εγώ έχω να πω ότι η δόνηση του Nokia 3310 πιο πολύ με κουνούσε από αυτόν τον σεισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ναιαιαιαιαι υπερβολές!! Θα βρίζουν κι άλλους εκτός από 'μενα τώρα.. Να πω να πω?? Άντε καλά, ε... εμένα η κιθάρα μου έπαιξε την αρχή του nothing else matters απ' το κούνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vale thn kithara ston kwlo sou na peksei santana maria-maria

      Διαγραφή
    2. Πω πω νευράκια...
      Και πρωτοτυπία, πάνω απ' όλα...

      Διαγραφή
  63. Επώνυμος
    Εδώ Εγκέλαδος :#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. καλα ε εχο λιοση με τισ μαλακιεσ που γραφετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μένω Κέντρο Θεσσαλονίκη και απο το κούνημα έπεσε το τηλεκοντρόλ που το είχα ξεχάσει πάνω στο πολύφωτο ,και χτύπησε στη γωνία του κρεβατιού πατώντας έτσι καταλάθος ένα κουμπι και ανοίγοντας την τηλεόραση.Και για αυτό ξύπνησα αλλιώς χαμπάρι δεν θα παιρνα....Γκίνια καταραμένη....Άμα δε σε θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kopse to mayro prin ksaplwseis..

      Διαγραφή
    2. Το χειρότερο?Μόλις άνοιξε η τηλεόραση ,φάτσα κάρτα με τη τσίμπλα στο μάτι να βλέπω τη Φατσα του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΤΩΡΑ.....ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ !

      Διαγραφή
    3. ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΛΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΔΩΣΩ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ.....ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΕΣΥ....Α ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ IP ΣΟΥ !ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤΑΚΙΑ

      Διαγραφή
    4. pare thn ip mou kia VALTIN STO MOUNI THS MANAS SOU NA KANEI LOG IN STIS POUTSES

      Διαγραφή
    5. ΟΚ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΓΕΛΑΩ ΑΠ'ΕΞΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

      Διαγραφή
    6. THA PARW KAI THN DIWKSH MAZI KAI THA PAME STHN MANA SOU NA THN KANOUME ENA CHECKARISMA

      Διαγραφή
    7. ΜΗ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ....ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ....ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ @@ ΣΟΥ ΟΧΙ ΕΔΩ .ΜΙΛΑΜΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ;)

      Διαγραφή
  66. re malaka esy p vrizeis olous ti eisai na poume valmenos ! ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώριμος επισκέπτης που ανακάλυψε τις συζητήσεις: Α, ωραία εδώ είμαστε ανώνυμοι, ας βρίσω όποιον βρω, θα έχει πολύ ενδιαφέρον.. Get a life, μερικοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. To S.Y.R.I.Z.A einai pisw KAI apo ton seismo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Απαντήσεις
    1. αν μ φερησ 10 στην πορτα μ σε μιση ορα θα σε κανο γκουρου μου. ν δοκιμασο δλδ

      Διαγραφή
    2. θεσαλονικη εσυ?

      Διαγραφή
  70. sunexiste tsakalia exw klasei sto gelio!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Tip: μερικές συζητήσεις συνεχίζονται και πιο πάνω, αν θέλετε extra γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tip: des apo thn kleidarotrypa sthn krevatokamara tis manas sou..san na vlepeis tsonta sthn NOVA

      Διαγραφή
    2. Tip: get a life, βρες καμιά κοπέλα, μάθε να κάνεις χιούμορ, και σταμάτα να φαντάζεσαι οτι ζεις έξω από άσυλο για παιδάκια με αρνητικό IQ

      Διαγραφή
  72. pws fenonai oi mages e?? vrizoun manes anonima..!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασ'τα να πάνε... Πώς λέγαμε παλιότερα "θα φέρω το μπαμπά μου να σε δείρει". Είναι η καραμέλα των "ώριμων"

      Διαγραφή
    2. O MPAMPA SOU O POUSTARAS EINAI GAMIMENOS

      Διαγραφή
    3. ΑΣ ΒΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ, ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΓΑΜΑΜΕ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ!

      Διαγραφή
  73. Επώνυμος
    Οι θεοί δέ πεθαίνουν,
    άμα θέ.. ανασταίνουν..
    (θεϊκή ποιητική άδεια) ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Xwris plaka omws, toumpa kounise arketa kala. Dynato kounima, me diarkeia. Elpizw na min exoume megalo dioti to apth paei gia voutia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. re mages posoi eimaste??? dimosiefste oloi ena "+" na doume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ωχ, πλάκωσαν οι facebookάδες. Μην αρχίσουμε τα πόσοι είμαστε.. Άσε που οι μισοί εδώ μέσα είμαι εγώ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καποιοι άνθρωποι θα ήταν μουγκοί αν τους αφαιρούσαμε τις 10 λέξεις που έχουν μάθει να επαναλαμβάνουν από τότε που ένιωσαν το πρώτο τους κόμπλεξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΒΙΑΖΕ Ο ΠΑΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΙΑ ΤΟΥ (ΜΕ STRAP-ON) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΕΔΩ....ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

      Διαγραφή
    2. Ε, τότε ας δείξουμε κατανόηση ;)

      Διαγραφή
  78. gamiseta paizei namaste 3-4 atoma...!!! oso gia to facebook oute kan exw... etsi apla rotisa ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Metaseismos 22/5/2012

    4rixter - 3,50$
    5rixter - 5,50$
    8rixter - 20,00$

    X dagkwto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Επώνυμος
    ένας .. αλλά... δεν είμαι σίγουρος
    αν υπάρχουν άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. skata sthn epo
    IRAKLI se proskunoun oi egkeladoi kai oi metaseismoi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ελπίζω πραγματικά μερικοί να έχουν δηλώσει στην κοινωνία το αρνητικό IQ τους και να μην έχουν δικαίωμα ψήφου :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. OOOOO IRAKLARA DEN FOVAMAI OUTE MPATSOUS OUTE PERIPOLIKA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα λογικό. Δε μπορείς να τους βλάψεις ντυμένος με τη ζακετούλα με τα χέρια μπροστά άρα δεν έχουν λόγο να σου κάνουν κάτι άρα δεν τους φοβάσαι.

      Διαγραφή
    2. kai esy pou ksereis oti eimai me zaketa kai ta xeria mprosta kai dn eimai gymnos me to ropalo sto xeri na perimenw tin mana sou na perasei apo gwnia...?

      Διαγραφή
    3. Απ' το επίπεδο της ομιλίας σου ξέρω οτι είσαι σίγουρα σε κάποιο ίδρυμα και αποκλείεται να έβριζες κάποιον μέσω ίντερνετ αν δεν έπρεπε να είσαι εκεί :P

      Διαγραφή
  84. poso malakes eimaste oi ellhnes??
    arkei na koitaksei kaneis to thema kai thn ekseliksh ths syzhthshs
    a parepiptontws ELLAS H TEFRA :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ιμαστε ενασ γιατι ιμαστε το συλογικο ασυνηδητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ανορθόγραφο το ασυνείδητο... Να το κοιτάξει

      Διαγραφή
    2. νε αυτο σε μαρανε.

      Διαγραφή
    3. που ο αλοσ παρακατο πεταη ακυρα για σησμουσ δν σε πηραζη

      Διαγραφή
  86. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!
    fasistaki tha se liwsoume
    antifa 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MA POSO SIGOURO HTAN OTI THA APANTOUSES ESY O HRAKLEIDEAS OLA TA ANARXIA MAZEYTHKAN EKEI
      ANTI-ANTIFA RE. PAOK NORTHENERS

      Διαγραφή
    2. tourkoi prodotes roufianoi katadotes

      Διαγραφή
  87. asprovalta pou menw kounise para polu!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις ο άκυρος μιλάει για σεισμούς :P

      Διαγραφή
    2. kouna kai to kefali mpas k alakseis omoda mlk!

      Διαγραφή
  88. Επώνυμος
    Μόλις συνειδητοποίησα οτι..
    οι σκεψεις μου είχαν κάνει κατάληψη του όλου μου και η συνειδητότητά μου ήταν σε λήθη...
    τώρα όμως είμ΄εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. xaxaxaxaxxaxax paidia na eiste kala tromaxa polu apo ton sismo alla twra eime ok makari na mh mas kanei kanena megalo entaxi an exereseis ths vrisies prepei na exoume kai ligo xioumor panta me metro alliws den palevete (eua)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Επώνυμος
    Για την ακρίβεια... ο φόβος του θανάτου
    με έφερε παλι εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επώνυμε είσαι πολύ μπερδεμένη ύπαρξη. Σε πάω!

      Διαγραφή
  91. xaxaxaxaxxaxa kalhmera xioumor (eua)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. egw lew pame na thn pesoume se kamia plateia afou xesthkame oloi panw mas... na kanoume kai katalhpsh kai syneleush.... na ginoume kai kinhma...
    oi seismogeneis aganaktismenoi
    kai ths manas sou to mouni

    ΑπάντησηΔιαγραφή