Την άποψη ότι «κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες» εξέφρασε ο Θάνος Τζήμερος.
Στην παρατήρηση ότι οι Έλληνες δεν ανταποκρίθηκαν σε συγκεκριμένη αγγελία για αγροτικές εργασίες, ο κ. Τζήμερος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 απάντησε ότι οι Έλληνες δεν πήγαν γιατί...
το ημερομίσθιο που προσφερόταν ήταν πολύ χαμηλό.
Ο κ. Τζήμερος διατύπωσε την άποψη ότι «οι μετανάστες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία, όπου το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλό».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι "η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους".
Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό τους.
Ο κ. Τζήμερος εξήγησε ότι για τη λύση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης η Ελλάδα πρέπει να συζητήσει σε πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους της, καθώς δεν αφορά μόνο την ίδια.
Σημείωσε, δε, ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να φυλάσσει μόνη τα σύνορά της για την είσοδο παράνομων μεταναστών».
Για τις σπουδές του
O κ. Τζήμερος με δηλώσεις του στο parapolitika.gr «εξομολογήθηκε» μετά από δημοσιεύματα πως «Στον δημόσιο λόγο, αλλά και στον γραπτό λόγο του κ. Τζήμερου δεν υπάρχουν πουθενά αναφορές για πτυχίο οικονομικών από την ΑΣΟΕ.
Αντιθέτως, ο ίδιος ο κ. Τζήμερος έχει δηλώσει δημόσια πως αν και τελειόφοιτος του πανεπιστημίου, δεν αποφοίτησε επιλέγοντας συνειδητά να μην ενδώσει σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστική παιδεία και ασφυκτιά μέσα στα στενά όρια του κομματικού συνδικαλισμού.
O ίδιος έχει δηλώσει σε δημόσια ομιλία του για το φορολογικό σύστημα πως «παρόλο που ήμουν αριστούχος και υπότροφος στην ΑΣΟΕ, δεν πήρα ποτέ πτυχίο από αυτή τη σχολή γιατί δεν άντεχα να υφίσταμαι κάθε μέρα το πολιτισμικό σοκ που σήμαινε η σπουδή στην ΑΣΟΕ εκείνη την περίοδο. Βεβαίως σπούδασα οικονομικά και το έκανα για εμένα». Παράλληλα στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ανέφερε πως «δεν μετάνιωσα για αυτήν μου την επιλογή γιατί αισθανόμουν πως η πορεία μου στο εκπαιδευτικό σύστημα ήταν μια οδυνηρή πορεία χαμένου χρόνου. Αυτό με οδήγησε στο να σπουδάσω τους τομείς του επιστητού που με ενδιέφεραν, ακριβώς επειδή η γνώση είναι μια αυταξία”.
Το πιό σωστό που είπε είναι να μπουν ηλεκτροφόρα καλώδια στα σύνορα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπικίνδυνος, με γελοίες και προδοτικές απόψεις. Τι θα πεί «οι μετανάστες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια σε επιχειρήσεις που πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες στη Βουλγαρία, όπου το μισθολογικό κόστος είναι πολύ χαμηλό»;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα λύσουμε το πρόβλημα μεταφέροντας τους λαθρό από τις πόλεις στα σύνορα να δουλεύουν μαύρα;
Είναι σοβαρή άποψη αυτή; Κρίμα ρε Κρασό να τον προβάλλεις.
Τον προβάλλω για να ξέρουμε τι γίνεται με τον κάθε έναν..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σημείο που αναφέρεις με τις χαμηλού κόστους οικονομικές ζώνες όπου θα εργάζονται οι λάθρο, το είχα παρατηρήσει και σε παλαιότερη συνέντευξη του Τζήμερου. Κάτι τέτοιο θα τους δίνει δικαιώματα για μακροχρόνια παραμονή και φαντάζομαι το αναφέρει με την προϋπόθεση ότι οι υπόλοιποι θα έχουνε μαζευτεί και θα είναι προς απέλαση..
Υποτίθεται το κράτος θα μαζεύει φόρους από αυτές τις οικονομικές ζώνες, αλλά ποιός μας λέει ότι αυτοί οι φόροι επιτέλους θα αξιοποιηθούνε ορθώς;
Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και δεν πρέπει να κρίνουμε το σύνολο των ιδεών από μία πρόταση μεμονωμένα.
Δυστυχώς οι λάθρο αποτελούν το Νο1 πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία. Προτάσεις που θα οδηγήσουνε στη μείωσή τους, είναι πάντα δεκτές, εκτός εάν επιλέξουμε Χρυσή Αυγή για να ξεμπερδέψουμε σε μία εβδομάδα (το πολύ).