Προτού καλά καλά ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, οι Άγγλοι διοργανωτές πήραν ήδη το χρυσό μετάλλιο στα... ευτράπελα και στις γκάφες!
Αυτοί που συνήθιζαν τόσα χρόνια να κρίνουν τους πάντες κάνοντας λόγο για αποτυχημένες διοργανώσεις (ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας δεν γλίτωσαν από την κριτική τους) βλέπουν όλα αυτά να τους γυρίζουν μπούμερανγκ!
Μπορεί απόψε στις 23.00 να είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης, ωστόσο έχουν προλάβει να κηρύξουν πανηγυρικά την έναρξη των «αγώνων της γκάφας».
Το αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής) ήταν...
το βράδυ της Τετάρτης, πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Γυναικών της Βόρειας Κορέας και της Κολομβίας, στο γήπεδο Χάμπντεν Παρκ, στην πόλη της Γλασκόβης, στη Σκοτία.
Τι έκαναν οι διοργανωτές που παρ' ολίγον να τινάξει το ματς στον αέρα; Κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων στα μάτριξ του γηπέδου υπήρχε, αντί για τη σημαία της Βόρειας Κορέας, αυτή της Νότιας Κορέας. Οι Βορειοκορεάτισσες παίκτριες αντελήφθησαν αμέσως το σοβαρό λάθος των διοργανωτών και αποσύρθηκαν αμέσως στα αποδυτήρια. Εν συνεχεία αρνήθηκαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους διοργανωτές, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη για να γίνει η σέντρα. «Ηταν ένα λάθος, τόσο απλά. Εχουμε ζητήσει συγγνώμη και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος» είπε ο Πολ Ντέιτον, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής. Το παιχνίδι τελικά έγινε, αλλά το... τρίτο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε. «Ο κόσμος είναι θυμωμένος» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Ουμ Τσανγκ, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Reuters, και συμπλήρωσε: «Εάν ο αθλητής σου πήρε ένα χρυσό μετάλλιο και βάλεις τη σημαία πιθανότατα μιας άλλης χώρας τι συμβαίνει;» Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε το συμβάν «λάθος» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα ξανασυμβεί. Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση του Τσανγκ στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας του συνεδρίου της ΔΟΕ, ο πρόεδρος Ζακ Ρογκ τόνισε ότι δεν υπάρχει πολιτική έννοια στο θέμα. «Η οργανωτική επιτροπή προχώρησε σε διορθωτικές ενέργειες και δεν θα υπάρξει επανάληψη. Ηταν ένα απλό ανθρώπινο λάθος» τόνισε ο Ελβετός «αθάνατος».
Και σαν μην έφτανε αυτό, ουκ ολίγα είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αθλητές και οι αθλήτριες, μεταξύ των οποίων και Ελληνες. Ενα από αυτά που βρήκαν μπροστά τους με το «καλημέρα» στο ολυμπιακό χωριό ήταν η έλλειψη ζεστού νερού στα δωμάτιά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν... μπάνιο. Επιστρατεύτηκαν άρον άρον υδραυλικοί, μονοί που κι εκείνοι τα θαλάσσωσαν, μια και μετά τις «επιδιορθώσεις» έμπλεξαν τις παροχές του νερού με αποτέλεσμα αθλητής να πάθει έγκαυμα.
Υπάρχουν και χειρότερα όμως, όπως η επιδρομή χιλιάδων σκόρων! Οι ιθύνοντες προσπαθούν να βρουν τρόπο να καταπολεμήσουν τα ενοχλητικά έντομα, που ταλαιπωρούν τους αθλητές χωρίς διαλείμματα από την πρώτη στιγμή της διαμονής τους.
Τα περιστατικά προχειρότητας από πλευράς διοργανωτών δεν έχουν τελειωμό. Η μεταφορά αρκετών αθλητών από το αεροδρόμιο του Χίθροου προς το ολυμπιακό χωριό έμοιαζε με οδύσσεια. Ο οδηγός του λεωφορείου που τους μετέφερε έχασε τον δρόμο, με αποτέλεσμα να μπλέξει στην κίνηση και οι αθλητές να μείνουν εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο για τέσσερις ολόκληρες ώρες. Απίστευτο κι όμως... βρετανικό! «Οι αθλητές είμαστε νυσταγμένοι, πεινασμένοι και σε ανάγκη τουαλέτας. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο ολυμπιακό χωριό, σας παρακαλώ;» έγραψε στο twitter ο Αμερικανός εμποδιστής Κέρον Κλέμεντ.
Αυστραλοί αθλητές και επίσημοι της χώρας είδαν και αυτοί από πρώτο χέρι τι εστί οργάνωση. «Κινούμασταν στην ολυμπιακή λωρίδα με κατεύθυνση το ολυμπιακό χωριό, αλλά ξαφνικά... χαθήκαμε» δήλωσε σχετικά ο αξιωματούχος - σύνδεσμος επικοινωνίας της αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντάμιαν Κέλι και πρόσθεσε: «Ο οδηγός του λεωφορείου απλώς μας είπε ότι ήταν η πρώτη του ημέρα στο εν λόγω λεωφορείο και δεν του είχαν πει πώς δούλευε το GPS... Η τοποθεσία του ολυμπιακού χωριού δεν είχε φορτωθεί στο πρόγραμμα του GPS!» Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, από τη δική του πλευρά, προσέγγισε το θέμα με... αγγλικό χιούμορ: «Με αυτό που έγινε οι Αυστραλοί είχαν την ευκαιρία να δουν περισσότερα από τα όμορφα τοπία μας από το προβλεπόμενο!» Οι περιπέτειες όμως δεν σταμάτησαν εκεί για τα «καγκουρό». Τρία μέλη της ομάδας μπάντμιντον της Αυστραλίας έπαθαν τροφική δηλητηρίαση στο Ντέρμπι, περιοχή όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο του αθλήματος για τους Αγώνες.
Όλα αυτά όμως δεν είναι τίποτα, αν θυμηθεί κανείς ότι κατάφεραν να κάνουν... μούσκεμα την ολυμπιακή φλόγα. Πώς; Είχαν τη φαεινή ιδέα να τη μεταφέρει ένας αθλητής του ράφτινγκ μέσα στα ορμητικά κύματα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του αγωνίσματος. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, ο νεαρός αθλητής που κρατούσε τη δάδα όσο πιο ψηλά μπορούσε δεν κατάφερε να τη γλιτώσει από τη «βουτιά», με αποτέλεσμα να σβήσει!
Μπούμερανγκ τα δηλητηριώδη σχόλια για την ασφάλεια του 2004
Μπορεί οι διοργανωτές να περηφανεύονται για την ασφάλεια των αγώνων, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλά «κενά». Ενας 11χρονος κατάφερε να τους κάνει ρεζίλι! Ο πιτσιρικάς επιβιβάστηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης με κατεύθυνση το Μάντσεστερ ταξιδεύοντας χωρίς διαβατήριο, χωρίς ταυτότητα και χωρίς κάρτας επιβίβασης. Κι όμως, κατάφερε να μπει στο αεροπλάνο και να φτάσει στον προορισμό του χωρίς να τον αντιληφθεί άνθρωπος! Και να φανταστεί κανείς ότι ορισμένοι Βρετανοί δημοσιογράφοι και μερίδα του ξένου Τύπου πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αποκαλούσαν τη χώρα μας ξέφραγο αμπέλι. Κάποιοι Βρετανοί δημοσιογράφοι, μάλιστα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ζήτημα ασφάλειας για τους Αγώνες της Αθήνας. Ρεπόρτερ των «Times» κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών έργων είχαν μπει σε εργοτάξια, θέτοντας έτσι ζήτημα... ασφάλειας, ενώ άλλοι Βρετανοί συνάδελφοί τους προσπαθούσαν να ανακαλύψουν αν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ασφαλές, φτάνοντας στο σημείο να γράψουν ότι δεν θα έπρεπε να είχε ανατεθεί στην Ελλάδα η Ολυμπιάδα. Βέβαια, στη συνέχεια διαψεύστηκαν, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ήταν οι πιο πετυχημένοι και οι πιο ασφαλής όλων των εποχών!
Άγνωστη γυναίκα παρέλασε με την αντιπροσωπεία της Ινδίας
Επίσημη διαμαρτυρία στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων κατέθεσε η Ινδία λόγω της παρουσίας άγνωστης γυναίκας ανάμεσα στους αθλητές της κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην τελετή έναρξης.
Η γυναίκα -ντυμένη με κόκκινο μπλουζάκι και μπλε παντελόνι- παρέλασε δίπλα στο σημαιοφόρο της Ινδίας παρόλο που δεν αποτελούσε μέρος της Ολυμπιακής Αποστολής της χώρας και χωρίς να φέρει κανένα διακριτικό γνώρισμα των διοργανωτών.
Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου δεσμεύθηκε να ερευνήσει τους λόγους για τους οποίους έμειναν άδειες πολλές εκατοντάδες θέσεις στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο. Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, τα εισιτήρια για την πρώτη μέρα της κολύμβησης είχαν εξαντληθεί. Ωστόσο, πολλά καθίσματα, και μάλιστα κοντά στην πισίνα, παρέμειναν άδεια.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σεμπάστιαν Κόου, έχει ήδη δηλώσει ότι θα εκθέσει τους χορηγούς που μπορεί να μην διένειμαν τα εισιτήρια που είχαν στη διάθεσή τους. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι άδειες θέσεις του Σαββάτου οφείλονταν σε λάθος χειρισμούς των χορηγών.
Η θέα των άδειων καθισμάτων έκανε έξαλλους τους Βρετανούς φιλάθλους, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήρια... δια της διαδικτυακής οδού.
Μάλιστα, πολλοί πήραν τηλέφωνο στο BBC που μεταδίδει τους Αγώνες και διαμαρτυρήθηκαν.
Λάθος νικητή έβγαλαν εκφωνητές του BBC
Η μία την άλλη διαδέχονται οι γκάφες
Άλλα βλέπουν και άλλα ακούνε από τους εκφωνητές του BBC οι τηλεθεατές των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αποκορύφωμα... η ανακήρυξη λάθος νικητή στην ποδηλασία!
Οι Chris Boardman, Jill Douglas, Ed Leigh, Hugh Porter και Jamie Staff δέχονται «πυρά» για τα λάθη τους στην μετάδοση των αγώνων, ενώ την γκάφα δεν φαίνεται να τους την συγχωρεί κανείς, παρά την συγνώμη που ζήτησε το BBC.
Παρά το γεγονός ότι πρώτος τερμάτισε ο… Alexandr Vinokourov από το Καζακστάν, κατά τους εκφωνητές, χρυσός Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία ανδρών στέφθηκε ο Rigoberto Urán από την Κολομβία. Και οι γκάφες δεν σταματούν εδώ, καθώς έβαλαν στην 3η, 4η και 5η θέση, ποδηλάτες που είχαν τερματίσει… μετά την 30η.
Νέο βρετανικό φιάσκο! Έχασαν τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ!!!
Μια Ολυμπιακή ασφάλεια που μόνο ως φάρσα μπορεί να εκληφθεί, καθώς μετά το φιάσκο της G4S τώρα η Αστυνομία παραδέχεται ότι χάθηκαν τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ.
Ομάδες αναζήτησης έψαχναν απελπισμένα για τα κλειδιά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια των τελικών προετοιμασιών για τους αγώνες
– Το κόστος της αντικατάστασης των υψηλής τεχνολογίας κλειδιών με λέιζερ μπορούσε να φτάσει στις £40,000. Οι Αρχές αρνούνται πως παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στη διάρκεια του τουρνουά του Γουίμπλεντον.
Η Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (29/07) πως «χάθηκε ένα σετ κλειδιών μίας από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις την περασμένη εβδομάδα», αλλά επέμενε πως η ασφάλεια των Αγώνων δεν ετέθη σε κίνδυνο από το συγκεκριμένο συμβάν».
Η συγκεκριμένη Ολυμπιακή Εγκατάσταση δεν είναι άλλη από το Γουέμπλεϊ.
Η Σκότλαντ Γιαρντ παραδέχτηκε το σοκαριστικό επεισόδιο. Ομάδες αναζήτησης έψαχναν απεγνωσμένα για μέρες να βρουν τα κλειδιά που χάθηκαν στη διάρκεια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγές αναφέρουν ότι θα κόστιζε πάνω από £40,000 η αντικατάσταση των υψηλής τεχνολογίας λέιζερ κλειδιών. Το τελευταίο φιάσκο απειλεί για ακόμα μεγαλύτερη ζημιά την ήδη εύθραυστη εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα των υπεύθυνων ασφαλείας των αγώνων.
Παράλληλα, προκάλεσε μια οργισμένη παρασκηνιακή κόντρα ανάμεσα στην Αστυνομία, την LOCOG (Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου) και της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S σχετικά με το ποιος από τους τρεις ήταν ο υπεύθυνος.
Τελικά αργά το βράδυ της Κυριακής (29/07) η Σκότλαντ Γιαρντ παραδέχτηκε πως μια ομάδα αξιωματικών έχασε τα «κλειδιά εσωτερικής ασφάλειας» στη διάρκεια ελέγχου της τελευταίας στιγμής.
Φήμες πως ένα ανάλογο σετ κλειδιών χάθηκαν στη διάρκεια του τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τους υπεύθυνους της ομοσπονδίας τένις και την G4S.
To περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο πλήγμα σε μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη σύμβαση ύψους £284 εκατομμυρίων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την G4S προκειμένου να αναλάβει τη ασφάλεια των αγώνων. Ηδη, στρατιωτικό προσωπικό έχει επιστρατευτεί από τη στιγμή που η ιδιωτική εταιρεία παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να προμηθεύσει τους Αγώνες με αρκετούς φρουρούς.
Η Αστυνομία παραδέχτηκε πως το προσωπικό ανακάλυψε ότι τα κλειδιά του Γουέμπλεϊ είχαν χαθεί από την περασμένη Τρίτη (24/07) στη διάρκεια της προετοιμασίας του Σταδίου για να υποδεχτεί τα παιχνίδια του ποδοσφαιρικού τουρνουά ανδρών και γυναικών.
Συμπλήρωσε δε πως στους αξιωματικούς σήμανε «συναγερμός» κατά το μεσημέρι, υπό το φόβο πως τα κλειδιά έχουν κλαπεί.
Αλλά ένας εκπρόσωπος παραδέχτηκε αργότερα πως τα κλειδιά είχαν παραπέσει νωρίτερα εκείνη την ημέρα από μια ομάδα της αστυνομίας που είχε επιστρέψει για να ελέγξει το χώρο που είχε ασφαλιστεί και σφραγιστεί από συναδέλφους τους.
Μία πηγή τόνισε: «Ηταν κλειδιά υψηλής τεχνολογίας λέιζερ που κοστίζουν πάνω από £40,000. Είναι ένα σετ κλειδιών δεν μπορεί να αντιγραφεί. Είναι ίδια σαν αυτά που υπάρχουν στις φυλακές».
Ενας εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε: «Στις 24 Ιουλίου αξιωματικοί από την Ολυμπιακή αστυνομική επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία – διαχείριση του Γουέμπλεϊ ανέφερε ότι «εσωτερικά κλειδιά ασφαλείας που είχαν χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους, έλειπαν».
Αξιωματικοί της Αστυνομίας έφτασαν στο χώρο προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες αλλά δεν βρήκαν τίποτα.
Ντετέκτιβς επιστρατεύτηκαν επίσης για να εξακριβώσουν αν υπήρχε κάποια ένδειξη εγκληματικής ενέργειας, αλλά ούτε αυτοί βρήκαν κάτι.
Ενας εκπρόσωπος της LOCOG τόνισε: «Αυτά ήταν εσωτερικά κλειδιά, οι κλειδαριές άλλαξαν και η ασφάλεια της Ολυμπιακής Εγκατάστασης δεν υπέστη παραβίαση καθ’ οιονδήποτε τρόπο».
Ενας εκπρόσωπος της G4S είπε: «Δεν έχουμε καμία αναφορά χαμένων κλειδιών».
Xαμένα ή όχι, ωστόσο, γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι πως για ακόμα φορά η Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου παρουσιάζεται διάτρητη. Και είναι ίσως από καθαρή τύχη που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός που θα μπορούσε να κοστίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές…
Οι γκάφες των Αγγλων συνεχίζονται. Αφού έχασαν τα κλειδιά του «Γουέμπλεϊ», έσβησαν και την Ολυμπιακή Φλόγα για να μπορέσει να μετακινηθεί σε άλλο τμήμα του σταδίου.
Η φλόγα είναι σε ένα περίτεχνο καζάνι και αφού είχε σβηστεί άναψε και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 ώρα Ελλάδος. Οι Βρετανοί έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα (φυλάχθηκε σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας) στις 1.14 τα ξημερώματα για να βάλουν το καζάνι σε άλλο σημείο του σταδίου.
Αξιοσημείωτο, είναι πως η Ολυμπιακή φλόγα πρέπει να καίει σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και τοποθετείται σε σημείο που να είναι ορατή και από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του σταδίου. Σε αντίθεση, οι διοργανωτές τοποθέτησαν την φλόγα στο κέντρο του σταδίου.
Ο διευθυντής επικοινωνίας των διοργανωτών, Τζάκι Μπροκ – Ντόιλ επιβεβαίωσε ότι όντως το καζάνι είχε σβήσει. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που σβήνει η φλόγα.
Με φαντάρους και μαθητές προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα με τα άδεια γήπεδα οι Βρετανοί.
Οι «αόρατες» καταδύσεις
Είναι εντυπωσιακό, είναι σύγχρονο, κι όμως 3.500 θέσεις δεν έχουν ορατότητα. Πρόκειται για το «Aquatic Centre», το κολυμβητήριο που φιλοξενεί τα αγωνίσματα του υγρού στίβου στο Λονδίνο, στο οποίο περισσότεροι από 3.500 θεατές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οκτώ από τα αγωνίσματα που θα γίνουν στις καταδύσεις - και ειδικά όσα θα διεξαχθούν από τον βατήρα δέκα μέτρων. Κι αυτό επειδή οι κατασκευαστές δεν υπολόγισαν πως οι θέσεις στο πάνω διάζωμα δεν έχουν ορατότητα προς τους βατήρες, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι των φθηνών εισιτηρίων (υπολογίζονται στους συνολικά 30.000 και για τα οκτώ αγωνίσματα) να μπορούν να δουν μόνο την είσοδο των αθλητών στο νερό. Για να παρακολουθήσουν την πλήρη προσπάθειά τους, θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στις γιγαντοοθόνες.
Έχασαν τον δρόμο
Αθλητές της αμερικανικής ομάδας και της καναδικής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας, χωρίς καν να το ζητήσουν, αφού οι οδηγοί των πούλμαν που τους μετέφεραν από το αεροδρόμιο στο Ολυμπιακό χωριό έχασαν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να περιπλανιούνται δύο ώρες στους δρόμους του Λονδίνου.
Επίσης, κατά την υποδοχή της ομάδας της Μαλαισίας και της Ινδονησίας, η επιγραφή των εθελοντών που τους περίμεναν, έγραφε: «MLOWIIKOTR TO PORON», κι όχι δεν ήταν γραμμένη στη γλώσσα των επισκεπτών, αλλά σε μάλλον ξεχασμένα ανά τους αιώνες αγγλικά, αφού ήθελε να πει: «Welcome to London». Μπορεί να ήταν και κάποιο πρωτότυπο παιχνίδι του τύπου, μαντέψτε τι γράφει η ταμπέλα και θα κερδίσετε ένα γεύμα fish&chips δωρεάν...
Στα ντραμς ο μακαρίτης
Το περιστατικό επίσης έγινε πριν από την έναρξη -τον Απρίλιο συγκεκριμένα- ωστόσο, έγινε επίσης γνωστό πρόσφατα. Οι διοργανωτές ίσως αισθάνθηκαν ενοχλημένοι από την άρνηση του Κιθ Μουν -πρώην ντράμερ των Who- να παίξει στην τελετή, ίσως όμως όχι τόσο ενοχλημένοι όσο όταν ο μάνατζερ του συγκροτήματος τους ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί εξαιτίας ενός μικρού προβλήματος: ο Μουν είχε πεθάνει το 1978 στα 32 του από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Στο e-mail που τους έστειλε έγραφε πως «τα τελευταία 35 χρόνια κατοικεί στο νεκροταφείο Γκόλντεν Γκριν»... Βιάστηκε να πεθάνει..
O αέρας πήρε την αμερικανική σημαία την ώρα ανάκρουσης εθνικού ύμνου!
Τέλος δεν έχουν τα παρατράγουδα στο Λονδίνο αφού κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ για το χρυσό μετάλλιο της Σερένα Γουίλιαμς στο τένις, ο δυνατός αέρας έριξε την αμερικανική σημαία!
Οι Αμερικάνοι που βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου, με το που είδαν τη σημαία των ΗΠΑ να πέφτει έβγαλαν ομαδικά ένα επιφώνημα απογοήτευσης.
Συνελήφθη γιατί δεν έδειχνε να απολαμβάνει αυτό που έβλεπε, έστω με ένα χαμόγελο.
Ο 54χρονος Μαρκ Γουόρσφολντ, συνελήφθη από την αστυνομία την ώρα που παρακολουθούσε την κούρσα της ποδηλασίας σε περιοχή λίγο πιο έξω από το Σάρεϊ.
Η αιτιολογία ήταν: "Συνελήφθη γιατί δεν έδειχνε να απολαμβάνει αυτό που έβλεπε, έστω με ένα χαμόγελο".
Ο Γουορσφολντ καθηγητής πολεμικών τεχνών και πρώην στρατιωτικός, ισχυρίζεται ότι τον έριξαν στο έδαφος και του έβαλαν χειροπέδες την ώρα που περνούσαν από μπροστά του οι ποδηλάτες.
Η σύζυγός του Νικόλ, έμαθε για την συλληψή του ώρες αργότερα, όταν ανησυχησε γιατί δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι για τα γενέθλια της 9ρονης κόρης τους.
Αφού του πήραν αποτυπώματα, δείγμα DNA και τον φωτογράφισαν σα να ήταν κατάδικος, τον ανάκριναν ρωτώντας τον επίμονα γιατί δεν έδειχνε να απολαμβάνει τον αγώνα.
Πέντε ώρες κράτησε το μαρτύριό του και μόνο όταν ο ίδιος και αργότερα η γυναίκα του εξήγησαν ότι πάσχει από Πάρκινσον από το 2010 και ένα από τα συμπτώματα είναι η ακαμψία των μυων του προσώπου έπεισαν τους "Σερλοκ Χολμς" της περιοχής...
Το ερώτημα είναι όμως το εξής: Στην Βρετανία αν δεν χαμογελάς, συλλαμβάνεσαι;
Ποιος είπε ότι οι Άγγλοι δεν έχουν χιούμορ, μας διασκεδάζουν αφάνταστα με το ολυμπιακό τσίρκο που οργανώσανε! Και ακόμη έχουμε ημέρες μπροστά μας, είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφή