Υλικά:
■ 1 κόκορας 1200~1400 γρ.
■ 1 κρεμμύδι
■ 1/2 κούπας ξίδι
■ 2 κουταλιές μέλι
■ 1 κούπα ελαιόλαδο
■ 400 γρ. πλιγουρι (χοντροαλεσμένο σιτάρι)
■ 300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
■ 200 γρ. σινάπια
■ 1 ματσάκι μάραθο
■ 1 κουταλάκι κόλιανδρο
■ αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίστε καλά τον κόκορα και βράστε τον για μισή ώρα.
Κρατήστε αυτό το ζουμί.
2. Καθαρίστε το κρεμμύδι κόψτε το στα δυο και βάλτε το στην κοιλιά του κόκορα.
3. Τοποθετήστε τον σε πήλινο σκεύος, ρίξτε του αλάτι, πιπέρι, τον κολιανδρο και περιχύστε τον με το ξίδι στο οποίο θα έχετε διαλύσει το μέλι και το μισό ελαιόλαδο.
Προσθέστε λίγο νερό, σκεπαστέ το σκεύος κι αφήστε τον κόκορα να ψηθεί σε σιγανό φούρνο.
4. Κόψτε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
5. Βάλτε το πλιγούρι να βράσει στο ζουμί του κόκορα προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού πάρει βράση για λίγο,
προσθέστε τα λαχανικά.
6. Κανονίστε όταν έχει βράσει το πλιγούρι. να μην έχει μείνει ζουμί.
7. Σερβίρετε τον κόκορα με το πλιγούρι και περιχύστε τα με την ξινή σάλτσα του ψητού.
*Η συνταγή μέσα από το πολύ καλό "Γεύσεις Ελλήνων" .
Περισσότερες αρχαιοελληνικές συνταγές στην κατηγορία "Αρχαίοι Έλληνες - κρασί & διατροφή".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου