Ο λόγος για τα Marshmallows (μαρσμέλοουζ). Οι περισσότεροι τα λένε "σφουγγαράκια" λόγω της υφής τους.
Και ποιος είναι καταλληλότερος για να μας παρουσιάσει την συνταγή, εκτός από τον Στέλιο Παρλιάρο;
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Βάρος: 350 γρ.
Κόστος: 2,5 ευρώ
Υλικά:
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
4 φύλλα ζελατίνας
20 γρ. άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και από πάνω το μείγμα σε πάχος 1-2 εκ. Πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα) κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με άχνη ζάχαρη.
Εάν θέλουμε τα περνάμε σε καλαμάκια. Επίσης, καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας (χρώμα ζαχαροπλαστικής).
Εάν για κάποιο λόγο, δεν αναπαράγεται το βίντεο, δείτε το από...
http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21930&subid=2&pubid=17767789
Εάν θέλουμε τα περνάμε σε καλαμάκια. Επίσης, καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας (χρώμα ζαχαροπλαστικής).
Εάν για κάποιο λόγο, δεν αναπαράγεται το βίντεο, δείτε το από...
http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21930&subid=2&pubid=17767789
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου