Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που οι νέοι φεύγουν χωρίς να μπορούν να γίνουνε ούτε χαμάληδες, να βρίσκονται εκατομμύρια λαθρομεταναστών που δουλεύουν «μαύρα». Χωρίς να προσφέρουν δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ στα ασφαλιστικά ταμεία. Παρ' όλα αυτά τυχγάνουν όση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χρειάζονται, την οποία πληρώνανε οι προηγούμενες γενιές Ελλήνων.
Για πόσο καιρό θα μπορούνε να πληρώνουμε τα κομματόσκυλα που μπούκαραν στο Δημόσιο χωρίς να χρειάζονται και για πόσο καιρό θα καταστρεφόμαστε λόγω ανεργίας, επειδή το κράτος ΔΕΝ κάνει τη δουλειά του και δεν απελαύνει τους λαθρομετανάστες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σε παραγωγική ηλικία; Τα επίσημα στοιχεία (φανταστείτε τι συμβαίνει ανεπίσημα) κάνουνε λόγο για 180.000 Αλβανούς που έφυγαν τον τελευταίο καιρό από τη χώρα μας και αποτελούν μόνο το 18% του συνόλου τους. Να είστε σίγουροι ότι όσα δάνεια και να πάρουμε από τους ευρωπαίους, προκοπή ΔΕΝ θα δούμε:
«Μαύρη εργασία»: Στο 36%, κυρίως από λαθρομετανάστες:
Στο 36% έχει φτάσει η αδήλωτη εργασία (σε ορισμένες περιοχές της χώρας, το 44%), ενώ το 42% των ανασφάλιστων εργαζομένων είναι αλλοδαποί χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης» εργασίας, που πραγματοποίησαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους σε όλη τη χώρα τα κλιμάκια των επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Στο πόρισμα των ελεγκτών, που έχει κοινοποιηθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κατά την περίοδο από 01.01.2012 έως 31.12.2012 ελέγχθηκαν συνολικά 19.083 επιχειρήσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι 1.038 επιχειρήσεις, αν και απασχολούσαν προσωπικό, δεν τηρούσαν Μητρώο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (αναπόγραφες - ποσοστό 5,4%) ούτε είχαν ενημερώσει άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για το απασχολούμενο προσωπικό τους (Επιθεώρηση Εργασίας - ΟΑΕΔ).
Έφυγαν 180.000 Αλβανοί από την Ελλάδα
*Μπούρδες στο τετράγωνο. Ο πληθυσμός των Αλβανών συνεχώς αυξάνεται.
Περίπου 180.000 άτομα ή το 20% των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα επέστρεψαν στη χώρα τους την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης USAID για τις επιπτώσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσης στην Αλβανία.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Σέκουλι (Shekulli) των Τιράνων, στην έκθεση επισημαίνεται πως «η επιστροφή των (λαθρο)μεταναστών είναι ένας παράγοντας στον οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή και παρακολουθείται διότι μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική βόμβα, μολονότι μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει και κάποιες θετικές επιπτώσεις στον τομέα των ακίνητων περιουσιών, την αύξηση της κατανάλωσης, των επενδύσεων κ.α.».
Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις επιπτώσεις της επιστροφής των Αλβανών (λαθρο)μεταναστών στους τομείς της υγείας και της παιδείας στην Αλβανία. Ειδικότερα για την υγεία, επισημαίνεται πως η χώρα δεν μπορεί να επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα καθώς προσπαθεί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες της. (τελικά μόνο στην Ελλάδα είμαστε large...)
Επισημαίνεται δε ότι μέχρι στιγμής από αυτούς που έχουν επιστρέψει μόλις το 5% και ζήτησαν να ενταχθούν στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά το χαμηλό αυτό ποσοστό αποδίδεται στην έλλειψη γνώσης από την πλευρά των (λαθρο)μεταναστών σχετικά με τα δικαιώματά τους αλλά και στην έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στο αλβανικό κράτος.
Δείτε ακόμη...
Λαθρομετανάστευση ~ Το πρόβλημα & η απάντηση στο τι πρέπει να γίνει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου