Η αλήθεια όμως, είναι ότι οι επιδόσεις τους στην κουζίνα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές. Όχι γιατί δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, ούτε γιατί δεν έχουν ταλέντο και φαντασία. Απλώς γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν μερικές πολύ πρακτικές τεχνικές, που απαιτεί το καλό μαγείρεμα...
Η μαγειρική είναι μια «ιεροτελεστία». Γίνεται αργά, μεθοδικά, με στάδια και απαιτεί συγκέντρωση και γνώση στοιχειωδών όρων και λειτουργιών. Τι συμβαίνει όμως, όταν τα παρακάμπτουμε όλα αυτά; Αφιερώστε λίγο χρόνο, για να μάθετε ποια είναι –σύμφωνα με το Askmen- τα 10 λάθη που συνηθίζουν να κάνουν οι άντρες στην κουζίνα και που τους στερούν τη νίκη απέναντι στο… αντίθετο φύλο!
Δεν υπολογίζουν ποτέ σωστά τον χρόνο τους
Οι περισσότεροι άνδρες ξεκινούν να μαγειρεύουν χωρίς να έχουν κάνει μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστούν για το μαγείρεμά τους. Χρειάζεται οργάνωση και μεθοδικότητα το μαγείρεμα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να ψιλοκόψουμε και να τεμαχίσουμε κάθε υλικό που χρησιμοποιείται στη συνταγή μας. Όλα πρέπει να γίνονται με κατάλληλη προεργασία και έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλιώς τα υλικά μας δεν θα μαγειρευτούν σωστά ή θα έχουμε άλλες «ζημιές» στην πορεία. Οι άντρες αντίθετα, δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο σε αυτό το κομμάτι πριν βάλουν το τηγάνι στη φωτιά.
Μικροκύματα… my love!
Oδηγίες; Δεν θα πάρω…
Οι άνδρες συνήθως, βαριούνται εύκολα, «προσπερνούν» γρήγορα ουσιώδη βήματα των συνταγών και δεν διαβάζουν σχεδόν ποτέ τις οδηγίες ή τις υποδείξεις πριν τη μαγειρική τους απόπειρα. Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα και συνεχίζουν… αυτοσχεδιάζοντας. Καλό θα ήταν να μη σας παρασύρουν τέτοιου είδους συνήθειες. Το βιβλίο συνταγών και η συσκευασία με τις οδηγίες πρέπει να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος μπροστά στον μάγειρα αν δεν είναι 100% σίγουρος ότι κατέχει έστω στο μυαλό του, όλα τα στάδια και τις ακριβείς δοσολογίες.
Μια κουτάλα είναι αρκετή…
Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει
Έτσι λέει ο σοφός λαός και για ακόμα μια φορά έχει δίκιο. Η βιασύνη, ειδικά στη μαγειρική, είναι θανάσιμος εχθρός. Ακόμη και αν είστε πεινασμένοι ή έχουν έρθει οι καλεσμένοι σας και περιμένουν το φαγητό, με το να βάλετε τη φωτιά στο full, δεν θα καταφέρετε να κάνετε τα μακαρόνια να σας να βράσουν πιο γρήγορα, ούτε το κοτόπουλο να ψηθεί και στο εσωτερικό του. Μπορεί να κερδίσετε λίγο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πλήρως αποτυχημένο. Σίγουρα πάντως, θα έχετε χάσει όλη τη γεύση, την υφή και τη νοστιμιά από το πιάτο σας.
Ωμά ή καμένα;
Πάλι ο χρόνος μπροστά μας… Οι άντρες όπως είπαμε, δεν έχουν την καλύτερη σχέση με τον χρόνο κι έτσι πολύ συχνά βιάζονται και βγάζουν την μπριζόλα σχεδόν ωμή ή ξεχνιούνται και το αποτέλεσμα είναι ένα λίγο μαυρισμένο φιλέτο. Η μόνη λύση σε αυτό -εκτός από το να έχει κανείς το μυαλό του στο κεφάλι φυσικά- είναι να ελέγχει το φαγητό του σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος και ειδικά πριν το σερβίρισμα.
Ξέρουμε καλά ότι οι άντρες δεν είναι πολύ αποδοτικοί στο να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Αποδίδουν καλύτερα όταν καταπιάνονται με ένα και μόνο αντικείμενο σε βάθος. Έτσι, πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο του πανικού όταν πρέπει να ελέγξουν ταυτόχρονα το νερό που βράζει, τη σάλτσα που κοχλάζει και τον φούρνο που ψήνει το κρέας. Υπάρχει λύση και σε αυτό όμως. Ο καλός προγραμματισμός μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Ξεκινήστε κάπως νωρίτερα, μοιράστε το χρόνο ανάμεσα στις ενέργειες που πρέπει να κάνετε και κρατήστε την προσοχή σας απερίσπαστη στη μαγειρική και μόνο.
Υπερβολή, υπερβολή, υπερβολή…
Οι άνδρες είναι συνήθως πληθωρικοί και γενναιόδωροι. Αλλά η υπερβολή στο σερβίρισμα δεν ωφελεί. Ένα «παραγεμισμένο» πιάτο ή τραπέζι, ζαλίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι σεφ δεν «ξεχειλίζουν» ποτέ τα πιάτα τους, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική εικόνα και τη γεύση κι όχι τόσο στην ποσότητα. Μην πάτε και στο άλλο άκρο βέβαια, σερβίροντας ένα ραβιόλι σε μια πιατέλα, αλλά φροντίστε να έχετε καθαρές «γραμμές» στο πιάτο σας βάζοντας μια μέτρια ποσότητα. Όποιος θέλει επιπλέον μερίδα, μπορεί να σερβιριστεί ξανά. Η κατσαρόλα θα περιμένει στην κουζίνα…
Υπάρχει κι αυτή η δραστηριότητα που λέγεται λάντζα κι είναι απαραίτητη σε ΚΑΘΕ κουζίνα. Κι η αντρική κουζίνα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Τα τηγάνια, οι κατσαρόλες, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, πρέπει να πλυθούν και μάλιστα άμεσα. Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι ο φύλακας άγγελός τους θα κάνει το θαύμα του και θα εξαφανίσει ως δια μαγείας τα άπλυτα από τον νεροχύτη τους. Χμμμ, βάλτε γάντια και ξεκινήστε το τρίψιμο…
http://www.clickatlife.gr/
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς γνωστό οι άνδρες είναι οι καλύτεροι και οι πιο φημισμένοι ΣΕΦ .Αυτός που έγραψε το άρθρο είναι
γυναίκα ή αρχιμ@λ@κ@α
ευχαριστω!!!!
μαλλον του τριτου φυλου, κοινως πουστης ειναι....
ΑπάντησηΔιαγραφήμαλλον υπερβολικοι και θιγμένοι, χωρις λόγο ,ειστε οι 2 προηγούμενοι σχολιαστες .το αρθρο παινευει τους αντρες στην αρχή,απλά δίνει συμβουλές για να γίνεται τελειοι.ούτε ολες οι γυναίκες ειναι τελειες μαγείρισες αλλα δεν αντιδρούμε ετσι οταν κάποιος το επισημαίνει.Παντως ο δικος μου σύζυγος ειναι πολύ καλος μαγειρας.
ΑπάντησηΔιαγραφή