Συστατικά:
500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1-2 κ.σ γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα:
300 γρ. γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κoρν φλάουρ
1 αβγό
2 κρόκους αβγού
1 λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1-2 κ.σ γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα:
300 γρ. γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κoρν φλάουρ
1 αβγό
2 κρόκους αβγού
1 λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
2. Κόβουμε το βούτυρο σε
κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, το τρίβουμε με το αλεύρι
μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα.
3. Προσθέτουμε τέλος το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη.
5. Τρυπάμε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε την τάρτα με μεμβράνη ρίχνουμε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήνουμε για 20 λεπτά.
6. Βγάζουμε τη μεμβράνη
και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε από το
φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
8. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε το αβγό με τους κρόκους, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη.
9. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μείγμα των αβγών στο γάλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
10. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη.
11. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Δείτε κι αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου