"Δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα. Υπάρχει μόνο το χρήμα των φορολογουμένων"
Η χώρα έχει χοντρό πρόβλημα, έχει μολυνθεί από ένα αδηφάγο παράσιτο, την νοοτροπία του φραπεδιάρη αριστεροαρλούμπα κρατικοδίαιτου μπολσεβίκου, που δεν φεύγει με τίποτε, χτίστηκε επί σαράντα χρόνια αυτή η νοοτροπία και θέλει άλλα τόσα για να φύγει από τον οργανισμό μας!
Οι πολιτικοί μας ενδιαφέρονται μόνο για τη χρηματοδότηση των δαπανών του κράτους και δεν κάνουνε καμία σοβαρή προσπάθεια για τη μείωσή τους.
Όταν το ΑΕΠ πεφτει από 300 δις σε περίπου 180 (-40%), το κράτος πρέπει να μειώσει τις δαπάνες του κατά το αντίστοιχο ποσό και όχι να βάζει φόρους για να αυξήσει τα έσοδά του.
Ουσιαστικα επειδη οι δαπανες του είναι κυριως μισθοι επρεπε να απολυσει τουλαχιστον 250.000 ΔΥ
Εάν το ειχαν κανει από την αρχη δεν θα ειχαμε 1,5 εκατ. ανεργους .
Τωρα μαλλον και 400 χιλ. απολυσεις ΔΥ δεν φθανουν.
*************************
Ο δημόσιος τομέας δεν παράγει θέσεις εργασίας,αλλά απλά εισπράττει αυτά που κάποιοι άλλοι παράγουν...
Ποιοί είναι αυτοί;;; Ασφαλώς ο ιδιωτικός τομέας.
Όταν λοιπόν ο τομέας αυτός έχει 1.500.000 ανέργους και έχουν μειωθεί τα έσοδα του δημοσίου να θρέψει και να πληρώσει τους εργαζόμενους του,τι γίνεται;;;; Δεν θα πρέπει να μειωθεί και αυτός ο τομέας;;; ποιoς θα τους πληρώνει;;;; και γιατί;;; είναι εργαζόμενοι ενός άλλου θεού και του ιδιωτικού τομέα είναι μούλοι;;;; για λογικευτείτε λίγο...
Αν πάρει μπροστά ο ΙΤ και αρχίζει να απασχολεί κόσμο και η οικονομία ξεκινήσει να κινείται...τότε θα μπορεί και ο ΔΤ να μιλάει...
Προς το παρών δεχθείτε την αλήθεια,όσο σκληρή και αν είναι...αυτή είναι...
*************************
Tι είναι Νεοελληνικός σοσιαλισμός (ή αλλιώς ολοκληρωτικός κρατισμός της Μεταπολίτευσης);
-Nα ξεζουμίζουν τα φοροδοτικά υποζύγια για να ΧΡΥΣΟπληρώνουν ένα Δημόσιο στο οποίο βασιλεύει η ρεμούλα, η λαμογιά, οι διαπλεκόμενοι, τα κομματόσκυλα, ο συνδικαλισμός συνδικαλΗστών και το οποίο σαν αντάλλαγμα προσφέρει υπηρεσίες Μπανανίας.
Tι είναι κοινωνικός αυτοματισμός;
-Oταν πλέον τα φοροδοτικά υποζύγια φτάσουν στα όριά τους και πουν - "φτάνει, δεν αντέχω άλλους φόρους, κόψτε από το κράτος". Αν δε διεκδικήσουν και καλύτερες υπηρεσίες, μεταρρυθμίσεις κλπ, πάμε από τον κοινωνικό αυτοματισμό στο χαφιεδισμό υπέρ των Γερμανών
Tι είναι κοινωνική δικαιοσύνη;
-Nα συνεχίσει να πληρώνεται την αργομισθία του το λαμόγιο που φίλησε κατουρημένες ποδιές για να χωθεί σε μια θεσούλα, όταν ο άνεργος χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη δε βρίσκει δουλειά ακόμα και με τα μισά λεφτά ακόμα και αν δουλέψει σαν το σκυλί, ακόμα και αν έχει πολλαπλάσια προσόντα
Tι είναι ηθικά δίκαιο;
-O άνεργος νέος να πληρώνει χαράτσια για το σπίτι των γονιών του ώστε να παίρνουν τα λαμόγια 8 συντάξεις...
*************************
Πολλοί φίλοι, εκφράζουν την άποψη οτι το ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ απασχολεί πολλούς εργαζομένους.
Για να πεισουν οτι η προσεγγιση τους αυτη ειναι και σωστη , συχνα κανουν αριθμητικες συγκρισεις με αντιστοιχες αλλες χωρες .
Κατι αντιστοιχο πολλες φορες κανουν και τα παιδια μου η και η γυναικα μου ακομη , οταν τους λεω οτι εμεις δεν μπορουμε να κανουμε το χ εξοδο , εκεινοι μου λενε, γιατι η ταδε οικογενεια μπορει ?
Παμε λοιπον καλυτερα στους αριθμους που παρουσιαζουν τα πραγματα πιο σωστα .
700.000 δημοσιοι υπαλληλοι με εστω 2000 μικτο μισθο στοιχιζουν 17 δισ.
Αυτα τα 17 δις πρεπει να τα πληρωσουμε τα 3 εκατομυρια περιπου νοικοκυρια και φορολογουμενοι εαν δεχτουμε οτι μια οικογενεια εχει μεσο ορο 3,3-3,5 ατομα .
Αυτο σημαινει εν ολιγοις οτι καθε φορολογουμενος πρεπει να πληρωνει ετησιως 5700 ητοι 475 ευρω μηνιαιως για να συντηρησει τους δημοσιους υπαλληλους , εξαιρουμενων ολων των αλλων δημοσιων δαπανων .
Ελληνα θελεις να πληρωνεις 475 ευρω μηνιαιως για μισθοδοσια δημοσιων υπαλληλων η οχι ?
Αυτο ειναι το ερωτημα .
Το αν σε αλλες χωρες θελουν , δικαιωμα τους ,ισως κιολας εκει τα 475 ευρω εχουν μικρη αξια και μικρο ποσοστο στο εισοδημα τους , εδω ομως τα εχουμε μεγαλη αναγκη και δεν μας περισσευουν .
Η λοιπον θα πληρωνουμε ευχαριστα και δεν θα ξαναπαραπονεθουμε για μεγαλους φορους ,η θα μειωσουμε τον δημοσιο τομεα ,η θα μειωσουμε τους μισθους τους .
Αλλη λυση μονον ο Τσιπρας μπορει να σας την δωσει ...
*************************
Το κράτος επιμένει στις δύο βασικές του αμαρτίες.
1. Να διατηρεί αλώβητο τον κομματικό στρατό
2. Να αντιμετωπίζει όλους με το χατζάρι
Καμία αξιολόγηση η οποία να επιβραβεύει τον "καλό" και να στέλνει τον "κακό" φυλακή. Καμία προσπάθεια βελτίωσης. Τι κι αν υπάρχουν αστέρια εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, μπάτσοι, στρατιωτικοί? Ολοι 3,60 και όλοι αξιολόγηση 10. Η 0 και απόλυση.
Τι κι αν υπάρχουν φοροφυγάδες ΕΕ και φιλότιμοι που πληρώνουν μέχρι δεκάρας τις υποχρεώσεις τους? Ολοι φόρους χωρίς ελέγχους.
Μέχρι κι η Μακρή αναρωτιώτανε χτες, γιατί απ τους 22000 υπαλλήλους του υποικ, δεν στέλνουν τους 1000 να δουν ποιος μένει στην εκάλη, αν πληρώνει χαράτσι για το σπίτι του και πού το χει δηλώσει (στην offshore ή στο Ε9). Πλήρης απουσία κοινής λογικής και στοιχειώδους αίσθησης δικαιοσύνης. Ολοι στο ίδιο καζάνι. Κλασσική σοβιετική μέθοδος.
Γι αυτό και θα καταρεύσουν. Οπως και όλα τα αντίστοιχα καθεστώτα..
*************************
20 χρόνια ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) δεν μου τον πλήρωνε κανένας παρά μόνο εγώ.
Μάλιστα υπήρξαν μήνες που για να το πληρώσω στερούσα από την οικογένεια και τον εαυτό μου βασικές ανάγκες.
Κρατούσα με νύχια και με δόντια το μαγαζί μου και θεωρούσα ευλογημένο τον εαυτό μου επειδή ο πατέρας μου είχε ανοίξει την επιχείρηση στο όνομα μου την εποχή που σπούδαζα (19 ετών) και υπήρχε το προνόμοιο της συνεχούς ασφάλισης για συνταξιοδότηση των 35 ετών.
Πρόσφατα έμαθα ότι το σύστημα είναι και αναδιανεμητικό και όχι κεφαλαιοποιητικό.
Πριν 3 χρόνια γονάτισα και σήκωσα ψηλά τα χέρια βλέποντας ότι όλα αυτά τα χρόνια είχα αποκτήσει έναν νταβατζή (Κράτος) πάνω από το κεφάλι μου που όταν έβγαζα κέρδη φρόντιζε να μου παίρνει το 60% με άμεσες και έμμεσες φορολογίες αλλά όταν του έλεγα ότι δεν είχα κέρδη δεν με πίστευε θεωρώντας όπως και οι αριστεροί ότι ήμουν μέρος της πλουτοκρατίας και όχι βιοπαλαιστής!
Αποτέλεσμα: Οι εισφορές μου που δεν τις καθυστέρησα ούτε μέρα πήγαν στον βρόντο και τάιζαν άλλους και εγώ 3 χρόνια άνεργος τώρα και απένταρος.
Κανένας δεν μου έδωσε πίσω κάτι έστω από τις ασφαλιστικές εισφορές μου μπας και επιχειρούσα να ανοίξω πάλι μια μικρή επιχείρηση (χρήματα δικά μου και όχι όπως λένε κάποιοι: οι κρατήσεις που μου κάναν ).
Τρελαίνομαι όταν ακούω για κίνητρα εθελούσιας εξόδου και παχυλών αποζυμιώσεων. Δηλαδή με λίγα λόγια επιβραβεύουμε τα κομματόσκυλα ή τους επιχειρηματίες Δ. Υ που στην πλειοψηφία τους είτε τους χώσαν είτε πλήρωσαν ( επένδυσαν ) για να τους χώσουν στο επί δεκαετίες φαγοπότι που το πλήρωνα εγώ ο απένταρος τώρα!
Πρόσφατα η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 50 χιλ. θέσεις του Δημόσιου τομέα. Δεν βγήκαν στους δρόμους τα κομματόσκυλα εκεί, γιατί πιθανόν δεν εξέθρεφαν κομματόσκυλα οι Βρετανοί.
Θα ήθελα να μάθω και τους εκεί όρους των απολύσεων, ίσως να είχε ενδιαφέρον. . . . . !
*************************
Η βάση όλων των προβλημάτων της ελληνικής χρεοκοπίας είναι η εξής.
Περί τα 3 εκατ. συνταξιούχοι. Συν 1,5 εκατ. άνεργοι. Συν 1 εκατ. απασχολούμενοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο ή αμειβόμενο με χρήματα φορολογουμένων. Από την άλλη από τα 5 εκατ. του εργατικού δυναμικού της χώρας αν αφαιρεθούν το 1,5 άνεργοι και το 1 εκατ. που αμείβεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουμε 2,5 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τους υπολοίπους... Η εξίσωση αυτή όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά επιδεινώνεται καθώς το κόστος της κρίσης το πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας αποκλειστικά.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανισορροπία στο παραγωγικό και μη παραγωγικό δυναμικό, που δημιούργησε το πελατειακό κράτος των τελευταίων δεκαετιών και αν δεν μεταρρυθμιστεί, απειλεί τη χώρα με ολοσχερή κατάρρευση.
Με πιο απλά λόγια το ελληνικό πρόβλημα αφορά στην αλλαγή της κατάστασης εργασίας ή σύνταξης για 1 με 1,5 εκατ. ανθρώπους. Τόσοι πρέπει να αλλάξουν τρόπο εξασφάλισης εισοδήματος. Δεν είναι νεοφιλελευθερισμός είναι αριθμητική και κοινή λογική.
Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το μνημόνιο (άσχετα αν με τη φορομπηχτική του διάσταση δεν οδηγεί σε διέξοδο) και δεν μπορεί να διορθωθεί με τη ψήφιση ενός άρθρου στη Βουλή που θα επαναφέρει την πριν τη χρεοκοπία κατάσταση της ευημερίας με δανεικά, όπως υποστηρίζουν οι δημαγωγοί.
Το πρόβλημα αν και δομικό, είναι ευκολότερα διαχειρίσιμο από αυτό της Αιγύπτου, έστω και αν σημαίνει πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα εργαζόμενοι περισσότερο.
Αν δεν «αυτοκτονήσουμε» λόγω βλακείας και δημαγωγίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι η διακοπή των πρόωρων συντάξεων, οι απολύσεις στο δημόσιο και η μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά το πρόβλημα της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Συρίας κλπ.
Φυσικά το γενικότερο πρόβλημα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα ως μέλος μιας περισσότερο ενωμένης Ευρώπης και Δύσης, παρά ως γινόμενοι μέρος του προβλήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου