Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επιτέλους ~ Η αρχή του τέλους


Η κατάρρευση του σοβιετικού παρασιτικού συστήματος που απομυζά την Ελλάδα (και η λύτρωση) είναι πιο κοντά από ποτέ.

Με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συμμοριτών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με...
10%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (χαχα έλεος ρε), το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5% και τα λοιπά κόμματα με 9,5%.

Στην παράσταση νίκης, το 52% θεωρεί ότι νικητής θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 35% η ΝΔ.
Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας προτιμήσεις αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;» οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: «η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά» 3%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά» 17%, «η Ν.Δ. με μικρή διαφορά» 32%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» 35%, «κανένα/χωρίς γνώμη» 13%.

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείται πως μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% πιστεύει μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το 26% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -το 41% απαντά καμία από τις δύο.

Στην ερώτηση «ποιο ή ποια από το κόμματα που υπάρχουν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσουν τη χώρα», οι μισοί και πλέον -το 55%- απαντούν «κανένα».

Το 19% απαντά ΝΔ, το 15% ΣΥΡΙΖΑ, το 7% ΠΑΣΟΚ, το 3% ΔΗΜΑΡ, το 3% το ΚΚΕ, το 3% τη Χρυσή Αυγή και το 2% τους ΑΝΕΛ.

Καταλληλότερος πάντως πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30%, ενώ το 29% απαντά κανέναν από τους δύο.





Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%

Προβάδισμα 3% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφεται στη  δημοσκόπηση «Δείκτες» Ιανουαρίου της Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται με 23% και ακολουθεί η ΝΔ με 20%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με τη δήμοσκοπηση η Χρυσή Αυγή με 11%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5 %. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 5,5% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 10.5%.


Η ίδια διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων.


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με μικρή διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

 Τέλος,  στη δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο ολόκληρη στο «Ποντίκι», καταγράφει επιπλέον το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προτίμηση για τη διαχείριση της οικονομίας, στοιχείο που διαφοροποιεί τα πολιτικά δεδομένα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου