Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Το μυστήριο με τις «λευκές» μούμιες στην Τάκλα Μακάν pics+vids


Βλέποντας την διπλανή φωτογραφία στην αρχή σίγουρα θα πιστέψατε ότι πρόκειται για την μάσκα των Γενίτσαρων στη Νάουσα...

Κι όμως, πρόκειται για νεκρική μάσκα ενός ανδρός σε τάφο που βρέθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν στη σημερινή Κίνα στη επαρχία Xinjang .

Το περίεργο με τη συγκεκριμένη μούμια (όπως και με εκατοντάδες άλλες) που χρονολογούνται από το 450 π.Χ. έως και το 1800-2000 π.Χ., είναι ότι πρόκειται για άτομα με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, ενώ στα ρούχα του υπάρχουνε στοιχεία από τον ελληνικό πολιτισμό. Ο άνδρας αυτός μάλιστα είχε ύψος 2 μέτρα! Ονομάστηκε Yingpan Man και όταν πέθανε ήταν 40 ετών.


Ορισμένες από τις μούμιες που βρέθηκαν, διατηρούνε πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους, ενώ σημαντικά και σπάνια είναι τα ευρήματα από ρούχα και υφάσματα, που χάρη στην ξηρασία κρατούνε ακόμη τα χρώματά τους!

Έρευνες DNA, φανερώνουν κελτική καταγωγή σε πολλές από αυτές.


Το χαλί του Pazyryk


Sampul tapestry 200-300 π.Χ. ~ Πιθανότατα Έλληνας πολεμιστής











Nτοκυμανταίρ με τις ανασκαφές στην περιοχή, ανέβηκε πριν λίγους μήνες στο διαδίκτυο:






Kι ένα ακόμη:










Φωτογραφίες από κατοίκους της περιοχής Xinjiang




Tajik woman of Xinjiang

Young woman of Xinjiang

Kyrgyzs of Xinjiang

Xinjiang woman

Uyghur girl (Xinjiang)

Little red-headed girl (Xinjiang, China)

Little Tajik girl of Xinjiang (China)
Little Kyrgyz child of Xinjiang
Little Kyrgyz child of Xinjiang

Schoolgirls of Xinjiang

Young Uyghur girl (Xinjiang)

Two young Uyghurs in Kashgar, Xinjiang

Uyghur boys of Xinjiang
young Uyghur
Young Uyghur woman (Xinjiang)

Young man of Xinjiang (north-western China)

Young woman of Xinjiang

Blue-eyed girl (Xinjiang)

Young Kyrgyz man near the Karakul Lake (Xinjiang)

Young man of Xinjiang

Boy of Xinjiang

Young Kyrgyzs of Xinjiang

Man from the west part of Xinjiang

Xinjiang boy

Young Tajik schoolgirls in the west of Xinjiang

Young Xinjiang schoolboy

Blue-eyed man in Kashi, Xinjiang

Old woman (Tajik), Xinjiang

Man of west Xinjiang

Man of western Xinjiang

Three Uyghur girls, Khotan market (Xinjiang)

Four girls, west Xinjiang

Xinjiang Tajiks





Σύμφωνα με το αρχείο του κινέζου ιστορικού Σίμα Κιάν, ο αυτοκράτορας Γου αποφάσισε το 138 π.Χ. να στείλει τον πρεσβευτή του Ζανγκ Κιάν στους λαούς της Δύσης, ψάχνοντας για συμμάχους κατά των Ούννων. Εκείνος, έπειτα από την ατυχή σύλληψή του και αιχμαλωσία δέκα χρόνων στα χέρια των Ούννων, δραπέτευσε και διέσχισε την έρημο του Τακλαμακάν για να συναντήσει... τους «Νταϊουάν» (Δαναοί;). 

Ήταν λευκοί χωρίς λοξά μάτια και είχαν γενειάδες. Ήταν εκτροφείς υπέροχων αλόγων, είχαν πολύ όμορφα κτίρια και αγάλματα, φέρονταν με σεβασμό στις γυναίκες και... τις άκουγαν. Η περιοχή διέθετε 60.000 οικογένειες και 30.000 στρατιώτες. Με βάση τις γεωγραφικές συντεταγμένες που έδινε ο Ζανγκ Κιάν στην αναφορά του, η πόλη που συνάντησε ήταν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη, στα όρια Φεργάνας και Σογδιανής, στο πέρασμα του Παμίρ. Το πολύ περίεργο είναι ότι στην πόλη αυτή έκοβαν ήδη νομίσματα με μια τεχνική που γνώριζαν μόνον οι Κινέζοι. Συγκεκριμένα, οι βασιλείς Αγαθοκλής και Πανταλέων της Βακτρίας είχαν κυκλοφορήσει- γύρω στο 170 π.Χ. - το πρώτο δυτικό νόμισμα «λευκού χαλκού», από κράμα χαλκού- νικελίου σε αναλογία 75/25. Προφανώς, κάποιοι είχαν προλάβει να κάνουν εισαγωγές...

Ο Ζανγκ προχώρησε στη Βακτρία και έφθασε ως την Ινδία. Επέστρεψε- έπειτα από μία ακόμη αιχμαλωσία στα χέρια των Ούννων- και πληροφόρησε τον αυτοκράτορα για τα θαυμαστά που είδε. Τον αυτοκράτορα τον ενδιέφερε κυρίως η αγορά των αλόγων που είχαν οι Έλληνες, αλλά μαζί με αυτό ξεκίνησε το αλισβερίσι που, τον 19ο αιώνα, βαφτίστηκε από τον γερμανό μελετητή von Richthofen «δρόμος του μεταξιού». Τους Έλληνες αντικατέστησαν στη συνέχεια οι Σκύθες, οι οποίοι πιεζόμενοι από τους Ούννους εισέβαλαν στη Βακτρία και στην Ινδία, για να δημιουργήσουν την αυτοκρατορία του Κουσάν, ώσπου την περιοχή κατέλαβε η Κίνα (70 μ.Χ.). Τα καραβάνια έφευγαν από την Κίνα με μετάξι, κεραμικά και σιδηρικά και επέστρεφαν με χρυσό, ελεφαντόδοντο και γυάλινα αντικείμενα. Ωστόσο οι επιθέσεις από ληστές ήταν συχνές. Για την προστασία του εμπορίου, το νεότευκτο Σινικό Τείχος επεκτάθηκε δυτικά, ως την έρημο Τακλαμακάν.



Δείτε ακόμη:
Όσα Μύθια Τόση Αλήθεια ~ Είναι Ελλήνων οι μούμιες στην Έρημο Τακλαμακάν; (Βίντεο)





2 σχόλια:

  1. Είναι ολοφάνερο από τα ανάμικτα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά τους πως οι λαοί αυτοί είναι προϊόν επιμειξίας της λευκής με την κίτρινη φυλή, καθώς κατοικούν στην περιοχή ακριβώς που επί χιλιετίες αποτελεί το σημείο επαφής των δύο αυτών φυλών. Τώρα οι ιστορίες για αρχαίους Έλληνες που βρέθηκαν στην περιοχή αυτή πολύ πριν από την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου κι ότι εκεί οφείλονται τα ευρωποειδή χαρακτηριστικά των μουμιών που ανακαλύφτηκαν, αποτελούν αναπόδεικτες εικασίες (για να μην πω τίποτα βαρύτερο), που δεν τεκμηριώνονται από κανένα αρχαιολογικό εύρημα ή ιστορική πηγή. Στην αρχαιότητα διάφοροι λευκοί λαοί κατοικούσαν πολύ πιο κοντά απ' ότι οι Έλληνες σ' αυτή τη γωνιά της Ασίας (Πέρσες, Μήδοι, Σκύθες, Καρδούχοι, Ινδοάριοι κ.α.) ώστε πιο λογικό θα ήταν να ψάχναμε εκεί για τους "συγγενείς" των μουμιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κρασοπατηρ, κανενα απτα βιντεο δεν παιζει!!!!! τι κανουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή