Ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης ‘ύψωσε’ τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικα) και κόλλησε αυτοκόλλητο με τον τίτλο "Δημοκρατία της Μακεδονίας", στον πίνακα του καταφυγίου στον Όλυμπο.
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», γράφει στο εξώφυλλό της η σκοπιανή ‘Βέστ’.
«Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες.
Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του , σημειώνει το δημοσίευμα.
Για τη συγκεκριμένη σημαία η κυβέρνηση της FYROM δεσμέυτηκε στην ενδιάμεση συμφωνία ότι δεν θα τη χρησιμοποιήσει και δεν θα οικειοποιείται σύμβολα της Βεργίνας, αλλά...
Θυμίζουμε, ότι ο Αντόνιο Μιλόσοσκι σπούδασε στην Αμερική με έξοδα του ιδρύματος Κόκκαλη και για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι εγγονός Ελλήνων από την Καστοριά.
Ήταν επίσης ο άνθρωπος που ήρθε στην Κέρκυρα με το κυβερνητικό αεροσκάφος της FYROM, το οποίο είχε τα διακριτικά "Republic of Macedonia" και είχε δημιουργηθεί σάλος τότε.
Πηγή: http://taxalia.blogspot.gr/2014/09/fyrom_22.html
Τί σχολίασε το ελληνικό ΥΠΕΞ:
Άμεση και εξόχως... σκωπτική ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην πρόκληση του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, σχετικά με τη φωτογράφηση, στην κορυφή του Ολύμπου και κραδαίνοντας τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σχολίασε: «Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφηθεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο».
«Δεν τον παροτρύνουμε, όμως, να το κάνει και στη χώρα του, καθώς αυτό θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων» προσέθεσε.
«Οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα, όχι την ΠΓΔΜ και το λαό της» κατέληξε ο κ. Κούτρας.
Τι λέτε ρε σλαβόνια; Τρομερά βράχια, σκληρή αναρίχηση στους βράχους, αυτοθυσία χαχαχα σε ένα βουνό που ανεβαίνω περίπατο με τα παιδάκια μου; (καλοκαίρι όπως κι εσείς, εννοείται και σόλο το χειμώνα) Σιγά μη σκίσεις το καλσόν ρε βάις, όσο για το αυτοκόλλητό σου, αν δεν το έβγαλαν τα κοιμισμένα μας, θα το βγάλω εγώ. Και βεβαίως, ζήτω η Μακεδονία (μας), εσύ όμως, γιατί το λες αυτό το ζήτω; Έχεις καμία σχέση;
ΑπάντησηΔιαγραφή