Το πραγματικό καρκίνωμα, η πηγή όλων των προβλημάτων που μαστίζουν τη Μέση Ανατολή με τις τερατογενέσεις τύπου ISIS και Αλ Κάιντα...
και με τις εκρήξεις αιματηρής βίας μέσα στην καρδιά των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων είναι η ομάδα των βαθύπλουτων, αδίστακτων και αναίσθητων ηλικιωμένων πριγκίπων της Σαουδικής Αραβίας οι οποίοι κυβερνούσαν τα τελευταία 10 χρόνια στη θέση του μακαρίτη πλέον 90χρονου βασιλιά Αμπντάλα.
Αυτοί κινούν τα νήματα του τζιχάντ παγκοσμίως, αυτοί στρατολογούν νέους μαχητές και τους στέλνουν με δικά τους έξοδα από την Ευρώπη στο Ιράκ και τη Συρία, αυτοί χρηματοδοτούν με 5-10.000 ευρώ το κεφάλι τη διακίνηση των πάμφτωχων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που...
κατακλύζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα (αλήθεια, γιατί όλοι αυτοί δεν μεταναστεύουν στη Σαουδική Αραβία ή στα πάμπλουτα εμιράτα αλλά προτιμούν τη χριστιανική Ευρώπη που τους αηδιάζει με την κουλτούρα της;), αυτοί μεθόδευσαν τη δημιουργία της Βοσνίας ως του πρώτου μουσουλμανικού κράτους στην Ευρώπη, και αυτοί προκαλούν όλη την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή προκειμένου να ανακόψουν την άνοδο του σιιτικού Ιράν.
Επειδή οι ΗΠΑ λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά και κόπωσης της κοινής γνώμης από τους διαρκείς πολέμους, είναι πλέον απρόθυμες να αναλάβουν τον ρόλο του προστάτη του σαουδαραβικού βασιλείου όπως έκαναν παραδοσιακά επί δεκαετίες (ας θυμηθούμε τον Πόλεμο του Κόλπου το 1990-91), το Ριάντ προσπαθεί πλέον με όλα τα μέσα να δημιουργήσει μόνο του στρατηγικά αναχώματα απέναντι στο Ιράν και στη Ρωσία τους οποίους θεωρεί θανάσιμους εχθρούς των συμφερόντων του. Φυσικά δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά μαζί τους, κι έτσι τους πολεμά έχοντας ως όπλα τον έλεγχο των τιμών του πετρελαίου (γι' αυτό και η κατρακύλα κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι) και την παγκόσμια ισλαμική σουνιτική τρομοκρατία. Το σιιτικό τόξο ισχύος εκτείνεται σήμερα από τη φιλοϊρανική κυβέρνηση του Ιράκ και το αλαουιτικό καθεστώς Άσαντ στη Συρία μέχρι τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου - και όλες αυτές οι χώρες αποτελούν το πεδίο του ανελέητου πολέμου Ιράν-Σαουδικής Αραβίας.
Η Σαουδική Αραβία, που είναι βέβαια ο θεματοφύλακας των ιερών μουσουλμανικών τόπων της Μέκκας και της Μεδίνας, εφαρμόζει στην επικράτειά της τον δημόσιο αποκεφαλισμό (90 τέτοιες φρικτές εκτελέσεις έγιναν μόνο το 2014, και 10 μέσα στο πρώτο μισό του Ιανουαρίου 2015!) ή τον ακρωτηριασμό ως νόμιμη ποινή απονομής δικαιοσύνης, καταδικάζει τους μπλόγκερς σε δημόσια μαστίγωση, επιδεικνύει περιφρόνηση και βία απέναντι στις γυναίκες στις οποίες απαγορεύει ακόμη και να οδηγούν αυτοκίνητο ή να ταξιδεύουν χωρίς την έγκριση ενός άνδρα συγγενή τους, απαγορεύει δια νόμου οποιαδήποτε κριτική για τον βασιλιά, απαγορεύει στους χριστιανούς να φοράνε σταυρούς ή να χτίζουν εκκλησίες εντός της επικράτειάς της, και εφαρμόζει την πιο σκοταδιστική εκδοχή του Ισλάμ, τον ουαχαμπισμό. Ήθελε μάλιστα να χρηματοδοτήσει την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα για να δημιουργήσει πυρήνα τζιχαντιστών και στη χώρα μας, όπως έχει κάνει σε πολλές δυτικές χώρες. Όσο ο θρόνος των Σαούντ δρα ανενόχλητος από τη Δύση η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή δεν θα σταματήσει αλλά θα χειροτερεύει και θα κάνει μεταστάσεις και στην Ευρώπη.
Ο πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας ανέρχεται σήμερα σε 28 εκατομμύρια ανθρώπους και υπολογίζεται να φθάσει στα 38 εκατομμύρια έως το 2030. Ήδη περίπου οι μισοί Σαουδάραβες είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών. Η κοινωνική ηρεμία διατηρείται στη χώρα κυρίως μέσω των επιδομάτων που διανέμει το καθεστώς από τα πλούσια έσοδα που έχει από τις πωλήσεις πετρελαίου. Ένα λίτρο νερό στη χώρα στοιχίζει 0,30 ευρώ, ακριβότερα δηλαδή από ό,τι ένα λίτρο βενζίνης. Κάθε άνεργος Σαουδάραβας λαμβάνει μηνιαίο επίδομα 450 ευρώ, αρκεί να μπορεί να αποδείξει πως όντως ψάχνει για δουλειά. Μεγάλο μέρος των νέων Σαουδαράβων όμως δεν έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα, κι έτσι το καθεστώς τώρα δαπανά 23 δις δολάρια στην παιδεία για να διορθώσει αυτή τη σοβαρή αδυναμία.
Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η μη αξιοποίηση των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία, αφού στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 16% του συνολικού εργατικού δυναμικού έναντι 40% που είναι στο γειτονικό Κουβέιτ. Επιπλέον, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, εκεί δηλαδή όπου είναι συγκεντρωμένες σχεδόν όλες οι πετρελαιοπηγές, κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο, ενώ στο πιο φτωχό δυτικό τμήμα το σουνιτικό - κι αυτό δεν προοιωνίζεται καλές εξελίξεις υπό το πρίσμα της αναδυόμενης ιρανικής σιιτικής ισχύος.
Πηγή: Stirlitz
Κι εσύ τέκνον Ντόναλντ;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου