Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύετε ακόμη και τα πιο υγιεινά τρόφιμα μπορεί να επηρεάσει δραματικά την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά.
Το περιοδικό Time συγκέντρωσε 10 τέτοιες υγιεινές τροφές, εξηγώντας ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να μαγειρεύονται:
Λιναρόσπορος. Προκειμένου να καταφέρει ο οργανισμός να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του πρέπει πρώτα να αλεστεί σε μύλο.
Μαύρο τσάι. Μην το συνδυάζετε με γάλα, καθώς ακυρώνετε τα οφέλη του στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Μπρόκολο. Πρέπει να το καταναλώνετε ωμό ή στον ατμό και όχι βρασμένο.
Φράουλες. Πρέπει να τις τρώτε ολόκληρες και όχι κομμένες.
Σκόρδο. Είναι καλύτερο να μένει εκτεθειμένο στον αέρα πριν το καταναλώσετε.
Δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια. Μουλιάστε τα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ πριν τα μαγειρέψετε, ώστε να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά τους.
Γιαούρτι. Μην πετάτε το υγρό που βρίσκεται στην επιφάνεια του γιαουρτιού, καθώς περιέχει πρωτεΐνες και Β12. Ανακατέψτε γρήγορα και καταναλώστε.
Τομάτες. Όταν τις τρώτε μαγειρεμένες βοηθάτε τον οργανισμό να απορροφήσει το λυκοπένιο.
Κρέας στη σχάρα. Αν ψηθεί σε υψηλή θερμοκρασία, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Σπαράγγια. Καταναλώστε τα βρασμένα ή στον ατμό, ώστε να μη χαθεί η βιταμίνη C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου