Υλικά
-1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
-1 ξυλάκι κανέλα
-6 γαρύφαλλα
-ξύσμα από 1/2 μοσχοκάρυδο
-φλούδα από 1 λεμόνι ακέρωτο
-φλούδα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
-40 γρ. ζάχαρη
-4-6 κ.σ μπράντι ή βότκα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 300ml νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι και σουρώνουμε το κρασί σε μια κανάτα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση σε κούπες.
Tip: To μείγμα δεν πρέπει να βράσει, γιατί έτσι θα εξατμιστεί το αλκοόλ.
- See more at: http://www.mamapeinao.gr/zesto-krasi-me-mpaxarika#sthash.bDoUfVez.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου