Στις 40 ημέρες (4 Δεκεμβρίου) νέα δοκιμή του τσίπουρου, που πλέον αρχίζει να καλυτερεύει. Η αρχική ενοχλητική "ξυλίλα" έφυγε, οι εκχυλισμένες από το ξύλο ουσίες και αρώματα αρχίζουνε να καλύπτουνε και να «γλυκαίνουνε» αρωματικά το αρχικό δυνατό απόσταγμα των στέμφυλων.
Παλαιωμένο τσίπουρο 40 ημερών στο δρύινο βαρέλι |
Παλαιωμένο τσίπουρο 40 ημερών στο δρύινο βαρέλι |
Πολύ νωρίς ακόμη για να αποδώσουμε αρωματικές χροιές, αλλά ήδη το προϊόν μας παύει να είναι ένα απλό τσίπουρο!
Από την αρχή που γέμισα, κάθε 7 ημέρες, ανοίγω και συμπληρώνω στο βαρέλι όσο απόσταγμα εξατμίζεται. Στις 25 ημέρες από την προηγούμενη φορά, συμπλήρωσα ακόμη 250~300ml και συνολικά έως τώρα έχω βάλει περίπου 550~600ml, ήτοι μισό λίτρο τον μήνα.
*Δείτε όλη τη διαδικασία με φωτογραφίες από τα πρώτα βήματα, καθώς και σχόλια που θα σας βοηθήσουνε να φτιάξετε το δικό σας παλαιωμένο τσίπουρο:
Παλαίωση τσίπουρου σε δρύινο βαρέλι & χρωματισμός με χρήση πρόσθετων (chips & sticks) δρυός ~ Βήμα-βήμα συμβουλές + φωτογραφίες για παλαιωμένο τσίπουρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου