Αναρωτιέμαι πόσο Ελληνοαυστραλός θα νιώθει τώρα εκείνος ο δυστυχής τουρίστας που τον έδειραν οι κουκουλοφόροι την περασμένη Κυριακή, επειδή ψώνιζε από εμπορικό κατάστημα. «Ερχόμαστε και αφήνουμε λεφτά στη χώρα σας και τρώμε ξύλο από πάνω;», ρωτούσε το κενό η γυναίκα του, που ήταν μπροστά στο επεισόδιο, μαζί με τα δύο παιδιά τους.
Ήταν η πρώτη Κυριακή που, με επίσημη υπουργική απόφαση, τα μαγαζιά μπορούσαν να λειτουργήσουν ελεύθερα. Πού να εξηγήσεις στη γυναίκα πως...
ο φόβος της Εκκλησίας και ο φόβος της αριστερής βίας κρατούσαν για χρόνια τα μαγαζιά κλειστά τις Κυριακές και ότι, με την εκστρατεία εκφοβισμού που είχε προηγηθεί από ακραίους συνδικαλιστές της Αριστεράς, και πάλι ήταν θαύμα που τα καταστήματα είχαν ανοίξει. Αλλά και γιατί να έχει η γυναίκα την υποχρέωση να κατανοήσει σε όλο το βάθος της την «ιδιαιτερότητα» που μας δέρνει αλύπητα; Αυτή ήλθε στη χώρα για διακοπές, για να περάσει καλά. Απλώς, δεν πρόκειται να ξανακάνει το ίδιο λάθος.
Τυπικά ελληνικά καραγκιοζιλίκια, θα ήταν εύκολο να πεις και να ξεμπερδέψεις, όμως, μετά τα προχθεσινά, είναι φανερό ότι τα Εξάρχεια και οι διάφορες εκδοχές της Αριστεράς που συμπλέουν μαζί τους έχουν βάλει στόχο να εμποδίσουν την αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης το είπε ευθέως χθες – με τη χαρακτηριστική φωνούλα του έστω, αλλά το είπε. Μάλιστα, εμμέσως υπέδειξε και τον πολιτικό χώρο που διεξάγει τον πόλεμο εναντίον της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων, όταν χαρακτήρισε ως «συγκοινωνούντα δοχεία» τους τραμπούκους συνδικαλιστές και τους αναρχικούς. Οι βάνδαλοι που κατέστρεψαν την Ερμού προχθές έδρασαν γρήγορα και οργανωμένα σε ομάδες, εφοδιασμένοι με εργαλεία. Ο απολογισμός ήταν 67 καταστήματα με ζημιές. Και το χειρότερο όλων; Δεν υπάρχει ελπίδα. Διότι υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Δημοσίας Τάξεως ο Ν. Τόσκας. Καφκική κατάσταση, όταν δεν είναι φαρσοκωμωδία.
Το περασμένο Πάσχα βρέθηκα στη Μαδρίτη, πρωτεύουσα χώρας με την οποία θεωρούμε ότι έχουμε πολλά κοινά. Χώρα βαθύτατα Ρωμαιοκαθολική και, επίσης, με ισχυρή την παράδοση και την παρουσία της Αριστεράς στην πολιτική ζωή. Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο όλα τα καταστήματα στη Μαδρίτη ήσαν ανοικτά, όπως κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα τα περισσότερα ήσαν ανοικτά. Κουκουλοφόροι δεν υπήρχαν; Και βέβαια υπήρχαν! Ιδίως τη Μεγάλη Παρασκευή η πόλη ήταν γεμάτη από δαύτους με τις ψηλές, κωνικές κουκούλες τους. Πολύ πιο εντυπωσιακοί μάλιστα από τους δικούς μας. Ανήκαν στις διάφορες ευλαβείς αδελφότητες και ακολουθούσαν τις υποβλητικές λιτανείες των αγαλμάτων της Παναγίας από πλατεία σε πλατεία. Την ίδια ώρα, ακριβώς δίπλα, ένας άλλος κόσμος μπαινόβγαινε χαρούμενα στα μαγαζιά και τα καφέ. Συνυπήρχαν χωρίς ο ένας κόσμος να ενοχλεί τον άλλο. Ως τουρίστας, βλέποντας τη συνύπαρξη, ένιωθες τη διαφορά επιπέδου στον πολιτισμό τους. Συμπέρασμα: καλύτερα Ισπανοαυστραλός παρά Ελληνοαυστραλός...
Δεν καταλαβες καλα. Εψαχναν καποιον να δειρουν και διαλεξαν αυτον γιατι ηταν γυμνασμενος και ειχε ελληνικα τατουαζ. Νομιζαν οτι ο τουριστας ειναι χρυση αυγη, τα ταγματα εφοδου των φασιστερων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι αυτό σκεφτήκαμε... Ο καψερός θα είδε 2-3 τσουτσέκια να του κουνιούνται, θα είπε "άει πάεν' απο 'δώ και θα του την πέσανε μετά 20-30 τσουτσέκια.
ΑπάντησηΔιαγραφή