Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τους τελευταίους μήνες, με συνεχείς τριβές στη θάλασσα, στον αέρα και στην ξηρά.
Οι Έλληνες και οι Τούρκοι δεν τα έχουν βρει ακόμη μεταξύ τους για κάποια νησιά του Αιγαίου, ενώ τα εσωτερικά προβλήματα και των δύο κυβερνήσεων δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για...
τεχνητή αύξηση των εντάσεων στα σύνορα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.
τεχνητή αύξηση των εντάσεων στα σύνορα, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.
Χθες, συνοριοφύλακες της Τουρκίας συνέλαβαν δύο μέλη του ελληνικού στρατού στη συνοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών, στο ποταμό Έβρο. Προφανώς είναι ένα συνηθισμένο γεγονός που έχει επιλυθεί στο παρελθόν μέσα σε λίγες ώρες, αλλά αυτή τη φορά αλλάζει η κατάσταση.
Το Albeu.com επικοινώνησε το πρωί με αγόρια με αλβανική καταγωγή που υπηρετούν στον ελληνικό στρατό, στα σύνορα με την Τουρκία.
Φαίνεται απίστευτο, αλλά οι Αλβανοί είναι εκείνοι που προστατεύουν τους Έλληνες από τον τουρκικό κίνδυνο και αυτό δεν γίνεται τυχαία.
Οφείλεται στο γεγονός ότι όπως πληροφορούμαστε το 40% των στρατιωτών στην περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας υπηρετούν παιδιά αλβανικών οικογενειών που έχουν μεταναστεύσει στην ελληνική πολιτεία πριν από χρόνια.
«Εδώ είμαστε, στα σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο, είμαστε 40% Αλβανοί. Οι Έλληνες έχουν μέσο και μένουν στην Αθήνα και φέρνουν εμάς στα σύνορα με την Τουρκία, στο ύψος των εντάσεων. Από ό, τι έχω μάθει εδώ, είναι η πολιτική του υπουργού Καμμένου, ο οποίος ηγείται ενός εθνικιστικού κόμματος και μας έχει βάλει στο στόχαστρο, όλους τους Αλβανούς που έχουν ελληνικά διαβατήρια», λέει ένας νεαρός Αλβανός που υπηρετεί στον ελληνικό στρατό.
«Πρόσφατα, η κατάσταση είχε επιδεινωθεί πολύ. Όταν ένα τουρκικό πλοίο εμβόλισε ένα ελληνικό στα νησιά Ίμια, μας έστελναν καθημερινά με άρματα μάχης και βαριά όπλα στα σύνορα.
«Από τους αξιωματικούς έχουμε πολύ καλή αντιμετώπιση εδώ, αλλά το 95% των Αλβανών που κάνουν τη στρατιωτική θητεία τους στην Ελλάδα υπηρετούν στα σύνορα με την Τουρκία», πρόσθεσε.
Διαπιστώνεται ότι από τους τελευταίους νεοεισερχόμενους στην περιοχή των συνόρων ήταν 8 Αλβανοί και 4 Έλληνες.
Οι Αλβανοί αντιπροσωπεύουν σημαντικό αριθμό στον ελληνικό στρατό, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με τον ερχομό του Πάνου Καμμένου στο πηδάλιο του Υπουργείου Άμυνας.
Με την κατάταξή τους στέλνονται στις πιο προβληματικές περιοχές της Ελλάδας, όπως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, που ο κίνδυνος οποιασδήποτε σύγκρουσης είναι πολύ μεγάλος με τη σκληρή γλώσσα της Άγκυρας.
--
The Hellenic Information TeamΤο παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
*Η αρχική φωτό δεν είναι από Ελλάδα, επιλέχθηκε αφθαίρετα από τον γράφων, ως αντιπροσωπευτική του τίτλου.
EXTRA:
Περίπου 1,2 εκατομμύρια οι νόμιμοι Αλβανοί μετανάστες στον κόσμο
Περίπου 1, 2 εκατομμύρια είναι οι νόμιμοι Αλβανοί μετανάστες
στον κόσμο.
Το 2017, σε διάφορες χώρες του κόσμου ζουν νόμιμα 1. 150.
000 πολίτες που γεννήθηκαν στην Αλβανία.
Από αυτούς, περίπου 460 χιλιάδες ζουν στην Ιταλία, περίπου
430 χιλιάδες στην Ελλάδα, 90 χιλιάδες στις ΗΠΑ και 70 χιλιάδες (μετανάστες) στο
κράτος των Σκοπίων.
Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιήθηκαν από το Τμήμα Πληθυσμού των
Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου «Pew Research», που
καταγράφει τον αριθμό των νόμιμων μεταναστών που ζουν περισσότερο από ένα χρόνο
σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με την έκθεση, το 2017, 50.000 νόμιμοι μετανάστες
που γεννήθηκαν σε άλλες χώρες ζουν στην Αλβανία.
Από αυτούς οι 30 χιλιάδες προέρχονται από την Ελλάδα και 20
χιλιάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και του
Κοσσυφοπεδίου.
(Στοιχεία από
exit.al)
--
The Hellenic Information
Team
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου