Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

75 ένσημα για να έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο 2019


Αυξάνονται κατά 25 οι ημέρες ασφάλισης που θα χρειάζεται κάποιος μισθωτός ώστε να έχει ετήσια κάλυψη υγιειονομικής περίθαλψης από το ασφαλιστικό σύστημα.

Από την 1η Μαρτίου του 2019 θα απαιτούνται 75 ημέρες ασφαλισμένης εργασίας για ετήσια ασφαλιστική ικανότητα και παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η σχετική ημερομηνία να αφορά το 2019, ωστόσο καθίσταται σαφές ότι από εφέτος...
κάποιος θα πρέπει να συμπληρώσει 75 ημέρες ασφάλισης για να λάβει του χρόνου το βιβλιάριο ασθενείας.

Τυχεροί είναι οι μετακλητοί εργάτες γης και οι αλιεργάτες που είναι αλλοδαποί, καθώς γι’ αυτή την κατηγορία εργαζομένων μειώνονται οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης.

Αναλυτικότερα:
■ Στον μισθωτό άμεσα ασφαλισμένο και στα μέλη οικογένειάς του χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα και παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος εφόσον έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 75 ημέρες εργασίας (αντί 50 που ισχύει σήμερα).
■ Στους μετακλητούς εργάτες γης - πολίτες τρίτων χωρών και τους μετακλητούς αλλοδαπούς αλιεργάτες παρέχεται ασφαλιστική ικανότητα για υγειονομική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας τους (αντί της προϋπόθεσης των 3 μηνών που ίσχυε σήμερα).
■ Στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ α και β βαθμού, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, κατά τη διάρκεια άδειας άνευ αποδοχών πέραν του 1 μηνός, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας με την προϋπόθεση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η ικανότητα στο ΙΚΑ χορηγούνταν με 120 ένσημα τον χρόνο, κατ’ ελάχιστον, όμως εντός της κρίσης, και συγκεκριμένα το 2011, ο απαραίτητος χρόνος έπεσε στις 100 ημέρες ασφάλισης και το 2012 στις 50 ημέρες ασφάλισης.


Νέα παράταση

Στην ίδια τροπολογία επαναπροσδιορίζονται και τα πρόσωπα που θεωρούνται μέλη οικογένειας προσώπων και συνταξιούχων, λόγω αναπηρίας ή γήρατος, ή δικαιούχων εξωιδρυματικού επιδόματος, τα οποία δύνανται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις για παροχές υγειονομικής περίθαλψης.
Πάντως, παρατείνεται εκ νέου μέχρι τις 28.2.2019 (έληξε 28.2.2018) η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγειονομικής περίθαλψης των:
● Εργαζομένων στην επιχείρηση με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
● Αναβατών ιπποδρομιών, των μαθητευόμενων αναβατών και των προπονητών δρομώνων ίππων, και των μελών των οικογενειών τους, χωρίς την προϋπόθεση της συμπλήρωσης των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.
● Προσώπων που διορίζονται ως μέλη Δ.Σ. Α.Ε. και λαμβάνουν αμοιβή (όπως και στα μέλη των οικογενειών τους).
● Ασφαλισμένων του τέως Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
● Ασφαλισμένων του τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, του τομέα Ασφάλισης Νομικών και του τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του τέως Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).
● Υπερηλίκων ασφαλισμένων του ΟΓΑ.
● Ανέργων ηλικίας άνω των 29 (μέχρι 55 ετών).

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ.!!!

    Μηνυση για εσχατη προδοσια.
    Αρθρο 134 παρ 2 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ 120 παρ 3 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    Το Ε.ΠΑ.Μ. την 5η Φεβρουαριου 2018 κατεθεσε Μηνυτηρια αναφορα για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στην Εισαγγελια του Αρειου Παγου η οποια εγινε ΔΕΚΤΗ.

    Οι κατηγοριες για Εσχατη Προδοσια είναι για τρια ξεχωριστα θεματα, ως εξης:
    α) Και τα τρια Μνημονια καθως και οι αντιστοιχες Δανειακες Συμβασεις ΔΕΝ ψηφιστηκαν απτη Βουλη με Νομο αλλα σαν ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, και εδιναν εξουσιοδοτηση στον να υπογραφει Μνημονιο και Δανειακες Συμβασεις, χωρις να ερχεται μετα για κυρωση από την Βουλη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ.

    Β) Παραβιαστηκε το Π.Δ. 38/2015 που προςβλεπε και οριζε επακριβως το ερωτημα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5-7-2015, το οποιο δεν ηταν καθολου ασαφες αλλα αντιθετα ηταν πολύ συγκεκριμενο καλωντας να απαντησει ο Λαος στο ερωτημα “Θελετε να συνεχιστει το τρεχον προγραμμα δανειοδοτησης και ό,τι παραπερα χειαστει (δηλαδη νεα Μνημονια) ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;”. Ο Λαος απαντησε ΟΧΙ και αυτό οφειλοταν κατά το Συνταγμα να υλοποιησουν.!

    γ) Παρεδωσαν, εκχωρησαν την Νομοθετικη αρμοδιοτητα της Βουλης σε Ξενες Δυναμεις (θεσμους) με τον Ν. 4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ. 94α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ – ΣΕΛΙΔΑ 1014) και αποδεχθηκαν να υλοποιουν απλως αποφασεις που παιρνουν οι “θεσμοι“ .!

    Τελος, το διαπραττομενο από σειρα Κυβερνησεων (και την παρουσα) αδικημα της εσχατης προδοσιας είναι διαρκες και εξακολουθει από 5-5-2010 μεχρι σημερα να μεταβαλει το πολιτευμα του Κρατους με σφετερισμο της λαικης κυριαρχιας, καταλυση και αδρανοποιηση του πολιτευματος .

    Αν σ’ αυτόν τον κατάλογο των παραστατών της μήνυσης, προστεθεί κι ένας κατάλογος απλών πολιτών, τότε είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει αυτό που είχε πει κάποτε ο καθηγητής κ. Κασιμάτης: Μπροστά σ’ ένα κατάλογο εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών από απλούς πολίτες κανείς Έλληνας δικαστής δεν θα βρεθεί να παραβλέψει μια καλά στοιχειοθετημένη μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία.

    ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στη μηνυση: http://chn.ge/2H3YAzh

    https://youtu.be/P-ChT-fDRhU?t=1m25s

    ΑπάντησηΔιαγραφή