Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Λιώνω... Φωλιές κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο


Chef:
Ηλίας Μαμαλάκης
Διάρκεια Μαγειρέματος:
30 – 60 λεπτά

Σερβίρει:6 άτομαΒαθμός δυσκολίας:μέτρια
Υλικά:
350 γρ. κανταΐφι
½ κιλό παγωτό καϊμάκι
6 κ.σ. γλυκό βύσσινο
4 κ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος



Εκτέλεση:
  1. Παίρνετε το κανταΐφι και το αραιώνετε.
  2. Το χωρίζετε σε 6 μακρόστενες λουρίδες. Παίρνετε μια-μια τις λουρίδες και τις στρίβετε να σχηματίσουν κύκλο ή αν θέλετε ακόμα καλύτερα μια μικρή φωλιά.
  3. Βάζετε τις 6 φωλιές μέσα σ’ ένα ταψί του φούρνου. Ζεσταίνετε το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος μέχρι να λειώσει και να ζεσταθεί καλά.
  4. Μ’ ένα πινελάκι αλείφετε τις φωλιές με το βούτυρο.
  5. Τις ψήνετε στον φούρνο στους 180ο C και μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  6. Σε κάθε πιάτο βάζετε από μια φωλίτσα κανταϊφιού, στο κέντρο της μια μπάλα καϊμάκι και την περιχύνετε με μια κουταλιά γλυκό βύσσινο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου