Chef:
Ηλίας Μαμαλάκης
Διάρκεια Μαγειρέματος:
30 – 60 λεπτά
Σερβίρει:6 άτομαΒαθμός δυσκολίας:μέτρια
350 γρ. κανταΐφι
½ κιλό παγωτό καϊμάκι
6 κ.σ. γλυκό βύσσινο
4 κ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
½ κιλό παγωτό καϊμάκι
6 κ.σ. γλυκό βύσσινο
4 κ.σ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος
Εκτέλεση:
- Παίρνετε το κανταΐφι και το αραιώνετε.
- Το χωρίζετε σε 6 μακρόστενες λουρίδες. Παίρνετε μια-μια τις λουρίδες και τις στρίβετε να σχηματίσουν κύκλο ή αν θέλετε ακόμα καλύτερα μια μικρή φωλιά.
- Βάζετε τις 6 φωλιές μέσα σ’ ένα ταψί του φούρνου. Ζεσταίνετε το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος μέχρι να λειώσει και να ζεσταθεί καλά.
- Μ’ ένα πινελάκι αλείφετε τις φωλιές με το βούτυρο.
- Τις ψήνετε στον φούρνο στους 180ο C και μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Σε κάθε πιάτο βάζετε από μια φωλίτσα κανταϊφιού, στο κέντρο της μια μπάλα καϊμάκι και την περιχύνετε με μια κουταλιά γλυκό βύσσινο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου