Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Παρανοϊκός Αλβανός μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και μετά πήδηξε από τον 5ο όροφο


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ασθενής νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική και ενδεχομένως να έπασχε και από ψυχολογικά προβλήματα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 59χρονο Αλβανό, ενώ όπως είπε ο κ. Γιαννακός ξεκίνησε να μαχαιρώνει τη νοσηλεύτρια στο λαιμό.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Κρήτη ~ Ρατσιστική επίθεση Πακιστανών και βρωμόξυλο με Έλληνες (Βίντεο)


Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε χθες στη Μεσαρά ανάμεσα σε ομάδα Πακιστανών και Ελλήνων με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στις 8 περίπου το βράδυ στο Τυμπάκι όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και άρχισαν να λογομαχούν ενώ δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Τα Ελληνόπουλα που βρέθηκαν στην Αλβανία τον καιρό του Συμμοριτοπολέμου (Εμφυλίου)


Νέα στοιχεία για το παιδομάζωμα

- Πόσα Ελληνόπουλα βρέθηκαν στην Αλβανία το 1948;
- Η μεταφορά τους σε καταυλισμούς και οι συνθήκες διαβίωσης τους σ’ αυτούς
- Η μετακίνησή τους σε χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ και ο επαναπατρισμός τους στην Ελλάδα.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ισραήλ ~ Έφηβος βρήκε θησαυρό χρυσών νομισμάτων 1.100 ετών (pics+vid)


Νεαρός εθελοντής που συμμετείχε σε αρχαιολογική ανασκαφή στην περιοχή του Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, βρήκε 425 χρυσά νομίσματα σε πήλινο αμφορέα, που ήταν θαμμένος επί 1.100 χρόνια.
Το μεγαλύτερο μέρος των νομισμάτων χρονολογείται στην πρώιμη ισλαμική περίοδο, όταν η περιοχή ήταν υπό την κυριαρχία του Χαλιφάτου των Αββασιδών (750-1258 μ.Χ), που είχε υπό τον έλεγχο του το μεγαλύτερο μέρος της Εγγύς Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ξεκινά το γερμανικό πείραμα με τον δωρεάν μισθό των 1200 ευρώ


Το ελληνικό δημόσιο αυτά τα έχει εφαρμόσει εδώ και δεκαετίες γατάκια Γερμανοί...

Πώς αλλάζει η ζωή κάποιου οποίος όταν παίρνει μισθό 1200 ευρώ το μήνα ...δωρεάν, δηλαδή χωρίς να εργάζεται; Μια μελέτη φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις. Στην έρευνα συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, καθώς επίσης και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ.

Ο στόχος είναι να αποκτηθούν βασικές επιστημονικές γνώσεις σχετικά με το πώς αλλάζει η συμπεριφορά και η στάση των ανθρώπων όταν λαμβάνουν τακτικά χρήματα άνευ όρων: Γίνονται τεμπέληδες ή δημιουργικοί;

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Δεκαπενταύγουστος: Πότε καθιερώθηκε - Γιατί λέγεται "Πάσχα του καλοκαιριού"


Ο Δεκαπενταύγουστος ή καλύτερα εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας , αποτελώντας τη μεγαλύτερη από τις γιορτές που καθιερώθηκαν προς τιμή της Παναγίας.
Οι πρώτες μαρτυρίες για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου εμφανίζονται τον πέμπτο αιώνα μΧ, γύρω στην εποχή που συγκλήθηκε η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος της Εφέσου (451), η οποία καθόρισε και το θεομητορικό δόγμα, ενώ επιπλέον έγινε και η αιτία να αναπτυχθεί η τιμή στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Piscina Mirabilis ~ Ιταλία: Πώς μετέτρεψαν μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές δεξαμενές πόσιμου ύδατος σε μουσείο [εικόνες]


Μετά από είκοσι αιώνες, η Piscina Mirabilis στη Νάπολη, μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές δεξαμενές πόσιμου ύδατος, μετατράπηκε σε μουσείο σύγχρονη τέχνης.

Οικοδομήθηκε επί Αυτοκράτορος Αυγούστου τον 1ο μ.Χ. αιώνα και κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της αναμόρφωσής της από το με έδρα το Χονγκ Κονγκ αρχιτεκτονικό γραφείο Bagua+Bhava ανέκυψε το ερώτημα πώς θα ισορροπήσει το σχέδιο ενός αρχαίου μνημείου με το σχέδιο ενός μουσείου σύγχρονης τέχνης.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Eυτυχώς, γλιτώσαμε τα εγκαίνια της ΔΕΘ


Ποιός είπε πως ο covid δεν είχε και κάτι το θετικό; Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε την ματαίωση της φετινής ΔΕΘ. Και κατά συνέπεια και των εγκαινίων της.

Για όλους τους Θεσσαλονικείς βγήκε ένας αναστεναγμός ανακούφισης. Εδώ και τριάντα χρόνια αυτή η ημέρα ήταν σκέτο μαρτύριο για την πόλη.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Τέλος το χαρτί ~ Έρχονται οι εικονικές ταμειακές με ηλεκτρονικές αποδείξεις (κι ο Μεγάλος Αδερφός)


Ως προς τις παλαιές, κλασικές ταμειακές μηχανές, μέχρι την απόσυρσή τους και μέχρι να μεταβούν στο νέο σύστημα (υποχρεωτικά σε ένα χρόνο), στην τυπωμένη απόδειξη θα υπάρχει QR Code

Οι εικονικές ταμειακές μηχανές, (VCR) οι οποίες όχι μόνο θα είναι συνδεδεμένες με την εφορία αλλά θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις αποδείξεις στους καταναλωτές με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με sms, μπαίνουν σύντομα στη ζωή μας.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Βουλγαροποίηση; Ποιά βουλγαροποίηση; -Μακάρι να γίνουμε Βουλγαρία


Όταν με 2 λέβα στήνεις εταιρεία, σε 1 μήνα, με φόρους 10% ποιος απορεί για 4 δισ. ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία; Το άλλο με τη Σερβία το ξέρεις;  

Οι πάνω από 150 ελληνικές εταιρείες που βρίσκονται στη Σερβία,   επένδυσαν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ,  τα προηγούμενα 2-3 χρόνια που εμείς, στην ελληνική σοβιετία, περιμέναμε τη δίκαιη ανάπτυξη και άλλα παραμύθια για σανοφάγους... 


Και σε τι μετράει το νούμερο αυτό για τη Σερβία; Τα κεφάλαια από Άμεσες Ξένες Επενδύσεις ήταν κάπου 3 δισ. ευρώ ετησίως. Και μετείχαν σε ποσοστό άνω του 6%,  στο ΑΕΠ της γειτονικής μας χώρας.