Ζεστός ακόμη ο καιρός, και η ρίγανη
(η συγκεκριμένη είναι μαντζουράνα) ακόμα βγάζει και βγάζει. Η καλύτερη περίοδος για μάζεμα είναι το 15 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου, αλλά με τον καιρό να κάνει τα δικά του, μπορούμε να κάνουμε ακόμη ένα κόψιμο εφέτος.
Γενικά η καλύτερη γεύση στο φυτό είναι
όταν έχει άνθη πάνω του. Εάν βρείτε στο βουνό άγρια ρίγανη, μπορείτε να την μεταφυτεύσετε (να έχει ριζίδια το κλωνάρι που θα κόψετε - η καλύτερη περίοδος είναι Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, όταν τα κλωναράκια που ακουμπάνε στο χώμα, βγάζουνε ριζίδια κι επεκτείνται λόγω της υγρασίας και της ζέστης) στον μπαξέ σας και με τον καιρό αυτή θα πολλαπλασιασθεί και θα επεκταθεί. Με αρχικά 5-6 κλωναράκια, πλέον σε 2 χρόνια, γεμίζω 10 βαζάκια τριμμένη ρίγανη: